Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható kalózkodás elleni védelem a nyomtatódobokhoz

Az RFID-címkék biztosítják a minőséget és a biztonságos pótalkatrész-ellátást

Az alkalmazás

A kerámia burkolólapok gyártásának folyamata integrált szakaszokból áll. A folyamat egyik lépése során a kerámia burkolólapokat különböző mintákkal nyomtatják. A nyomtatásvezérlő rendszer figyeli a gyakran számos különféle változat gyártását. A végtermék jó minősége nagyban függ a folyamathoz használt nyomódoboktól és csapágyaktól. Következésképpen létfontosságú, hogy csere esetén a gyártó által szállított eredeti nyomtatódobokat használjanak. Ugyanakkor számos hamisítvány és gyengébb minőségű másolat érhető el a piacon, ami azt jelenti, hogy fennáll annak a veszélye, hogy rosszabb minőségű dobokat használnak. 


A cél

A burkolólapok állandóan magas minőségét a gép teljes életciklusa alatt garantálni kell. A nyomtatódobok cseréjénél elengedhetetlen, hogy a gyártó eredeti alkatrészeit használják. Ki kell zárni a hamisítványok és az olcsó másolatok használatát. Továbbá garantálni kell a gépek korlátlan rendelkezésre állását, a magas termelékenységet és a lehető legnagyobb rugalmasságot a gyártási folyamatban. 


A megoldás

IPH-18GM-V1 író/olvasó fej
IPH-18GM-V1 író/olvasó fej

Ebből a célból minden eredeti nyomtatódob RFID-címkével van ellátva. A gépbe beszerelt író/olvasó fej érzékeli a címkét és kiolvassa az azon tárolt információkat. A gyártó ezeket szabotázsbiztos algoritmussal látta el. A gép a dob cseréje után csak akkor működik tovább, ha a dobot a gép eredeti alkatrészként ismeri fel. Erről a robusztus LF-író/olvasó fejek gondoskodnak. A gépek fémes környezetében tökéletesen működnek, és a csak olvasható kódcímkékkel kombinálva jó EMC tulajdonságokat kínálnak. Az összegyűjtött adatok felhasználhatók az igényalapú karbantartási ciklusok meghatározására és a pótalkatrész-ellátás irányítására. A minőség garantált, mivel a másolatok egyáltalán nem használhatók. 

 

Műszaki jellemzők:
IPH-18GM-V1

 • Hengeres író/olvasó fej M18 x 1 menettel
 • Csatlakozás V1 csatlakozóval (M12 x 1)
 • Többfuratú LED a funkció kijelzéséhez
 • IP67 besorolás
 • Csatlakoztatható IDENTControl kezelőszervhez

IPH-30GM-V1

 • Hengeres író/olvasó fej M30 x 1,5 menettel
 • Csatlakozás V1 csatlakozóval (M12 x 1)
 • Többfuratú LED a funkció kijelzéséhez
 • IP67 besorolás
 • Csatlakoztatható IDENTControl kezelőszervhez

Az előnyök

IPH-30GM-V1 író/olvasó fej
IPH-30GM-V1 író/olvasó fej

Az RFID technológia megbízható kalózkodás elleni védelmet és minőségbiztosítást tesz lehetővé a nyomtatási folyamat során. Következésképpen a nyomdaprés további egyedi értékesítési szemponttal rendelkezik a másolatokkal szemben. Csak eredeti alkatrészek használhatók a gyártás során; ezáltal nagyrészt kizárhatók a minőségi ingadozások miatti panaszok. Kívánatos mellékhatásként a gépgyártó 100% -ban ellenőrzi a pótalkatrész-ellátást. 


Rövid áttekintés

 • Szabotázsbiztos algoritmussal ellátott RFID-címkék azonosítják az eredeti alkatrészeket
 • Hamisítványok használata kizárt
 • Megbízható minőségbiztosítás dobcsere közben
 • A karbantartási ciklusok automatikus vezérlése lehetséges
 • Biztosított a pótalkatrész-ellátás

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…