Neoception Asset Tracker

Smart onderhoud met cloudgestuurde RFID-oplossing

Beperk stilstand met de Neoception Asset Tracker

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud

De Neoception Asset Tracker monitort assets die regelmatig onderhoud vereisen op eenvoudige en efficiënte wijze. Specifieke alarmsignalen waarschuwen het onderhoudspersoneel zodra vastgelegde grenswaarden worden bereikt.
Cloudgestuurd systeem

Cloudgestuurd systeem

Alle procesgegevens worden in de Neoception-cloud opgeslagen, zodat essentiële informatie 24/7 via smartphones, tablets en pc’s beschikbaar is—overal ter wereld. Een bijkomend voordeel zijn de regelmatige updates via de Neoception-cloud.
Eenvoudige installatie

Eenvoudige installatie

De oplossing bestaat uit slechts een handvol componenten, is eenvoudig te installeren en vereist geen ingewikkelde integratie. Nieuwe assets kunnen ook makkelijk later worden toegevoegd.
Meer efficiëntie

Meer efficiëntie

De Neoception Asset Tracker maakt doelgericht onderhoud mogelijk, beperkt stilstanden en verhoogt installatie-efficiëntie.

Hoe werkt het?

De Neoception Asset Tracker is een assetmanagementsysteem dat via de cloud wordt aangestuurd en dat de RFID-technologie van Pepperl+Fuchs combineert met een gateway en innovatieve softwarediensten van Neoception. Assets worden voorzien van RFID-tags zodat ze makkelijk op een bepaald punt in het proces kunnen worden gecontroleerd. Voor deze identificeringstaak zijn een variëteit aan RFID-lees-/schrijfkoppen beschikbaar om aan je individuele toepassingseisen te voldoen.

Neo Asset Tracker

Een gateway stuurt de trackinginformatie naar de Neoception-cloud. De Neoception-software evalueert de data en geeft aan hoeveel keer het asset het proces heeft doorlopen. Je ontvangt specifieke waarschuwingen zodra de vooraf ingestelde grenswaarde wordt bereikt, zodat je inspecties en onderhoud tijdig kunt plannen.

Het voordeel voor jou: je kan Neoception-software als een service aankopen. Dit betekent dat je enkel betaalt voor de diensten die je gebruikt.

Drie componenten

RFID-technologie van Pepperl+Fuchs
Gateway om RFID-technologie en cloud met elkaar te verbinden
Neoception-software als service

Toepassingsvoorbeelden

Galvanisatie
Vandaag de dag worden talloze onderdelen gegalvaniseerd—tijdens dit proces worden onderdelen in vaten met chemicaliën ondergedompeld. Beetje bij beetje zet residu zich vast op de gebruikte hardware, zodat regelmatig inspecties vereist zijn om hun toestand te controleren. Om de Neoception Asset Tracker te kunnen gebruiken, wordt de hardware voorzien van tags en wordt hij elke keer hij het galvanisatieproces doorloopt, gecontroleerd. Zodra de hardware een vastgelegd aantal cycli heeft doorlopen, zal de operator worden gewaarschuwd zodat hij een proactieve onderhoudsbeurt kan plannen.
Betonmallen
Bij de productie van betonblokken of -tegels wordt vloeibaar beton in houten mallen gegoten. Zodra het beton droog is, wordt het voorwerp uit de mal gehaald, waarna deze opnieuw wordt gebruikt. Na verloop van tijd moeten deze houten mallen worden vervangen om de kwaliteit van de betonblokken of tegels te waarborgen. Maar, hoe weet je wanneer het tijd is om de mal te vervangen? RFID-technologie houdt bij hoe vaak een houten mal wordt gebruikt om betonvormen te creëren. Zonder handmatig te tellen, zal de Neoception Asset Tracker aangeven wanneer een inspectie nodig is.
Rollercoaster
Rollercoasters of achtbanen leggen elke dag ontelbare rondes af—de wagentjes zijn dan ook gevoelig voor slijtage en moeten van tijd tot tijd worden nagezien. Om het leven van de operators te vereenvoudigen, helpt de Neoception Asset Tracker onderhoudsbehoeften te identificeren. Elk rollercoasterwagentje wordt voorzien van een RFID-tag zodat kan worden geregistreerd wanneer en hoeveel keer hij een bepaald punt passeert. Zodra het wagentje een vastgelegd aantal rondes heeft voltooid, zal het systeem een waarschuwing genereren zodat een inspectie kan worden georganiseerd.
Wat is jouw toepassing?
Heb je een efficiënte oplossing nodig voor het monitoren wanneer de assets in jouw installatie of toepassing onderhoud vereisen? Je probleem kan in slechts enkele stappen worden opgelost. Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.

Een perfecte combinatie

Cloud- en softwarediensten van Neoception

Neoception ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen en industriële IIoT-diensten die zijn afgestemd op de individuele bedrijfsprocessen en -vereisten van klanten. Via deze diensten zorgt Neoception ervoor dat klanten zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren, terwijl op maat ontwikkelde analyses en softwareoplossingen efficiëntie helpen verhogen en bedrijfspotentieel helpen ontsluiten.

Neoception softwarediensten

De Asset Tracker van Neoception is een eenvoudige en efficiënte oplossing om stilstand ten gevolge van ongepland onderhoud te minimaliseren. Een intuïtieve internettoegang maakt deel uit van het systeem. Gebruikers kunnen zich, bijvoorbeeld, toegang verschaffen tot een overzicht van assettoestanden en alarmconfiguraties.

RFID-technologie van Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs investeert al meer dan 25 jaar in het onderzoek en de ontwikkeling van RFID-technologie. Pepperl+Fuchs levert alles dat je nodig hebt—van de vereiste componenten, zoals scanners en tags, tot de standaard frequentiebereiken (LF, HF en UHF).                                                              

RFID-technologie van Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs’ RFID-systeem laat zich eenvoudig in de Neoception-service integreren, en helpt zo een door de cloud aangestuurd assetmanagementsysteem creëren dat je een onmiddellijk overzicht van de installatiebezetting en onderdelenslijtage biedt.

Contact