Smart.
Small.
Unique.

Intelligente bliksembeveiliging M-LB-5000

Stroompieken—De Nr. 1 in onderschatte schadeoorzaken

Overbelastingsspanning ten gevolge van blikseminslagen of schakelactiviteiten is één van de meest voorkomende oorzaken van elektronische schade. Vooral de procesindustrie is kwetsbaar gezien dergelijke stroompieken drastische gevolgen kunnen hebben: van brand, schade aan of de vernieling van dure componenten en machines tot het stilvallen van volledige automatiseringssystemen—om van het risico voor het personeel nog maar te zwijgen. Daarom is het zo belangrijk dat je bliksembeveiliging in je installatie integreert!

Dankzij onze 20 jaar lange ervaring beschikken wij bij Pepperl+Fuchs over een aanzienlijke engineeringskennis op het gebied van bliksembeveiliging. Door deze ervaring samen te bundelen met onze kennis in explosiebeveiliging, analoge technologie en interfacemodules ontwikkelden we het 6,2 mm brede, plug-in M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem, dat zoveel meer biedt dan beveiliging. Verbeter het prestatieniveau en de betrouwbaarheid van je productiefaciliteit!

Enkele wetenswaardigheden

Wereldwijd zijn er zo’n 40 à 50 blikseminslagen per seconde, of ongeveer 1,4 miljard inslagen per jaar.
Bliksem slaat vaak op dezelfde plaats in. Het Empire State Building wordt gemiddeld 23 keer per jaar geraakt.
Bliksem kan gevaarlijke potentiaalverschillen tot 2 km van de plaats van inslag teweegbrengen.
Bliksem kost elk jaar meer dan $ 1 miljard in verzekeringsschade!
Bliksem is verschrikkelijk heet! Een blikseminslag kan de lucht in de omgeving verhitten tot een temperatuur die vijf keer heter is dan het oppervlak van de zon.

Toepassingsvoorbeelden—benchmarks in bliksembeveiliging

Het recent ontwikkelde M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem beschermt op betrouwbare wijze dure componenten en bedrijfsinstallaties tegen overbelastingsspanning en stroompieken. Voor het eerst biedt de module een unieke combinatie van diagnostiek en modulariteit binnen een smalle behuizing die slechts 6,2 mm breed is. In deze video kun je zien hoe het nieuwe systeem bliksembeveiliging bevordert en tegelijkertijd zorgt voor de maximale efficiëntie, flexibiliteit en beschikbaarheid van je procesinstallatie.

De eenvoudigste manier om bedrijfsinstallaties te beschermen

Ononderbroken modulediagnostiek

Het verkeerslichtdisplay van de beveiligingsmodule visualiseert continu de status van de module en is makkelijk af te lezen en te interpreteren. Via de Power Rail kan deze statusinformatie naar het besturingsniveau worden doorgestuurd. Plannings- en onderhoudspersoneel kan de toestand van de bliksembeveiligingsmodule te allen tijde controleren, zonder dat ze hiervoor bijkomend gereedschap nodig hebben. Een bezoek aan de werkvloer of de schakelkast is niet langer vereist.

Vervanging van modules tijdens gebruik

Het nieuwe M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem omvat een basismodule en een plug-in beveiligingsmodule. Deze opbouw laat gebruikers toe op eenvoudige wijze modules vervangen. Als de beveiligingsmodule wordt verwijderd en daarna ondersteboven wordt ingestoken, zal het signaalcircuit door de ingebouwde ontkoppelingsfunctie worden onderbroken. Dankzij de ontkoppelingsfunctie kan je isolatiemetingen en toezicht op het circuit tijdens de indienstname uitvoeren.

Modernisering van de bestaande installatie

Bij de vernieuwing van bestaande apparatuur laat het smalle behuizingsconcept een eenvoudige en qua ruimte neutrale vervanging van potentiaalverdelers met overspanningsbeveiligingscomponenten toe. Het gebruikersvriendelijke werkingsmechanisme stelt technici in staat de modules zonder nood aan bijkomende bedrading te installeren.

Een flits van inspiratie

Teamgeest en een onderbroken streven naar innovatie leidden het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Pepperl+Fuchs
tot de ontwikkeling van de ultracompacte M-LB-5000 bliksembeveiligingsmodule die processen en installaties op betrouwbare wijze beschermt tegen overbelastingsspanning.
In deze video bespreken drie collega’s de vereisten, de beginfase en het eindresultaat van het project...

M-LB-5000 in a Nutshell

The M-LB-5000 surge protection system protects high-value machines and plant components against dangerous overvoltage and current peaks. In this video, Friedrich Füß, Product Portfolio Manager Interface Technology at Pepperl+Fuchs, demonstrates this module offering a unique combination of diagnostics and modularity within 6.2 mm housing …

Voordelen

Betrouwbare diagnostiekfunctie

Betrouwbare diagnostiekfunctie

Continue zelfevaluatie met statusindicator toont gebruikers het optimaal moment om modules te vervangen. Dit laat proactief onderhoud toe en beperkt bedrijfskosten. Optimaliseer de bliksembeveiliging in je productiefaciliteit!
Gebruikersvriendelijk dankzij Plug&Play

Gebruikersvriendelijk dankzij Plug&Play

Dankzij het modulaire design van het M-LB-5000 systeem kunnen operators plug-in bliksembeveiligingsmodules makkelijk tijdens gebruik vervangen—zonder enige onderbreking van het signaalcircuit. Snelle en gereedschapsloze installatie, indienstname en onderhoud!
Plaatsbesparend behuizingsconcept

Plaatsbesparend behuizingsconcept

Met hun breedte van slechts 6,2 mm bieden de nieuwe M-LB-5000 bliksembeveiligingsmodules maximale pakkingsdichtheid en beperken ze installatieruimte tot een minimum. Zorg voor maximale flexibiliteit en plaatsbesparing in je schakelkast!
Wereldwijde flexibiliteit

Wereldwijde flexibiliteit

Het M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem werd ontwikkeld op basis van actuele en toekomstige toepassingseisen. Gecertificeerd conform internationale normen bevordert het overal ter wereld vlotlopende processen. Optimaliseer de flexibiliteit van je toepassingen en vertrouw op de steun van onze deskundigen!

360° - Explore the Surge Protection M-LB-5000

M-LB-2000―Simple Surge Protection

M-LB-2000 surge protection module
The M-LB-2000 comes with basic features. Its compact 6.2 mm housing is designed for DIN rail mounting, and its integrated loop disconnect function simplifies troubleshooting in the event of a fault. The M-LB-2000 with added surge protection is perfect for use in junction boxes with limited space or as a space-neutral upgrade from knife disconnect terminal blocks.
Surge Protection by Pepperl+Fuchs

Contact Us

Heb je vragen over het intelligente M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en stuur ons je boodschap.