Rugged Design.

Wide operating temperature.

Modular configuration.

VisuNet IXD Remote Monitor voor outdoortoepassingen in Zone 1/21

Betrouwbare werking in zware industriële omgevingen

De VisuNet IXD Remote Monitor, de meest recente lichtgewicht technologie van Pepperl+Fuchs, is uiterst robuust en beschikt over een modulair design. Of de toepassing nu om een thin client of HMI op basis van een pc vraagt, de VisuNet IXD is gecertificeerd voor Zone 1/21 en geoptimaliseerd voor outdoortoepassingen die een uiterst robuuste panel-pc of thin client met een grote keuze aan interfaces vereisen. De VisuNet RM Shell-firmware en het gebruiksvriendelijke softwaretool VisuNet Control Center zorgen voor een ideale onderhoudbaarheid. 

Inzetbaar in gelijk welke omgeving, ideaal voor gebruik buiten

Hoge helderheid

Ontworpen voor gebruik in outdoortoepassingen, beschikt de VisuNet IXD over een display met een hoge helderheid en een optisch gebonden touchscreen dat weerspiegelingen beperkt, lichtdoorlaatbaarheid verhoogt en een betere beeldkwaliteit toelaat voor een optimale zichtbaarheid bij fel licht. Een optioneel zonwerend scherm beschermt de unit tegen direct zonlicht.

Robuustheid

Het projecterende, capacitieve multitouchscherm is voorzien van veiligheidsglas, waardoor de VisuNet IXD veel robuuster is dan standaard operatorschermen. Alle componenten van de display-unit zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium en gepoedercoat. De VisuNet IXD is bestand tegen temperaturen van -20 tot +60 °C en is wereldwijd gecertificeerd voor gebruik in Ex-omgevingen (IECEx/ATEX Zone 1/21).

Modulair design

Een belangrijk voordeel van de VisuNet IXD is zijn modulair design. De unit bestaat uit een display, power supply en computer en laat operators toe componenten afzonderlijk te vervangen in geval van defect. Dit vereenvoudigt onderhoud in situ en beperkt de kosten verbonden aan stilstanden.

Flexibele installatie

Dankzij zijn gewicht van slechts 23 kg, kan de VisuNet IXD makkelijk in verschillende toepassingen worden ingezet zonder behoefte aan een dure, solide sokkel. Er bestaan verschillende montage-opties: Muurbevestiging via beugels en bevestigingsplaat, montage op een sokkel, VESA- of panelmontage vereenvoudigen allemaal de installatie en verhogen de installatieflexibiliteit.

360° verkenning

Veiligheid en betrouwbaarheid onder alle omstandigheden

Toepassingsscenario raffinaderijen
Brandstof is vandaag de dag onmisbaar in onze maatschappij. Ze wordt geproduceerd in raffinaderijen met behulp van uitvoerige, chemische en fysieke processen die ondersteund en gecontroleerd worden door digitale technologieën. Deze controle vindt in realtime plaats in centrale controlekamers, maar ook ter plekke door operators met behulp van modulaire HMI-pc’s of thin clients, zoals de VisuNet IXD, die gecertificeerd zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. De IXD is bestand tegen temperaturen tot +60 °C. Het 19”-display met hoge helderheid beschikt over een optisch beschermd aanraakscherm (optical bonding) dat weerspiegelingen beperkt en zowel kleurencontrast als beeldkwaliteit verbetert. Het optionele zonnescherm is bedoeld om direct zonlicht tegen te gaan.
Betrouwbaarheid in zware industriële omgevingen
De VisuNet IXD is ook geschikt voor zware industriële omgevingen. Temperatuurschommelingen van -20 °C tot +60 °C beïnvloeden de werking en levensduur van de VisuNet IXD niet. De aluminium behuizing met poedercoating is ideaal voor gebruik buiten, en voorkomt roestvorming ten gevolge van regen of sneeuw.
Eén apparaat—Talloze mogelijkheden
Een belangrijk voordeel van de VisuNet IXD is zijn modulair design. De unit bestaat uit een display, power supply en computer en laat operators toe componenten afzonderlijk te vervangen in geval van defect. Dit vereenvoudigt onderhoud on site en beperkt de kosten verbonden aan stilstanden. In tegenstelling tot andere Zone 1/21-oplossingen die omslachtig en zwaar zijn, is de VisuNet IXD met zijn 23 kg de lichtste binnen zijn categorie. Dit vereenvoudigt de montage in tal van toepassingen. Verschillende montage-opties zijn beschikbaar naargelang de toepassing: Muurbevestiging via beugels, bevestigingsplaat, montage op een sokkel, VESA- of panelmontage vereenvoudigen allemaal de installatie en verhogen de installatieflexibiliteit. Een optioneel zonnescherm beschermt de unit tegen direct zonlicht en kan ook als mechanische beveiliging worden ingezet wanneer de unit niet in gebruik is.

Eenvoudige configuratie dankzij RM Shell 5

Elke VisuNet IXD Remote Monitor beschikt over VisuNet RM Shell 5, de nieuwste firmwaregeneratie voor onze thin client-oplossingen. VisuNet RM Shell 5-firmware voor verschillende besturingssystemen werd vooraf geïnstalleerd en geconfigureerd. Hierdoor zijn de thin clients van Pepperl+Fuchs al snel klaar voor gebruik. De meest recente RM Shell-generatie is gebaseerd op Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, dat langdurige veiligheidsupdates van Microsoft omvat. Bovendien beschikt RM Shell 5 over ingebouwde veiligheidsmechanismen die het systeem op betrouwbare wijze beschermen tegen malware en virussen.

VisuNet RM Shell 5 – De nieuwe firmwaregeneratie

RM Shell 5-firmware is beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat van Pepperl+Fuchs. Ze maakt een volledige thin client-oplossing voor procesindustrieën mogelijk—van BTC’s in de controlekamer tot Remote Monitors als VisuNet IXD's in Zone 1/21. En dankzij de VisuNet Control Center-software kunnen operators alle toestellen makkelijk vanuit één centraal punt configureren, controleren en op efficiënte wijze beheren.

Highlights van de VisuNet RM Shell 5  

Configuratie en set-up binnen enkele minuten
Gebaseerd op Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB
Ingebouwde veiligheidsmechanismen voor risicobeperking
VisuNet Control Center-software voor een efficiënt, gecentraliseerd systeembeheer
Beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat uit Pepperl+Fuchs’ portfolio

Contact