Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható szállítóplatform-irányítás a járműkarosszéria-gyártásban

A polárszűrővel ellátott R201-es tükörreflexiós opto érzékelők a szállítóplatform sebességét szabályozzák

Alkalmazás

A gépjárműgyártási folyamat során a különböző alkatrészeket szakaszokban építik be a jármű-karosszéria létrehozásakor. A komponensek közé tartoznak a présüzemből származó lemezalkatrészek; elülső, hátsó és padlószerelvények; valamint kiegészítő részek, például ajtók és oldalfalak. Az alkotóelemeket a gyártósoron mozgatják a szállítóplatformokon – más néven görgőlábas rakodókocsikon – és a különböző gyártóállomásokra szállítják azokat. Ezen a ponton a robotok összehegesztik, -ragasztják vagy -szegecselik az alkatrészeket, vagy megfogják és pozicionálják azokat az összeszerelési folyamatok előkészítéseként. Ezen folyamat során egyszerre csak egy karosszériának szabad lennie minden egyes gyártóállomáson.


Cél

Ha egy gyártócella már használatban van, akkor a beérkező szállítóplatformnak meg kell állnia a cella előtt, amíg a belépés lehetségessé válik. A szállítóplatform jellemzően körülbelül 60 m/percsebességgel mozog. A lehető legóvatosabb lelassulás érdekében a sebesség fokozatosan csökken, mielőtt a platform teljesen megáll. A szállítóplatformok észlelését biztosító fotoelektromos érzékelőknek teljes megbízhatóságot kell garantálniuk – még akkor is, ha a szállítóplatformok reflexiót és tükröződést okoznak, valamint ha a gyári környezetben külső fények és egyéb interferenciaforrások fordulnak elő.Az R201-es fotoelektromos érzékelő megbízhatóan érzékeli a szállítóplatformot, és interferenciamentes folyamatokat biztosít.

Megoldás

A polarizációs szűrővel rendelkező R201-es sorozatú tükörreflexiós opto érzékelők – amelyek megakadályozzák, hogy zavaró fények érjék a vevőegység érzékelőjét – megkönnyítik a feladat elvégzését. A fényvisszaverő szállítóplatform-felületek megbízhatóan érzékelhetőek. Amikor egy beérkező szállítóplatform megszakítja az első érzékelő és a szemközti oldalra szerelt prizma között a fény útját, a szállítási sebesség azonnal csökken. Mire eléri a második R201-es sorozatú tükörreflexiós opto érzékelőt, a szállítóplatform megáll. A szállítóplatformok megbízható felismerése lehetővé teszi a teljes folyamathatékony, interferenciamentes vezérlését.


Előnyök

R10x és R20x sorozat a maximális teljesítmény érdekében.
R10x és R20x sorozat a maximális teljesítmény érdekében.

A polárszűrővel ellátott R201-es sorozatú tükörreflexiós opto érzékelők még a rendkívül fényes alkatrészeket is megbízhatóan érzékelik. A jármű-karosszériától származó tükröződés és a környezetből származó külső fény sem gátolja a megbízható érzékelési teljesítményt. A közepes méretű alkalmazásokhoz készült R201-es sorozatot az R200-as sorozat lenyűgöző teljesítménye egészíti ki a szélesebb működési tartományok számára. Mind az öt sorozat – az R201-es és az R200-as, valamint a kisebb, térben korlátozott alkalmazásokhoz használható R100-as, R101-es és R103-as sorozat – ugyanazokat az érzékelési módokat, sztenderd konfigurációkat és felhasználói felületet kínálja a maximális rugalmasság érdekében.


Az R201-es tükörreflexiós opto érzékelők rövid áttekintése

  • Polárszűrővel ellátott R201-es tükörreflexiós opto érzékelők: Maximális érzékelési megbízhatóság fényes körülmények között, valamint tükröződés és külső fények esetén
  • Akár 15 méteres működési távolságokra is alkalmas
  • Sztenderdizált IO-Link csatlakozás a Sensorik4.0® alapjául szolgáló Smart Sensor Profile (intelligens érzékelőprofil) segítségével
  • Minden fotoelektromos érzékelési mód öt sztenderd házban kapható a maximális rugalmasság és a különböző integrációs lehetőségek érdekében

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…