Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A megbízhatóság biztosítása a készételek előállításában

Optikai szekcióérzékelő észleli az alacsony kontrasztú csomagolást

Alkalmazás

A készételek előállításakor gyakran használnak több kis rekeszre osztott műanyag tálcákat az élelmiszeriparban. Ezeknek a rekeszeknek a megfelelő töltése elengedhetetlen az olyan különféle összetevőkből álló ételeknél, mint a hús, a tészta vagy a zöldségek. Annak érdekében, hogy az összetevőket a megfelelő rekeszekbe töltsék, előzetesen ellenőrizni kell a tálcák helyes pozicionálását. A hagyományos megoldásoknál ezt a feladatot gyakran költséges és összetett képalkotó érzékelők látják el. Azonban egy sztenderd vision szenzor számára az alacsony kontrasztú objektumok, például az egységes sima felületekkel rendelkező fehér műanyag tálcák megbízható érzékelése kiegészítő külső megvilágítást és összetett konfigurációs ismereteket igényel.


Cél

A műanyag tálca különálló rekeszeinek feltöltése, valamint a különböző ételösszetevők gondos különválasztása alapvető előfeltétel az ügyfél általi elfogadás, valamint a konténer megfelelő lezárása érdekében. Hiányosság esetén a terméket nem lehet értékesíteni, és az ételt ki kell dobni. A műanyag tálcákmegfelelő pozíciójánakellenőrzésemegbízható, gyors és könnyen telepíthető megoldást igényel, amely támogatja a gyors és hatékony feltöltés folyamatát.


Megoldás

A Pepperl+Fuchs által kínált SmartRunner Matcher ideális megoldást nyújt a műanyag tálcákpozíciójának ellenőrzésére. A megoldás olyan optikai szekcióérzékelőt tartalmaz, amelyet a gyárban a profilmagasságok összehasonlítására optimalizált nagy pontosságú lézersugárral láttak el. Az érzékelő a szállítószalag felett helyezkedik el, és minden egyes műanyag tálca profilját érzékeli, anélkül, hogy kiegészítő külső megvilágítást igényelne. Attól függően, hogy az érzékelt profil megfelel-e a tárolt referenciaprofilnak, a készüléken található kapcsolókimenet „jó” vagy „rossz” jelet sugároz. Ha a magasság nem egyezik a referenciaprofillal, a kapcsolókimenet jelzi, hogy a műanyag tálca helytelenül van pozicionálva, hiányzik vagy sérült, és azonnal el kell távolítani, hogy a töltési folyamat megszakítás nélkül folytatódhasson. Az akár 32 referenciaprofil tárolására képes SmartRunner Matcher Extended olyan gyárakhoz ajánlott, amelyek különböző termékeket dolgoznak fel.Ha a referencia és a kapott profilok nem azonosak, a SmartRunner Matcher „rossz” jelet sugároz.

Előnyök

Az optikaiszekció-érzékelő technológia előnyei az alkalmazás során válnak egyértelművé. A sima fehér tálcák kis kontraszttal rendelkeznek, de a SmartRunner Matcher mindig megbízható és egyértelmű eredményeket szolgáltat. A megoldás semmilyen módon nem függ a kontraszttól, hanem a célobjektum profilmagasságát érzékeli. A profilmagasság egy gombnyomással azonnal betanítható; a SmartRunner Matcher ezután már készen áll a használatra. Ezzel szemben a 2D vision szenzorok komplex konfigurációt és külső megvilágítást igényelnek. A műanyag tálcák helyes pozicionálásának folyamatos ellenőrzése biztosítja a megbízható töltési folyamatot. Az élelmiszeripari csomagolási folyamatokhoz használt SmartRunner Matcher megakadályozza a termelési hulladékképződést és üzemkiesést, miközben sima és hatékony működést tesz lehetővé.


SmartRunner Matcher rövid áttekintés

  • A profilok összehasonlítására optimalizált kész megoldás  
  • Az érzékelő az összetett adatokat egyszerű, bármely vezérlőpanel által érthető kapcsolójelekké alakítja 
  • Az optikaiszekció-érzékelő technológia minden esetben megbízható eredményt nyújt, függetlenül a felület minőségétől, színétől és kontrasztjától 
  • Egyszerű és olcsó megoldás, amely nem igényel kiegészítő külső megvilágítást 
  • Gyors paraméterezés és üzembe helyezés a taníthatósági funkció és a Data Matrix irányítókódok segítségével

 


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.