Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az I/O csomópontok biztosítják a bináris érzékelők I/O-Link kommunikációs csatornába történő hatékony integrációját

2018-06-14

IO Hub Modules
Az új I/O csomópontok drasztikusan leegyszerűsítik a vezetékezés folyamatát, és ideálisak a gyárak alhálózatainak költséghatékony kiépítéséhez…

Az új I/O-Link interfésszel ellátott I/O csomópontok segítségével a berendezés- és gépgyártók egyszerűen és gazdaságosan biztosítják nagy mennyiségű bináris I/O port I/O-Link kommunikációs csatornába történő integrációját: a 8 port/16 DI csomópont és az integrált I/O-Link master funkcióval ellátott Pepperl+Fuchs Ethernet I/O modul kombinációja akár 128 bináris I/O port jelátvitelét teszi lehetővé magasabb szintű vezérlőrendszerek felé.

Az egyetlen forrással rendelkező, vékony megoldás egyszerűbb vezetékezést tesz lehetővé, és minimálisra csökkenti a vezetékezésnél adódó hibákat, mivel csupán egyetlen csatlakozásra van szükség a jelátvitelhez és a tápellátáshoz. Biztosítja ezenkívül az I/O-Link érzékelők és a hagyományos bináris érzékelők együttes használatát egy beállításon belül, megszabadítva így a felhasználót a technológiai kötöttségektől.


Az intelligens I/O-Link használata hagyományos csatlakozódobozokkal szemben

Az I/O-Link 1.1 és a COM3 sztenderdek használatakor a folyamatspecifikus eszközparaméterek az I/O csomóponton tárolódnak. Az I/O-Link ugyanakkor biztosítja, hogy ezek a beállítások az I/O-Link master modulon kerüljenek mentésre. Ha a paramétereket bármikor megváltoztatják a konfigurációs eszközön keresztül, a PLC vagy az I/O csomóponthoz csatlakoztatott kezelőelemek által, azok a csomóponton és a master modulon egyaránt mentésre kerülnek.

Az I/O csomópont cseréjekor a master modul automatikusan elérhetővé teszi ezeket a folyamatspecifikus eszközparamétereket az új csomópont számára. Ezáltal az eszközök cseréje működés közben gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, mert a felhasználónak nem kell beállítania a folyamatspecifikus eszközparamétereket.


Számos konfigurációs lehetőség az optimális folyamattervezés érdekében

A meglévő folyamati struktúrákba történő rugalmas integráció érdekében az I/O Linkkel rendelkező I/O csomópont ezenkívül széles körű konfigurációs lehetőségeket is kínál. Az egyes portok logikai szintje külön-külön konfigurálható. A meglévő logika ennek köszönhetően egységes lesz a gyáron belül, az I/O csomópont pedig a kialakított rendszerkörnyezethez igazítható. A folyamat megtervezése során így nagyobb rugalmasság érhető el a felhasználó számára.

A magasabb szintű vezérlőrendszerekre történő megbízható adatátvitel biztosítása érdekében elnyomható a jel interferenciája, a jelhossz pedig ennek megfelelően állítható. A gyors egymásutánban megjelenő érzékelőjeleket a vezérlőrendszer megbízhatóan feldolgozza, biztosítva a megfelelő műveletsort.

Ipari környezetekhez tervezték, mégis helytakarékos

A strapabíró, teljesen zárt fémháznak, valamint a -25 °C és +70 °C közötti széles hőmérsékleti tartománynak köszönhetően az IP67 besorolású I/O csomópont nagy igénybevételt jelentő ipari környezetekben való használatra is alkalmas. A ház mégis kompakt, a működést, a csatlakozási állapotot vagy a lehetséges hibákat pedig jól látható LED-ek jelzik.


Fő előnyök

  • Bináris érzékelők egyszerű automatizációs rendszerekbe történő integrációja I/O-Linken keresztül
  • Akár 128 digitális I/O port hatékony jelátvitele a vezérlési szintre a Pepperl+Fuchs I/O-Link master modulon keresztül
  • Egyszerűbb kábelezés egyetlen csatlakozórésszel az áram és az adat továbbításához az I/O csomópont és az I/O-Link master modul között
  • A modul széles körű konfigurálhatóságának köszönhetően optimális folyamattervezés érhető el 
  • Strapabíró, zárt fémház és megnövelt hőmérsékleti tartomány a nagy igénybevételt jelentő ipari környezetekben történő használathoz 

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

Ismerje meg átfogó IO-Link portfóliónkat!