Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható gőzfejlesztés széntüzelésű erőművekben

Alkalmazás

A megbízható és hatékony működés érdekében fontos felügyelni az égetőket és a kazánokat a széntüzelésű erőművekben.
A megbízható és hatékony működés érdekében fontos felügyelni az égetőket és a kazánokat a széntüzelésű erőművekben.

Széntüzelésű erőművekben a turbinák meghajtásához szükséges gőzt porított szén égetésével állítják elő. Az e folyamat során felszabaduló energia fűti a beépített csatornázású kazánt. Ezt követően a kazánba juttatott víz gőzzé alakul. A megbízható és hatékony működés érdekében a porított szén meghatározott légmennyiséggel történő égetőbe juttatása, a túlhevítő, a tápvíz előmelegítő egysége, valamint az égési levegő felügyeletet igényel. Ehhez a jeleket megbízhatóan kell továbbítani az erőmű és a vezérlőterem között.


Cél

A porított szén mennyiségének és nyomásának felügyelete optimális hőmérsékleti tartományon belüli működést és a terhelések bizonyos mértékű megfeleltetésére vonatkozó lehetőséget biztosít az erőműben. Az optimális folyamatparaméterek fenntartása érdekében a túlhevítőben lévő csövek, továbbá a tápvíz és a levegő előmelegítő egysége folyamatos felügyelet alatt áll hőmérséklet, áramlás és/vagy nyomás tekintetében. Ezenfelül a kazán felszínén és a csövek belsejében lévő lerakódások korai észlelése révén megelőzhető az energiaszükséglet és a fémekben jelentkező hőterhelés növekedése.


Előnyök

A K-rendszer galvanikus leválasztást és akár SIL 3 szintű funkcionális biztonságot kínáló interfész moduljai teljesen interferenciamentesen továbbítják a jeleket az egyes rendszerösszetevők és a vezérlőterem között. A termékválasztékban éppúgy megtalálhatók a gyújtószikramentes alkalmazásokhoz szánt galvanikus leválasztók a robbanásveszélyes területek túl nagy energiabevitellel szembeni védelmére, mint a nem robbanásveszélyes területekhez szánt jelválasztók. Az interfész modulok szabályozzák a szállított porított szén nyomását és mennyiségét, valamint felügyelik a túlhevítő, az égető és a tápvíz hőmérsékletét, áramlását és nyomását.


Megoldás

A K-rendszerű interfész modulok galvanikus leválasztást és akár SIL 3 szintű funkcionális biztonságot kínálnak.
A K-rendszerű interfész modulok galvanikus leválasztást és akár SIL 3 szintű funkcionális biztonságot kínálnak.

A jeladó ellátóberendezések használata a nyomás és az áramlás felügyeletére nem csupán a porított szén égetőbe juttatása kapcsán releváns – ezeknek hála a tápvíz és az égési levegő túlhevítőjének ill. előmelegítőjének mérési adatai is megbízhatóan és interferenciamentesen továbbítódnak a vezérlőterembe. A lefutásértékkel rendelkező hőmérséklet-átalakítók a megengedhetetlenül magas vagy alacsony hőmérsékletek mérésére szolgálnak. A csöveket a lerakódások hatásaitól, a turbinalapátokat pedig a vízcseppek által okozott károktól védik, emellett optimális hatékonysági tényezőt tesznek lehetővé.


Rövid áttekintés

  • A jeladó ellátóberendezések biztosítják az égetőellátás, a túlhevítő, a tápvíz és az égési levegő nyomás- és áramlásfelügyeletét.
  • A termoelemekhez, potenciométerekhez és ellenállásos hőmérőkhöz szánt, lefutásértékekkel ellátott hőmérséklet-átalakítók felügyelik az égető és a kazán fő komponenseinek hőmérsékletét.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.