Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

IO-hubs zorgen voor een efficiënte integratie van binaire sensoren in IO-Link-communicatie

2018-06-14

IO Hub Modules
De nieuwe IO-hubs vereenvoudigen de bedradingsbehoefte aanzienlijk en zijn ideaal voor de creatie van kostenefficiënte subnetwerken in bedrijven...

Dankzij de nieuwe IO-hubs met IO-Link-interface kunnen bedrijfs- en machineontwerpers op eenvoudige en voordelige wijze grote hoeveelheden binaire I/O’s in het IO-Link-communicatiekanaal integreren: de combinatie van een 8-poort-/16-DI-hub met Pepperl+Fuchs' ethernet IO-module met ingebouwde IO-Link-master laat een signaaloverdracht van in totaal 128 binaire I/O’s naar overkoepelende besturingssystemen toe.

Deze plaatsbesparende oplossing van één en dezelfde fabrikant beperkt de complexiteit van de bekabeling en minimaliseert bedradingsfouten, gezien er slechts één verbinding vereist is voor signaaloverdracht en voeding. Het laat ook toe IO-Link-sensoren en standaard binaire sensoren in dezelfde set-up te verenigen, wat gebruikers bevrijdt van technische beperkingen.


IO-Link-intelligentie in plaats van standaard verdelers

Processpecifieke parameters worden met behulp van IO-Link 1.1 en COM3 in de IO-hub bewaard. Tegelijkertijd garandeert IO-Link dat deze instellingen ook in de IO-Link-master worden opgeslagen. Wanneer de parameters via de configuratietool, door de PLC of door bedieningselementen die rechtstreeks op de IO-hub zijn aangesloten, worden aangepast, worden ze zowel op de hub als op de master bewaard.

Wanneer de IO-hub wordt vervangen, stelt de master deze processpecifieke parameters automatisch ter beschikking van de nieuwe hub. Hierdoor is het makkelijk om apparatuur tijdens de werking te vervangen, gezien de gebruiker de processpecifieke parameters niet opnieuw hoeft in te stellen.


Talrijke configuratiemogelijkheden voor een optimaal procesontwerp

Voor een flexibele integratie in bestaande processtructuren biedt de IO-hub met IO-Link tal van configuratiemogelijkheden. Het logisch niveau van elke poort kan afzonderlijk worden geconfigureerd. Dit laat toe de gebruikte logica binnen een bedrijf te vrijwaren en de IO-hub aan te passen aan de bestaande systeemomgeving. Dit biedt gebruikers flexibiliteit bij het ontwerpen van processtromen.

Om een betrouwbare dataoverdracht naar overkoepelende besturingssystemen te garanderen, kan eventuele signaalinterferentie worden onderdrukt en kan de signaallengte zo nodig worden aangepast. Sensorsignalen die elkaar snel opvolgen, worden op betrouwbare wijze door het besturingssysteem verwerkt en verwerkingsvolgordes gegarandeerd.

Ontworpen voor industriële omgevingen, en plaatsbesparend

Dankzij zijn robuuste, volledig gegoten metalen behuizing en een groot temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C kan de IP67-gecertificeerde IO-hub ook in zware industriële omgevingen worden ingezet. De behuizing is bovendien compact en beschikt over duidelijk zichtbare LED’s die werking, schakelstatus of eventuele fouten aangeven.


Highlights

  • Eenvoudige integratie van binaire sensoren in automatiseringssystemen via IO-Link
  • Efficiënte signaaloverdracht van max. 128 digitale I/O’s via Pepperl+Fuchs’ IO-Link-mastermodule naar het besturingsniveau
  • Vereenvoudigde bekabeling met één verbinding voor voeding en dataoverdracht van de IO-hub naar een IO-Link-master
  • Uitgebreide moduleconfiguratiemogelijkheden optimaliseren procesontwerp 
  • Robuuste, gegoten metalen behuizing en groot temperatuurbereik voor gebruik in zware industriële omgevingen 

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging

Ontdek onze uitgebreide IO-Link-portfolio!