Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Digitális jelfeldolgozás tengeri fúrótornyokon

Az alkalmazás

Az olaj- és gáziparban használt termelési platformok nagy méretű gépi berendezéseinek megfelelő működése mindig a kenőanyagoktól függ. Az automatikus kenési rendszer garantálja az optimális rendelkezésre állást, továbbá hosszú élettartamot biztosít a rendszerek számára.
Ezek a rendszerek biztosítják a kenés automatikus végrehajtását a berendezés működése közben, így nincs szükség beavatkozásra. Ezzel mindig garantálható a maximális hatékonyság és a helyszínen dolgozók munkahelyi biztonsága. A kenési és olajrendszerek e gyártója a terepi busz segítségével történő digitális kommunikációval kívánja az automatikus kenési rendszert a folyamatvezérlő rendszerrel összekapcsolni.

Cél

A szelepeket és a kenési rendszer más önálló jeleit a vezérlőrendszerhez kell csatlakoztatni a PROFIBUS segítségével.


Megoldás


A gépészmérnök és a rendszerintegrátor úgy döntött, hogy a kenési rendszereket a Pepperl+Fuchs FieldConnex infrastruktúráját választva fogják összekötni egymással. Az infrastruktúra része az új alapszintű szegmenscsatoló, a FieldBarrier, és a kiemelten fontos több bemenet/kimenet (MIO) megoldás, amely a FieldConnex portfóliójához tartozik. Az egyszerű, önálló érzékelők különböző jelei a digitális infrastruktúrához a MIO megoldás segítségével csatlakoznak. A FieldConnex több bemenet/kimenet ezért az 1. zónához tartozó robbanásveszélyes területen az érzékelők közvetlen közelében van elhelyezve, ami minimálisra csökkenti a szükséges kábelek hosszát. A MIO megoldással akár négy szelep is vezérelhető, és automatikusan ellenőrizhető, hogy nincs-e elakadás. A szelepek integrált leválási és futásidő felügyelete figyelmeztető jelet küld a határértékek túllépése esetén, így megbízható állapotdiagnosztikát jelent. A részleges lökettesztek garantálják, hogy a ritkán bekapcsolt szelepek – például a biztonsági szelepek – mindig működőképesek maradnak. A MIO megoldással minden csatlakozásnál ellenőrizhető, hogy nincs-e vezetékszakadás vagy rövidzárlat.


Előnyök

A FieldConnex MIO megoldás négy különböző jeltípust kapcsol össze a vezérlőrendszerrel a végpontok közötti digitális kommunikáción keresztül. Így szinte bármilyen alkalmazás megvalósítható, ami a berendezés kialakítása során maximális rugalmasságot jelent. Az érzékelőknek nincs más áramforrásra szükségük, amivel jelentős plusz költségeket lehet megtakarítani. A MIO megoldás átfogó diagnosztikai lehetőségei proaktív, szükségletalapú karbantartást tesznek lehetővé. Emellett a részleges lökettesztek maximalizálják a hatékonyságot, mivel ritkábban van szükség a szelepek karbantartására. Ezek a funkciók tehát megakadályozzák a nem tervezett üzemkiesést, és biztosítják a berendezés gazdasági hatékonyságát. Az elkötelezett értékesítésnek a tanácsadás és tájékoztatás után sikerült meggyőzni mind a gépészmérnököt, mind a rendszerintegrátort a digitális kommunikáció használatáról. A projekt megvalósítása olyan egyszerű volt, hogy a rendszerintegrátor más projektjeinél is ajánlani fogja a MIO megoldást üzleti partnereinek.


Rövid áttekintés

  • A termékkel a vezérlő technológiához akár 12 különálló jel is csatlakoztatható
  • További diagnosztikával ellenőrizhető, hogy nincs-e vezetékszakadás vagy rövidzárlat
  • A szelepek integrált leválási és futásidő felügyelete
  • Az automatikus részleges lökettesztnek köszönhetően ritkábban van szükség karbantartásra
  • Lehetővé teszi a megelőző jellegű karbantartást

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

FieldConnex® több bemenet/kimenet

A FieldConnex több bemenet/kimenet új lehetőségeket teremt a felhasználók számára a folyamatautomatizálásban a digitális bemeneti és kimeneti jelek rögzítéséhez…