Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

R2000 2-D-LiDAR érzékelők automatikus irányítású járművek navigációjához

A hatékonyság és a kényelem fokozása a logisztikai központokban

Alkalmazás

A logisztikai központok minden nap hatalmas mennyiségű csomagot küldenek és fogadnak, és a csomagok száma egyre csak nő. A hagyományos raktárakban a személyzetnek minden cikket kézzel kell levennie a polcról, és felrakodnia a szállítókocsira. Egy alkalmazott ezután a teljesen megtöltött kocsit eltolja vagy -húzza egy lerakodóállomásra. A kocsit csak azután lehet a következő rendelés felvevésére használni, hogy teljesen lerakodták. Az automatikus irányítású járművek (AGV-k) csökkentik az alkalmazottak fizikai terhelését, miközben felgyorsítják a raktározási folyamatokat és fokozzák a hatékonyságot.


Cél

A kocsik tolása és húzása fizikailag megterhelő a dolgozók számára, és a szükséges erőfeszítés a rakomány méretétől változik. Ez korlátot szab a kocsikra rakható teher mennyiségének, és meggátolja a rendelések egyesítését. Ha az alkalmazottaknak nagy távolságokat kell megtenniük a raktárban, időigényes lerakodásra van szükség. A cél az alkalmazottak fizikai terhelésének csökkentése és a rendelések egyesítését lehetővé tévő megoldás megtalálása. Az útvonalak optimalizálása által növelhető az alkalmazottak termelékenysége és a teljes folyamat hatékonysága.


Megoldás

Az Effidence automatikus irányítású járműveinek (AGV) precíz navigációjához 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelőnket használja.
Az Effidence automatikus irányítású járműveinek (AGV) precíz navigációjához 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelőnket használja.

E célkitűzések megvalósítására a logisztikai cégek az alkalmazottakat támogató AGV-rendszereket használnak. Az Effidence nevű francia cég által gyártott, szedők számára rendkívül hasznos eszköz a 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelőt használja a precíz navigációhoz. A fotoelektromos érzékelő 360°-os szögbenfelügyeli az AGV környezetét, és továbbítja a méréseket a járművezérlőnek. Az alkalmazottak lábai a nagyfelbontású adatok közül kiszűrve referenciapontként szolgálnak a mozgás irányának meghatározásához és annak szoros követéséhez. A 2-D R2000 LiDAR érzékelő teljes látószöge, stabil pásztázási síkja és akár 30 m-es tartománya precíz navigációt tesz lehetővé. Amint a kocsit teljesen megtöltötték, automatikusan a lerakodóállomáshoz vezeti magát. Ugyanekkor az előzőt helyettesítve egy másik kocsi önállóan elindul, hogy felvegye a következő rendelést. Ily módon az alkalmazottak mindkét keze felszabadul, valamint több idejük és erejük marad.


Előnyök

A Pepperl+Fuchs 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelője
A Pepperl+Fuchs 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelője

A 360°-os láthatóság, valamint a megbízható és pontos mérést lehetővé tévő innovatív Pulse Ranging Technology révén a kompakt R2000 LiDAR érzékelő nagy pontossággal érzékeli a környezetét. Az 50 Hz-es pásztázási sebesség és a piacvezető 0,014-es szögfelbontás kiemelkedően precíz navigációt tesz lehetővé. A járművek automatikus irányítása fokozza a kiválasztási folyamat hatékonyságát, és lehetővé teszi a rendelések egyesítését.


A 2-D R2000 sorozatú LiDAR érzékelő rövid áttekintése

  • Nagyobb hatékonyság és kényelem az automatikus irányítású járműveket (AGV-k) kezelő raktárszemélyzet számára
  • 360°-os mérés a teljes látószögért
  • A gyors, 50 Hz-es pásztázási sebesség révén megfelelő nagysebességű alkalmazásokhoz
  • A piacon jelenlévő legjobb 0.014°szögfelbontás különösen precíz navigációt és pozicionálást biztosít
  • Az infravörös lézerrel felszerelt változat akár 30 m-es tartományt kínál

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás