Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható hozzáférésvezérlés a gyártóberendezések számára

Az RFID-rendszer kényelmes és többszintű megoldást tesz lehetővé

Az alkalmazás

A modern gyártóberendezés gyakran nagyon összetett, nagy értékű beruházás. Az üzemeltető személyzetnek általában rendelkeznie kell bizonyos szakmai képesítéssel és speciális képzéssel. Ezeket a kritériumokat segítenek a munkahelyi biztonság és egészségvédelem biztosításában. Ezenkívül segítenek megvédeni a gép és a folyamat integritását. Csak képzett és arra felhatalmazott személyzet léphet be ilyen gépek kezelőszervébe mind szabályozási, mind minőségbiztosítási okokból.

Egy másik szempont a dokumentációs kötelezettségeknek való megfelelés, amely egyre fontosabbá válik. Az üzembiztonság bizonyítása mellett gyakran szükséges a gyártási lépések részletes nyomon követhetősége is. Elektronikus napló segítségével automatikusan rögzíthetők a gép paraméterei és a azonosítható a kezelő személye.


A cél

A géphez csak olyan elektronikus „kulccsal” lehet hozzáférni, amely egyedileg azonosítja a feljogosított kezelőt. Ennek célja a gép szakszerű és biztonságos működésének biztosítása, valamint a működési hibák okozta károk megelőzése. A szándék az, hogy a hozzáférés-védelmet használják a működési idők, a paraméter-beállítások és a gyártott alkatrészek dokumentálásához. A hozzáférési koncepciónak gyorsnak, egyszerűnek és kijátszás ellen védettnek kell lennie.


A megoldás

IPH-F61-V1 RFID-író/olvasó fej
IPH-F61-V1 RFID-író/olvasó fej

A hozzáférési jogokkal rendelkező alkalmazottak RFID-címkét kapnak, amelyet a gépen található RFID-író/olvasó fej érzékel. A gép működésének többszintű engedélyezéséhez több olvasási pont is beállítható. Az engedélyezett műveletek az operátorok, a kiszolgáló személyzet és az adminisztrátorok különböző hozzáférési szintjei szerint bonthatók. Ideális megoldást a kulcstartó kivitelű RFID-címkék jelentenek. Különböző színek használhatók a különböző engedélyezési szintek vizuális azonosítására. A címke másolás elleni védelemmel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy használatát azonnal blokkolni lehet, ha elveszik. 

 

Műszaki jellemzők:
IPH-F61-V1 RFID-író/olvasó fej

 • Különösen lapos kialakítás
 • Csatlakozókábel V1 dugasszal (M12 x 1)
 • IP67 besorolás
 • Fémfelületre felszerelhető
 • Csatlakozás az IDENTControl kezelőszervhez

Az előnyök

RFID-címke használata kulcsként
RFID-címke használata kulcsként

Garantált a géphez való hozzáférés megbízható ellenőrzése. Az engedélyezett felhasználók azonnal és minden bonyodalom nélkül hozzáférést kapnak a géphez. A működés és a folyamatok teljes mértékben dokumentálhatók és nyomon követhetők. A kulcsként használt RFID-címkékolcsók, biztonságosan védettek a kijátszás ellen és nehezen másolhatók. Egyetlen címkével rugalmasan hozzárendelhetők az egyes gépek hozzáférési jogosultságai, egyedi alapon. Az időbeli korlátozásokat könnyű végrehajtani.


Rövid áttekintés

 • Többszintű hozzáférésvezérlés
 • Magas szintű biztonság
 • Megfizethető árú címkék magasfokú másolás elleni védelemmel
 • A rendszer biztonságos a kijátszás ellen
 • Automatizált dokumentáció lehetséges
 • Magas szintű védelem a kiváló minőségű beruházásokért

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…