Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

R2100 – 's werelds eerste LED-scanner (2D LiDAR-sensor) met meervoudige lichtbundels

2013-11-14

A Distance Ahead - De foto-elektrische sensoren van Pepperl+Fuchs

R2100 Multi-Beam LED Scanner
R2100 LED-scanner met meervoudige lichtbundels

De R2100 LED-scanner met meervoudige lichtbundels (ook bekend als 2D LiDAR-sensor) van Pepperl+Fuchs is een foto-elektrische afstandssensor die drie innovatieve technologieën/strong> in één revolutionair apparaat samenbrengt.


2D-detectie door scan met meervoudige lichtbundels – geen bewegende onderdelen

De R2100 is in staat om voorwerpen in twee dimensies te evalueren door deze met meervoudige lichtbundels te scannen. Deze innovatieve technologieën maken van de LED-scanner met meervoudige lichtbundels (2D LiDAR-sensor) een kostenefficiënte oplossing die uitzonderlijke resultaten biedt op het vlak van prestatie, flexibiliteit en duurzaamheid. De nieuwe R2100 evalueert een 2D-domein bij een hoek van 88 graden door meervoudige, zij aan zij geïnstalleerde zenders te gebruiken.


Krachtige 2D-meting

De toekomst van de LED-technologie is hier en nu. Voor de eerste keer maken afstandssensoren gebruik van oogveilige, zeer sterke infraroodzenders. Deze infrarood LEDs vertegenwoordigen een alternatief voor dure, temperatuursgevoelige en potentieel gevaarlijke laserzenders - zonder aan kracht in te boeten. Bijkomende koelapparaten voor extreme temperatuursbereiken zijn niet langer nodig. De R2100 is de eerste afstandssensor voorzien van ultra-infrarood LED-technologie en heeft een indrukwekkend meetbereik van 8 meter tot aan de gescande voorwerpen, zonder nood aan reflectoren. Zeer sterke infrarood LEDs produceren bovendien een grotere lichtspot in vergelijking met laserzenders. De R2100 LED-scanner met meervoudige lichtbundels (2D LiDAR-sensor) biedt een duidelijk voordeel ten opzichte van lasercanners bij het detecteren van objecten met onregelmatige oppervlakken of structuren.


Ingebouwde Pulse Ranging Technology – maximale precisie en betrouwbaarheid

Pulse ranging technology (PRT) is de meest doeltreffende meettechnologie op het vlak van looptijden die vandaag de dag verkrijgbaar is. PRT biedt maximale precisie en betrouwbaarheid over lange afstanden, zelfs in de meest uitdagende omgevingsomstandigheden. Sensoren voorzien van PRT zenden een zeer korte, hoogenergetische lichtpuls uit en berekenen de afstand tot het gescande voorwerp op basis van de looptijd van het teruggekaatste licht.

Innovatieve technologieën voor baanbrekende toepassingen

De R2100 LED-scanner met meervoudige lichtbundels (2D LiDAR-sensor) is een revolutionaire 2D-afstandssensor die reële looptijd-PRT en tal van andere innovatieve karakteristieken combineert - de ideale oplossing voor veelzijde taken, waaronder objectpositionering en botsingbeveiliging op overhead monorails, robots en bovenloopkranen.


Opvallende kenmerken

  • PRT garandeert een betrouwbare en nauwkeurige afstandsmeting
  • Zeer sterke infrarood LEDs leveren een indrukwekkende prestatie en hebben een lange levensduur
  • Geen bewegende onderdelen voor een maximale duurzaamheid in moeilijke toepassingsomgevingen
  • 2D-meting door scan met meervoudige lichtbundels
  • Meervoudige zenders die brede lichtstralen uitzenden, garanderen een betrouwbare objectdetectie, ongeacht de oppervlaktestructuur
  • Minder energieverwante ontwerp- en gebruikskosten dankzij laag stroomverbruik
  • Korte reactietijd voor snelwerkende processen