Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Pepperl+Fuchs’ merk ecom wint de Duitse Design Award van 2020

2019-11-27

Logo German Design Award 2020
De Duitse Design Awards worden jaarlijks voorgesteld door de Duitse Raad van Vormgeving.

Twee producten van Pepperl+Fuchs’ merk ecom overtuigden de jury bij de toekenning van de Duitse Design Award voor 2020: Zowel de intrinsiekveilige Smart-Ex® 02 smartphone als de intrinsiekveilige RSM-Ex 01 externe luidspreker en microfoon werden bekroond met de internationaal erkende award in de categorie “Computer & Communicatie”. “We zijn zeer trots op deze award,” verklaart Werner Gebert, vicepresident O&O bij ecom: “Technologie gebruiksvriendelijk maken voor de mobiele werknemer is het voornaamste doel in onze productontwikkeling. Het ontwerp van onze mobiele oplossingen is volledig toegespitst op de taken in explosiegevaarlijke omgevingen en voldoet aan de hoogste ergonomische normen.”

De Duitse Design Awards worden jaarlijks voorgesteld door de Duitse Raad voor Vormgeving, de toonaangevende Duitse instantie voor merkbekendheid en vormgeving. De prijsuitreiking vindt plaats in Frankfurt op 7 februari 2020.


Smart-Ex® 02—Robuuste smartphone voor Zone 1/21 en Div. 1

Volledig intern ontwikkeld, beschikt de Smart-Ex® 02 over een 12,7 cm (5 duim) scherm met Gorilla® Glass.
Volledig intern ontwikkeld, beschikt de Smart-Ex® 02 over een 12,7 cm (5 duim) scherm met Gorilla® Glass.

“De Smart-Ex® 02 is een uiterst bestendige, gebruikersvriendelijke en intrinsiekveilige Android-smartphone. De beschermrand rondom het scherm van de smartphone is nauw, zodat het grote scherm volledig en intuïtief kan worden gebruikt," zei de jury, ter staving van haar beslissing.

De Smart-Ex® 02 werd speciaal ontworpen voor zware industriële omgevingen en explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als ATEX-Zone 1/21 en Div. 1, waardoor hij ideaal is voor gebruik in chemische fabrieken, raffinaderijen en op boorplatformen. Hij is uiterst robuust en biedt een hoge functionaliteit in een gestroomlijnde, dunne behuizing. Het gebruik van de robuuste smartphone verloopt intuïtief: Push-to-talk, alarm- en volumeknoppen, alsook de ontspanknop van de camera hebben een ergonomische vormgeving en bevinden zich op handige plaatsen zodat ze makkelijk te bedienen zijn—zelfs met handschoenen aan. Sommige toetsen kunnen naargelang de toepassing worden aangepast, terwijl vooraf ingestelde toetsen voor PTT en alarmsignalen een onmiddellijke communicatie in geval van nood garanderen. Een ruim toepasbare, modulaire montagekit bestaande uit een riemklem, polsband, oplader en laadstation station zorgt voor het nodige gemak bij het dragen, installeren en opladen.


RSM-Ex 01—Intrinsiekveilige, externe luidspreker en microfoon voor Zone 1/21


De RSM-Ex 01 werd ontworpen voor push-to-talk communicatie in zware industriële omgevingen, alsook Zone 1/21 en Div. 1.

“De RSM-Ex 01 externe luidspreker en microfoon omvat de allernieuwste technologieën voor integratie in IoT-toepassingen. De compacte behuizing heeft zachte groeven gecombineerd met grote toetsen, zodat gebruikers in veiligheidsuitrusting en -kleding het apparaat eenvoudig en veilig kunnen bedienen," zei de jury.

De RSM-Ex 01 voor ATEX-Zone 1/21 beschikt over een IP65/67-classificatie en een geïntegreerde functie voor ruisonderdrukking. Hij levert heldere audiosignaal aan een luid volume (tot 103 dB). De externe luidspreker en microfoon is uiterst robuust, maar ook vlak en ergonomisch. Zelfs met handschoenen aan is hij intuïtief en gebruiksvriendelijk. De nieuwe 3,5 mm stekker is gemaakt voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Naast een robuust ontwerp, beschikt de stekker over een veiligheidsschroef om hem aan een smartphone te bevestigen, en is hij compatibel met actuele en toekomstige apparaten.


De Duitse Design Award

De Duitse Design Awards zijn de voornaamste internationale award toegekend door de Duitse Raad voor Vormgeving. Haar doel: unieke trends in vormgeving ontdekken, voorstellen en eer aandoen. Elk jaar worden eersteklas inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign erkend, die elk op hun manier een nieuw pad banen in het internationaal designlandschap. De Duitse Design Awards, opgestart in 2012, behoren tot de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld en genieten van een uitstekende reputatie die tot ver buiten vakkringen reikt.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

Smart-Ex® 02 smartphone

Met zijn groot scherm (5”), ergonomisch design, geavanceerde features en geoptimaliseerde accessoires slaagt de intrinsiekveilige smartphone Smart-Ex 02 erin processen in explosiegevaarlijke en zware industriële omgevingen overal ter wereld te verbeteren...