Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Veiligheid ontmoet Augmented Reality—De nieuwe bliksembeveiligingsapp van Pepperl+Fuchs

2018-07-04

AR-app brengt bliksembeveiliging tot leven

M-LB-5000 Surge Protection System
M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem

Bliksem is een natuurlijk fenomeen, maar voor onbeveiligde, industriële installaties kan hij vernietigende gevolgen hebben. Om de veiligheid van werknemers te garanderen en schade aan dure machines te vermijden, biedt het M-LB-5000 systeem een betrouwbare bescherming tegen stroomstoten, blikseminslagen en schakelbewerkingen. Om gebruikers persoonlijk kennis te laten maken met de voordelen van deze modules, ontwikkelde Pepperl+Fuchs een augmented reality-app die de werking van de module in een industriële omgeving simuleert.Live beelden van onze nieuwe AR-app met twee of drie triggers gescand

Het M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem: Omdat veiligheid de topprioriteit is

Een blikseminslag kan gevaarlijke potentiaalverschillen tot 2 km van de plaats van inslag teweegbrengen. Om zelfs in noodsituaties te blijven functioneren, houdt het 6,2 mm brede bliksembeveiligingssysteem continu toezicht op zichzelf. Een ingebouwde verkeerslichtindicator laat gebruikers weten wanneer modules vervangen moeten worden. Deze statusmeldingen kunnen in het besturingsniveau worden geïntegreerd via Power Rail. Dankzij zijn modulair ontwerp dat bestaat uit een basis en verwijderbare beschermingsmodule, kan het bliksembeveiligingssysteem ook snel en eenvoudig tijdens het gebruik worden vervangen. Voor isolatietesten en het controleren van de lus tijdens het gebruik kan je de module verwijderen en 180 graden draaien—de ingebouwde scheidingsfunctie onderbreekt het signaalcircuit automatisch.


Voorbereid op iedere noodsituatie

Met de nieuwe AR-bliksembeveiligingsapp voor tablets, die kan worden gedownload van de Google Play Store of de App Store, kunnen gebruikers simuleren hoe de module zal reageren tijdens een blikseminslag. Drie downloadbare ‘triggers’ simuleren de werking en leveren interactieve productinformatie. Na het scannen van een trigger, verschijnt een 360 graden rondzicht van de module, samen met een appmenu, de voornaamste voordelen van het M-LB-5000 systeem en een stormknop die blikseminslagen simuleert om de prestaties van de module in realtime te testen. Gebruikers kunnen ook modules vervangen om een lus virtueel te onderbreken voor indienstname en de signaaloverdracht naar het besturingsniveau in verschillende situaties te simuleren.


Highlights van de AR-app voor bliksembeveiligingsmodules

  • De AR-app voor tablets simuleert de prestaties van de nieuwe bliksembeveiligingsmodule in noodsituaties
  • Installatie-trigger: simulatie van een industriële installatie
  • Product-trigger: simulatie van een 3D-versie van het nieuwe ML-B-5000 systeem
  • Bedieningspaneel-trigger: simulatie van een besturingscentrale met foutdetectie

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.