Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Remote I/O-modules voor een efficiënte update van besturingssystemen

Toepassing

De meet- en besturingstechniek die wordt gebruikt in een procesinstallatie zal tijdens haar levensduur minstens één of twee keer worden vervangen, wat gebruikers de gelegenheid biedt de bestaande besturingstechniek te vervangen door nieuwe, ultramoderne apparaten. Zo kan, bijvoorbeeld, een bussysteem worden geïnstalleerd ter vervanging van een traditioneel, 1-op-1 bedrading
waarvan het onderhoud vaak tijdrovend is. Digitale communicatie verbetert de efficiëntie van een installatie door gebruik te maken van het hoger volume aan beschikbare informatie, door gegevens correct over te dragen en door een configuratie en diagnostiek vanaf afstand mogelijk te maken. Investeringen in bestaande analoge veldtoestellen worden beschermd en ten volle benut.


Doel

Herstructureringen moeten zo snel, vlot en goedkoop mogelijk zijn. Stilstanden moeten tot een minimum worden beperkt. En, ten slotte, is het belangrijk om goed functionerende veldapparaten te onderhouden, zodat ze blijvend kunnen worden ingezet in de bedrijfsprocessen. De uitdaging bestaat erin, verschillende toestellen met analoge en discrete sensoren en signaalgevers in een nieuwe communicatie-infrastructuur te integreren en ze met het nieuwe besturingssysteem te verbinden.


Oplossing

De Remote I/O-systemen van Pepperl+Fuchs overbruggen de kloof tussen de bestaande technologiestructuur en het nieuwe besturingssysteem. Ze zijn beschikbaar als LB- en FB-systemen voor meting- en besturingstaken in eender welke explosiegevaarlijke omgeving, alle zones of divisies. Deze systemen brengen een digitale verbinding tot stand via verschillende protocollen voor traditionele sensoren en signaalgevers, zoals 4- 20 mA-toestellen, temperatuur- en NAMUR-sensoren en magneetventielen.

De I/O-modules van de Remote I/O-stations kunnen makkelijk in een montagebord worden ingeplugd, zelfs tijdens het gebruik. Ze bieden een spaarzaam energieverbruik en lage warmtedissipatie. Modules met intrinsiekveilige en niet-intrinsiekveilige uitgangen kunnen naast elkaar worden ingezet. Je kan éénkanaals- of multikanaalsmodules gebruiken, respectievelijk voor lusintegriteit of voor een hoge pakkingsdichtheid, of een combinatie van beide.


Voordelen

Remote I/O-technologie beperkt de investeringskosten die gepaard gaan met fabrieksmodernisering: behoud van de bestaande technologiestructuur van de veldapparatuur; externe installatie, gewoonlijk in plaats van de onderaannemer; behoud van veldbekabeling; en een routering afgestemd op de signalen, wat eveneens minder plaats vereist. Het feit dat afzonderlijke modules achteraf kunnen worden geïnstalleerd, maakt systeemuitbreidingen of -aanpassingen veel goedkoper. De Remote I/O-systemen zijn gecertificeerd, vooraf bedraad en kant-en-klaar voor aansluiting, wat tijd en geld spaart op het gebied van installatie en on-site registratie.


Een kort overzicht

  • Digitalisering zonder vervanging van veldapparatuur
  • Modulair ontwerp biedt verschillende combinatiemogelijkheden
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Montage in Zone 1, Zone 2 en Division 2
  • Een uitgebreide portfolio voor een brede waaier van toepassingen

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

PROFINET-gateway

De nieuwe Zone 2-, Class I/Div. 2-gecertificeerde Remote I/O PROFINET-gateway van Pepperl+Fuchs maakt de weg vrij voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën.