Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Het innovatieve PXV-positioneringssysteem—beproefde technologie geperfectioneerd

2017-09-29

PXV Absolute Positioning System
PXV absoluut positioneringssysteem

Door nieuwe normen te stellen qua betrouwbaarheid, geluidsimmuniteit en gebruiksgemak consolideert Pepperl+Fuchs‘ PXV absoluut positioneringssysteem de positie van het bedrijf als een technologieleider op het gebied van positioneringssystemen. Het PXV-systeem is gebaseerd op een beproefde en unieke technologie die een 2D-camerasysteem combineert met een meervoudig redundante data matrix-codeband. Ontdek de voordelen van positioneringssystemen gebaseerd op 2D-codes in vergelijking met conventionele 1D-code-oplossingen en vertrouw op het meest betrouwbare positioneringssysteem op de markt.


Meervoudige redundantie en geluidsimmuniteit

Het nieuwe PXV-positioneringssysteem is voorzien van een 120 x 80 mm scanvenster. De sensor scant tot vijf data matrix-codes in één enkele beweging.  De lezer registreert de informatie in de codes en berekent vervolgens de exacte positie in verhouding tot het centrum van de camera. Door data matrix-codes als informatiedragers te gebruiken, kan dataop redundante wijze worden gemapt. Dankzij deze meervoudige redundantie is het PXV uitermate bestand tegen interferentie. Zelfs wanneer één of meer data matrix-codes zo vuil of beschadigd zijn dat slechts bepaalde stukken ervan leesbaar zijn, garandeert het PXV te allen tijde een betrouwbare, absolute positionering.


Eenvoudige installatie en snelle indienstname

De data matrix-codeband van het PXV-positioneringssysteem is zelfklevend en beschikbaar in op maat gemaakte lengtes. In combinatie met het brede scanvenster en de grote scherptediepte van de sensor, vereenvoudigt het de installatie aanzienlijk. Het PXV moet enkel met de codeband worden uitgelijnd, waardoor indienstname snel en eenvoudig verloopt. Bijkomende data van Y- en Z-assen garandeert een optimale positionering van de scanner over het volledige meetbereik. RS-485-, SSI-, PROFINET- en EtherNet/IP-interfaces zijn in de sensorbehuizing ingebouwd. Deze interfaces en een parametrering via data matrix-besturingscodes, pc of het besturingssysteem zorgen voor een vlotlopende systeemintegratie.Het PXV absoluut positioneringssysteem is berekend voor zeer kleine draaicirkels.

Flexibiliteit in veelzijdige toepassingen

Kleine draaicirkels, steile, oplopende en aflopende hellingen en lijnbreuken tot 75 mm vormen geen obstakel voor het PXV.  Het nieuwe, absolute positioneringssysteem verwerkt een variëteit aan toepassingen zonder enige aanpassing van het traceringsbereik. Dankzij de unieke codebandlengte van maximaal 100.000 m is het PXV geschikt voor zeer grote industriële bedrijven. Typische toepassingen zijn:

 • Positionering van stapelkranen in goederenopslag en material handling
 • Positionering van skid-transportsystemen of bovenloopkranen in de automobielindustrie
 • Uitlijning van draaitafels in machinebouw

PXV-positioneringssystemen in een oogopslag

 • Unieke combinatie van 2D-camera en zelfklevende data matrix-codeband
 • Ongevoelig voor vuil of schade aan de codeband dankzij meervoudige redundantie
 • Exacte, absolute positionering - zelfs bij zeer kleine draaicirkels, steile hellingen en lijnbreuken tot 75 mm
 • Eenvoudige camera-instelling via data matrix-besturingscodes, pc of besturingssysteem
 • Uiterst robuust dankzij eliminatie van mechanische onderdelen
 • Op maat gemaakte codebanden (tot 100.000 m)

amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

 • Industriële sensoren
 • Explosiebeveiliging