Ethernetin fyysinen kerros

Avain prosessiteollisuuden onnistuneeseen digitalisaatioon

 

Ethernet-APL – Digitalisaatio saavuttaa prosessiteollisuuden

Teollisuus 4.0 ja teollinen esineiden internet ovat olleet arkipäivää valmistusteollisuudessa jo vuosia. Prosessiteollisuudelta on toistaiseksi puuttunut verkkostandardi, jonka avulla voitaisiin siirtää nopeasti suuria tietomääriä kentän tasolta teollisuus 4.0:n edellyttämän arkkitehtuurin tasolle.

Ethernetin fyysisen kerroksen (Advanced Physical Layer, Ethernet-APL) tekniikan myötä Pepperl+Fuchs ja muut yritykset saavuttivat merkittävän virstanpylvään: Se on avainteknologia ja ainoa tapa tuoda digitalisaatio kaikkialle prosessilaitoksiin. Ethernet-APL:n etuja ovat suuret kaapelin pituudet, räjähdyssuojaus ja yhteentoimivuus, mikä varmistaa jatkuvan ja läpinäkyvän tiedonsiirron kaikilla hierarkiatasoilla. Tutustu tarkemmin uraauurtavaan tekniikkaan, joka raivaa tietä vaativille IoT-sovelluksille prosessiteollisuudessa.

Saatavilla nyt: DIN-kiskon asennettavaEthernet-APL-kenttäkytkin kiskoon, uusin FieldConnex-innovaatio ja ensimmäinen prosessiautomaation kytkin, joka yhdistää yleisen viestintätekniikan Ethernet-APL:ään.

Haluaisitko saada lisätietoja? Ethernet-APL-asiantuntijamme esittelevät mielellään tulevaisuuden kestävää tekniikkaa ja keskustelevat kanssasi seuraavista vaiheista. Ota meihin yhteyttä

Kohokohdat – Miksi Ethernet-APL?

Täyttää kaikki prosessilaitosten keskeiset vaatimukset
Ensimmäistä kertaa: moderni Ethernet-tekniikka, jota voidaan käyttää räjähdysvaarallisilla alueilla
Suunniteltu luontaiseen vaarattomuuteen
Tehokas tapa nykyaikaistaa laitos
Suuret tiedonsiirtonopeudet
Korkea yhteentoimivuusaste

Edut

Tehokas tiedonsiirto kaikilla tasoilla

Tehokas tiedonsiirto kaikilla tasoilla

Ethernet-APL sallii kenttälaitteiden suoran liittämisen korkeamman tason järjestelmiin, jolloin samaa infrastruktuuria voidaan ensimmäistä kertaa käyttää kaikilla prosessinhallinnan ja yrityksen tasoilla. Tiedonsiirtonopeus 10 Mbit/s varmistaa, että suuria tietomääriä voidaan siirtää pitkän etäisyyden päähän vähintään 300 kertaa nopeammin kuin nykyteknologioilla, kuten HART:llä tai kenttäväylällä.
Kasvattaa laitoksen käyttöastetta

Kasvattaa laitoksen käyttöastetta

Puhtaiden prosessiarvojen lisäksi nykyaikaiset kenttälaitteet tuottavat myös arvokasta lisätietoa. Ethernet-APL:n avulla käyttöhenkilöstö voi ottaa laitteista kaiken irti reaaliajassa, valvoa keskitetysti komponenttien tilaa ja tunnistaa kunnossapitotarpeet hyvissä ajoin. Tämä vähentää suunnittelemattomia seisokkeja ja kasvattaa merkittävästi laitoksen käyttöastetta.
Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa nykyaikaistaa laitos

Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa nykyaikaistaa laitos

Ethernet-APL tukee prosessiteollisuuden runko ja alahaara -teknologiaa ja kaikkia teollisuuden Ethernet-protokollia, kuten EtherNet/IP, HART-IP ja PROFINET. Tämä helpottaa laitossuunnittelijoiden ja käyttöhenkilöstön työtä, kun olemassa olevia asennuksia ja infrastruktuureja voidaan edelleen käyttää ja investointien arvo säilyy.
Joustava käyttää maailmanlaajuisesti

Joustava käyttää maailmanlaajuisesti

Uusi Ethernetin fyysinen kerros perustuu vakiintuneisiin IEEE- ja IEC-standardeihin, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää sertifioituun tiedonsiirtoon missä päin maailmaa tahansa. Tuotteiden testaus ja sertifiointi varmistavat jopa eri valmistajien laitteiden saumattoman yhteentoimivuuden.

Muokkaamassa prosessiteollisuuden tulevaisuutta: Perusteet, terminologia, topologiat

Ethernetin fyysinen kerros (Ethernet Advanced Physical Layer, Ethernet-APL) mahdollistaa nopeimman ja tehokkaimman tavan lähettää suuria määriä tietoa räjähdysvaarallisilta alueilta pilveen. Lue, mitä Ethernet-APL tarkoittaa ja mitä seikkoja on standardoitava, jotta fyysisestä kerroksesta saadaan täysin kattava määritelmä.

Ethernet-APL:n etuja ovat suuret kaapelin pituudet, räjähdyssuojaus ja yhteentoimivuus, mikä varmistaa jatkuvan ja läpinäkyvän tiedonsiirron kaikilla hierarkiatasoilla. Tämä traileri esittelee lyhyesti uraauurtavan teknologian... 

Ethernet Advanced Physical Layer -tekniikkaa voidaan käyttää missä tahansa prosessilaitoksessa, sillä sen asennusarkkitehtuuri on joustava ja sen räjähdyssuojaus soveltuu kaikille räjähdysvaarallisille alueille. Video esittelee prosessiautomaation tyypilliset topologiat

Luontaisen vaarattomuuden toteuttaminen Ethernet-APL:n avulla

Katso tästä videosta, kuinka helppoa on toteuttaa luontainen vaarattomuus Ethernet-APL:n avulla. Ethernet-APL lainaa FISCO:sta tuttua konseptia, mutta mahdollistaa suuremman suorituskyvyn ja suuremmat etäisyydet kytkimen ja kenttälaitteen välillä. Tunnettuun IEC-standardiin (IEC 60079) sisällytettiin lisäluku luontaisen vaarattomuuden varmistusta varten. Tätä Ethernet APL -yhteyksien luontaisen vaarattomuuden konseptia kutsutaan nimellä 2-WISE (kaksijohtiminen luonnostaan vaaraton Ethernet).

2-WISE ei siis olekaan täysin uusi. Suurin osa käyttäjistä joutuu nykyään käyttämään kokonaisuuskonseptia osoittamaan laitetekniikan luontainen vaarattomuus analogisilla signaaleilla, ja heidän työnsä helpottuu Ethernet APL:n käytön myötä.

 

Luonnostaan vaaraton ilman laskelmia

Luonnostaan vaaraton ilman laskelmia

Testausprosessin yksinkertaistamiseksi Ethernet APL -laitteiden ja -kaapeleiden luontaisen vaarattomuuden vahvistamiseksi APL-segmenttien sisällä on standardoitu uusi järjestelmäkonsepti standardin IEC TS 60070-47 (2-WISE) mukaisesti. Siinä määritellään yleispätevät raja-arvot APL-piirien luontaisen vaarattomuuden määrittelemiseksi.

Ethernet-APL-yhteensopivan kenttälaitteen valmistaja takaa, että vaadittuja raja-arvoja noudatetaan 2-WISE:n mukaisesti. Eri vyöhykkeiden lisäksi tehdään ero myös luokkien välillä. Käyttäjän on valittava laitteet halutun vyöhykkeen mukaan, varmistettava sopiva kaapeli ja dokumentoitava asennus. Aikaa vieviä omia laskelmia ei siis enää tarvita. 

Käytä kaikkia kenttälaitteiden sukupolvia

Field Connex® Ethernet-APL -kenttäkytkin tarjoaa kaksoistoiminnon PROFIBUS PA -laitteille. Ethernet-APL:n lisäksi se tunnistaa automaattisesti Profibus PA -kenttäväyläprotokollan ja kartoittaa laitteiden tiedot PROFINETiin säätötekniikkaa varten. Tämä funktio on määritelty Profinetin ja Profibusin standardeissa välipalvelimeksi. Tärkeintä tässä tekniikassa on se, että tämä siirto hoidetaan kaikkien tekniikka-asemalla yleisesti käytössä olevien protokollien ja laitteiden osalta ja, että se on hyvin selkeä suunnittelijoille ja käyttäjille. 
Laitteiden saumaton integrointi ohjausyksikköön ja suunnittelujärjestelmään tapahtuu Profibus- ja Profinet-standardien mukaisen PA-profiilin avulla. Siinä määritellään samojen kenttälaitteiden mittausarvot, määritysparametrit ja kollektiiviset viestit, vaikka ne olisivat eri valmistajilta. Se säästää myös vaivaa suurten mittausten ja laitevaihtojen suunnittelussa.

SR-sarjalla enemmän vaihtoehtoja

Ethernet-APL SR-kotelossa

SR-sarja on suunniteltu käytettäväksi räjähdysvaarallisilla alueilla ja vaativissa ympäristöissä, ja siinä on eri kokoja ja mittoja erilaisiin Ethernet-APL-sovelluksiin. Kaikki lisävarusteet, kuten laippalevyt, saranat, pidikkeet tai kannen turvalaitteet, voidaan integroida asiakkaan vaatimusten mukaisesti. SR-kotelot valmistetaan harjatusta AISI 316L -ruostumattomasta teräksestä, ja kaikki kiinnikkeet valmistetaan vakiona A4-luokan ruostumattomasta teräksestä, joka takaa erinomaisen suojan tummumiselta ja korroosiolta.

Kustannustehokas ratkaisu: GR-kotelot

Ethernet-APL GR-kotelossa

GR-kotelosarja koostuu hiilikuitu- ja lasikuituvahvisteisesta polyesteristä, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut kansiruuvit. Kotelosarja tarjoaa antistaattisen, UV-stabiloidun ja korroosionkestävän ratkaisun. Monet ominaisuudet helpottavat asennusta ja käsittelyä, kuten erityiset avauspisteet, vaahdotettu tiiviste IP66-luokitusta varten ja erityinen tiivistysreunan suojus. Laajennetun käyttölämpötila-alueen ansiosta, joka ulottuu jopa -60 °C:seen, GR-kotelosarja voi olla kustannustehokas valinta moniin laitteistoihin, jotka muuten vaatisivat ruostumattomasta teräksestä valmistettuja koteloita.

Contact Us

Onko sinulla kysyttävää Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) -tekniikasta tai haluaisitko saada lisätietoja? Autamme mielellämme! Täytä yhteydenottolomake ja lähetä meille viesti.