Ethernetin fyysinen kerros

Nopein ja tehokkain tapa lähettää jatkuvasti suuria määriä tietoja räjähdysvaarallisilta alueilta pilveen

Ethernet-APL – Prosessiteollisuuden IIoT-sovelluksiin

Teollisuus 4.0 ja teollinen esineiden internet ovat arkipäivää valmistusteollisuudessa. Sen sijaan prosessiteollisuudelta on puuttunut verkkostandardi, jonka avulla voitaisiin siirtää nopeasti suuria tietomääriä kentän tasolta teollisuus 4.0:n edellyttämän arkkitehtuurin tasolle.

Uuden Ethernetin fyysisen kerroksen (Advanced Physical Layer, Ethernet-APL) tekniikan myötä Pepperl+Fuchs ja muut yritykset saavuttavat merkittävän virstanpylvään. Ethernet-APL:n etuja ovat suuret kaapelin pituudet, räjähdyssuojaus ja yhteentoimivuus, mikä varmistaa jatkuvan ja läpinäkyvän tiedonsiirron kaikilla hierarkiatasoilla. Tutustu tarkemmin uraauurtavaan tekniikkaan, joka raivaa tietä vaativille IoT-sovelluksille prosessiteollisuudessa.

Erityispiirteet

Havaintoetäisyys jopa 1 000 m: alahaara jopa 200 m, runko jopa 1 000 m
Tehonsyöttö jopa viidellekymmenelle 60 W:n kenttälaitteelle
Suuret tiedonsiirtonopeudet: 10 Mbit/s, full-duplex (kaksisuuntainen)
Lataa noin 100 määritysparametria vain muutamassa sekunnissa kenttälaitetta kohti
Luonnostaan vaaraton
Samanaikainen tehon- ja tiedonsiirto samalla kaksijohtimisella kaapelilla

Edut

Tehokas tiedonsiirto kaikilla tasoilla

Tehokas tiedonsiirto kaikilla tasoilla

Ethernet-APL sallii kenttälaitteiden suoran liittämisen korkeamman tason järjestelmiin, jolloin samaa infrastruktuuria voidaan ensimmäistä kertaa käyttää kaikilla prosessinhallinnan ja yrityksen tasoilla. Tiedonsiirtonopeus 10 Mbit/s varmistaa, että suuria tietomääriä voidaan siirtää pitkän etäisyyden päähän vähintään 300 kertaa nopeammin kuin nykyteknologioilla, kuten HART:llä tai kenttäväylällä.
Kasvattaa laitoksen käyttöastetta

Kasvattaa laitoksen käyttöastetta

Puhtaiden prosessiarvojen lisäksi nykyaikaiset kenttälaitteet tuottavat myös arvokasta lisätietoa. Ethernet-APL:n avulla käyttöhenkilöstö voi ottaa laitteista kaiken irti reaaliajassa, valvoa keskitetysti komponenttien tilaa ja tunnistaa kunnossapitotarpeet hyvissä ajoin. Tämä vähentää suunnittelemattomia seisokkeja ja kasvattaa merkittävästi laitoksen käyttöastetta.
Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa nykyaikaistaa laitos

Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa nykyaikaistaa laitos

Ethernet-APL tukee prosessiteollisuuden runko ja alahaara -teknologiaa ja kaikkia teollisuuden Ethernet-protokollia, kuten EtherNet/IP, HART-IP ja PROFINET. Tämä helpottaa laitossuunnittelijoiden ja käyttöhenkilöstön työtä, kun olemassa olevia asennuksia ja infrastruktuureja voidaan edelleen käyttää ja investointien arvo säilyy.
Joustava käyttää maailmanlaajuisesti

Joustava käyttää maailmanlaajuisesti

Uusi Ethernetin fyysinen kerros perustuu vakiintuneisiin IEEE- ja IEC-standardeihin, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää sertifioituun tiedonsiirtoon missä päin maailmaa tahansa. Tuotteiden testaus ja sertifiointi varmistavat jopa eri valmistajien laitteiden saumattoman yhteentoimivuuden.

johtavat järjestöt Fieldcomm Group, OPC Foundation, ODVA, PROFIBUS, ja PROFINET International

Yhdessä kohti uutta standardia

Pyrkimys standardisoida tiedonsiirtojärjestelmän fyysinen kerros on globaalissa prosessiteollisuudessa ainutlaatuinen projekti. Projektia tukevat alan johtavat järjestöt Fieldcomm Group, OPC Foundation, ODVA, PROFIBUS ja PROFINET International sekä teollisuuden avaintoimijat, ja se on kaikkien aikojen merkittävin yhteisponnistusprosessiautomaation saralla. ABB, Endress+Hauser, Krohne, Phoenix Contact, Rockwell Automation, SAMSON, Siemens, Stahl, Vega ja Yokogawa kehittävät kaikki yhdessä Pepperl+Fuchsin kanssa Ethernetille uutta "edistynyttä fyysistä kerrosta".

Ethernet-APL yhdistää kaikki prosessiammattilaisten kokemuksiin perustuvat tarpeet: pitkät kaapelit, kahden johtimen linjat, yhteentoimivuuden ja käytön räjähdysvaarallisilla alueilla aina tilaluokkaan 0 / luokkaan 1, alaluokkaan 1 asti. Sähköisen räjähdyssuojauksen asiantuntijana Pepperl+Fuchs edistää aktiivisesti näitä kehityssuuntia Ethernet-APL-projektissa. Miniatyyriversio prosessilaitoksen Ethernet-APL-arkkitehtuurista esiteltiin erillisessä havaintoesityksessä jo vuonna 2015.

YouTube-videot

Ethernet Advanced Physical Layer- eli Ethernet-APL -verkon etuja ovat suuret kaapelien pituudet, räjähdyssuojaus ja yhteentoimivuus, mikä mahdollistaa jatkuvan läpinäkyvän tiedonsiirron kaikilla hierarkiatasoilla. Tämä traileri esittelee lyhyesti uraauurtavan teknologian... 

Tässä videossa Pepperl+Fuchsin Components & Technology, Process Automation -liiketoimintayksikön johtaja Michael Kessler havainnollistaa prosessilaitoksen tyypillistä tiedonsiirtoarkkitehtuuria, jossa signaalinvälitykseen käytetään Ethernetiä…

Ethernet Advanced Physical Layer -tekniikkaa voidaan käyttää missä tahansa prosessilaitoksessa, sillä sen asennusarkkitehtuuri on joustava ja sen räjähdyssuojaus soveltuu kaikille räjähdysvaarallisille alueille. Video esittelee tyypilliset topologiat prosessiautomaatiota varten…

Katsaus Pepperl+Fuchsin verkkotapahtumasta

Tässä paneelikeskustelussa BASF:n Gerd Niedermayer keskusteli Pepperl+Fuchsin asiantuntijoiden kanssa tulevaisuuden Ethernet-APL-tiedonsiirron haasteista ja eduista prosessiautomaatiossa ja ensimmäisestä testiasennuksesta BASF:llä…

To provide the process industry with the Ethernet advanced physical layer, four attributes must be standardized: communication, power supply, installation, and explosion protection. Andreas Hennecke, Product Marketing Manager at Pepperl+Fuchs, illustrates these attributes in detail …

Tässä keynote-puheessa Pepperl+Fuchsin Components & Technology -liiketoimintayksikön johtaja Michael Kessler kertoo tekijöistä, jotka johtivat laajimpaan yhteistyön prosessiteollisuuden historiassa…

Topologiat

Kompaktin laitoksen ratkaisu

Ethernet APL | Kompaktin laitoksen ratkaisu

Ethernet-APL on suunniteltu tukemaan kaikkia olennaisia asennustopologioita. Tämä topologia on esimerkki kompaktista tai sisätila-asennusinfrastruktuurista, jollaisia käytetään kemianteollisuudessa ja lääketeollisuudessa. Ethernet-APL-kenttäkytkimet sijoitetaan tyypillisesti liitäntärasioihin tai kytkentäkaappeihin turvallisille alueille tai räjähdysvaarallisille alueille, jotka kuuluvat tilaluokkaan 2 ja alaluokkaan 2. Kaapelin pituus laitteelle on enintään 200 m. Räjähdyssuojaus räjähdysvaarallisia alueita varten sisältää luonnollisen vaarattomuuden, joka on valittavissa laiteyhteydelle.

Long-Reach Plant Layout

Ethernet APL Long Reach Plant Layout

This topology gives an example for long-reach installations as seen in the oil and gas industry. It enables cable lengths of up to 1000 m between switches on the trunk segment. Here, the Ethernet-APL field switches are designed for operation in hazardous areas, which are typically Zone 1 and 2 or Division 2. Normally, they are loop powered by the Ethernet-APL power switch and distribute both communication signals and power to the field devices via spurs. This Ethernet-APL installation also meets all requirements for explosion protection with increased safety or intrinsic safety. This topology provides a clear migration path for fieldbus users during brownfield projects.

Projektin yleiskatsaus

APL Project Overview

Contact Us

Onko sinulla kysyttävää Ethernet advanced Physical Layer (Ethernet-APL) -tekniikasta tai haluaisitko saada lisätietoja? Autamme mielellämme! Täytä yhteydenottolomake ja lähetä meille viesti.