Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Roterende encoder met IO-Link—vereenvoudigd installatietoezicht en maximale beschikbaarheid

2020-11-03

absolute rotary encoder with IO-link interface
Roterende IO-Link-encoder met volle as

Ongeplande machinestilstanden kunnen duur zijn. Korte reactietijden zijn dan ook van het hoogste belang om maximale installatiebeschikbaarheid te garanderen. De nieuwe absolute, roterende encoder met IO-Link-interface van Pepperl+Fuchs helpt u installatiebeschikbaarheid en potentiële besparingen te optimaliseren. Met een variëteit aan diagnostiekfuncties en apparaatinstellingen, kunnen talloze toepassingsproblemen worden opgelost met één enkel apparaat en kunnen voorraadkosten worden beperkt—dit maakt de nieuwe encoder met IO-Link bijzonder kostenefficiënt en flexibel!


Eenvoudig installatietoezicht dankzij een constante overdracht van statusgegevens

De nieuwe absolute, roterende encoder detecteert single-/multi-turn positiewaarden en de draairichting. Deze waarden worden verzonden via de COM3-industriestandaard en aan een overdrachtsnelheid van 230,4 kBit/s, de snelste overdrachtsnelheid voor IO-Link-data. De IO-Link-communicatie biedt (cyclische) procesinformatie en zorgt voor korte reactietijden in kritieke situaties. De nieuwe encoder verzendt alle statusinformatie samen met de cyclische procesgegevens ; de status moet niet langer via de acyclische procesgegevens worden opgevraagd. Voor een vereenvoudigd en up-to-date installatietoezicht, ontvangt de gebruiker statusinformatie via (cyclische) procesgegevens, zodat kritieke aanpassingen zonder verwijl kunnen worden uitgevoerd.

Flexibele en kostenefficiënte roterende encoder

De nieuwe encoder met IO-Link is een slimme investering voor gebruikers met weinig ervaring op het gebied van installatietoezicht en gepland onderhoud. Klanten kunnen kiezen tussen een encoder met standaardinstellingen of een maatoplossing met toepassingsspecifieke parameters. Gebruikers kunnen de apparaten zelf parametriseren via PACTware of kunnen een vooraf geconfigureerde oplossing bestellen.

Gezien de identificatiegegevens van de roterende encoder steeds beschikbaar zijn in de IO-Link-master, is het makkelijk om apparaten later te vervangen. Met behulp van de gegevensopslagfunctie van de IO-Link-master, kunnen alle relevante parameters worden bewaard en overgedragen naar het nieuwe apparaat, wat stilstandtijden bij onderhoud en apparaatvervanging aanzienlijk beperkt. De encoder is beschikbaar in een 58 mm- of 36 mm-versie, en verschillende as- en flenstypes zorgen bovendien voor een eenvoudige integratie in tal van toepassingen. Met een IP-beschermingsklasse van IP65/IP67, is de IO-Link-encoder geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen.


Highlights van de roterende IO-Link-encoder

  • Feedback over systeembetrouwbaarheid afkomstig van intelligente diagnostiekfuncties
  • Vereenvoudigd toezicht met kritieke alarmsignalen
  • Flexibele, configureerbare, roterende encoder maakt gestandaardiseerd machineontwerp mogelijk
  • Variëteit aan as- en flensconfiguraties beschikbaar
  • IP65/67-beschermingsklasse voor gebruik in zware industriële toepassingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Leer meer over de intelligente communicatietechnologie...