Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare detectie van kleine onderdelen op vibrerende transportbanden

ML100-8-HW foto-elektrische sensor met achtergrondevaluatie

Compacte ML100-8-HW foto-elektrische sensor met achtergrondevaluatie
Compacte ML100-8-HW foto-elektrische sensor met achtergrondevaluatie
Bij material handling zijn sensorpunten vaak beperkt op de plaats waar kleine onderdelen aan het proces worden toegevoegd. Bovendien gaat het dikwijls om een grote verscheidenheid aan onderdelen. Vibrerende transportbanden zijn een typisch voorbeeld. Bij deze systemen is een uitstekende sensorprestatie vereist om de verschillende soorten objecten, van dof zwart tot hoogglanzend en met of zonder duidelijk gedefinieerde structuur, te kunnen verwerken. De ML100-8-HW diffuse reflectiesensoren van Pepperl+Fuchs bieden de ideale sensoroplossing die de betrouwbare detectie van kleine onderdeeltjes op vibrerende transportbanden garandeert.

Betrouwbare objectdetectie bij uitgestrekte detectiebereiken

De compacte foto-elektrische sensor ML100-8-HW is gericht op de achtergrond van de vibrerende transportband, die meestal uit metaal is vervaardigd, of op het toevoerkanaal. De sensor werkt op dezelfde wijze als een retroreflecterende sensor, met het verschil dat er geen bijkomende reflector vereist is. De achtergrond wordt als referentieobject gebruikt. Het schakelpunt wordt met behulp van de potentiometer optisch aangepast aan de afstand en het relevante object. Als de aanpassing eenmaal is uitgevoerd, detecteert de diffuse reflectiesensor met maximale efficiëntie donkere, kleine of platte plastic deeltjes. Het detectiebereik beslaat 5 tot 350 mm en omvat alle standaard productgamma's.


De diffuse reflectiesensor ML100-8-HW zorgt voor een betrouwbare detectie van kleine, zwarte plastic deeltjes op de vibrerende transportband.

Plaatsbesparing en eenvoudige installatie

De diffuse reflectiesensor ML100-8-HW is een miniatuur foto-elektrische sensor die normaal direct boven de transportband of het toevoerkanaal wordt bevestigd. Dankzij zijn kleine afmetingen kan de sensor makkelijk in zeer compacte ruimtes onder of aan de zijkant van bestaande installaties worden ingepast. De foto-elektrische sensor is zeer eenvoudig te monteren en kan op verschillende punten langs de transportband worden geplaatst. Er is geen nood aan uitsparingen zoals voor foto-elektrische sleufsensoren.

Betrouwbare detectie van kleine onderdelen, zelfs bij nabijgelegen achtergrond

De ML100-8-HW diffuse reflectiesensor werkt op basis van het triangulatieprincipe en combineert de voordelen van een retroreflecterende sensor met die van een sensor met achtergrondonderdrukking. De sensor kan als zelfregulerend systeem in een bestaande toepassing worden geïntegreerd en kan een nauwkeurige objectdetectie leveren met behulp van een kleine lichtspot en beperkte hysterese. Afhankelijk van het ingestelde detectiebereik detecteert de foto-elektrische sensor niet enkel objecten van slechts enkele millimeters grootte die zich in de voorgrond van een nabijgelegen achtergrond bevinden, maar ook reflecterende of doffe, zwarte objecten.

De diffuse reflectiesensor ML100-8-HW in een oogopslag

  • Diffuse reflectiesensor met achtergrondevaluatie
  • Gebruikt als retroreflecterende sensor maar zonder nood aan bijkomende reflector
  • Breed detectiebereik tot 350 mm
  • Betrouwbare detectie van zowel doffe, zwarte als reflecterende of platte voorwerpen in de voorgrond van een nabijgelegen achtergrond
  • Plaatsbesparend en eenvoudig te installeren dankzij compact miniatuurontwerp