Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Különböző halmozási magasságok érzékelése egyetlen érzékelővel

Alkalmazás

A különálló gyártóállomásokat szállítósorok kötik össze összetett, szegmentált termelőüzemekben a köztes termékek áramlásának optimalizálásához. A szállítószalagokon található valamennyi tárolóban lévő cikkek száma eltérhet. Mikor egy tároló megérkezik egy gyártóállomásra, egy szívó fogó egyesével eltávolítja a cikkeket a gyártási folyamat következő lépése számára.


Cél

Mivel a tárolókban lévő darabok száma változó, a lerakodási folyamatnak rugalmasnak kell lennie. A folyamatbeli késedelmek elkerüléséért a folyásiránnyal szemben, és a teljes gyártási folyamatoptimalizálásáért biztosítani kell a köztes termékek jelenlétének megbízható észlelését, és a sorban következő tárolót idejében a helyére kell rakni. Emiatt a soron következő tároló továbbítása a gyártóállomás felé még azelőtt megkezdődik, hogy az utolsó darab el lenne távolítva az éppen kirakodott ládából. Rögtön azután, hogy a tároló elhagyja a lerakodóállomást, a következő tároló a helyére kerül.


Megoldás

Az R100-sorozatú fotoelektromos érzékelők maximális hatékonyságot biztosítanak a gyártási folyamatban.
Az R100-sorozatú fotoelektromos érzékelők maximális hatékonyságot biztosítanak a gyártási folyamatban.

Az R100-sorozatú mérési maggal bíró kapcsolóérzékelők ideálisak két különböző halmozási magasság érzékeléséhez. Két kapcsolási pont konfigurálásával a munkamenet két lépése végezhető el egyetlen érzékelővel. Az érzékelő észleli az utolsó előtti cikk lerakodását és jelet küld a szállítószalag előző szegmensének. Ezután el lehet helyezni a következő tárolót, mielőtt az előző tároló kiürítése befejeződne. A második kapcsolási pont érzékeli a tároló üres állapotát – miután megtörtént az utolsó darab lerakodása – és sor kerül a tárolók cseréjére. Ez lehetővé teszi a szívó fogó leállás nélküli folyamatos működését.


Előnyök

A Multi Pixel technológia révén immár lehetséges egy érzékelő használata ott, ahol eddig kettőre volt szükség. A Multi Pixel technológia igen megbízható és interferenciamentes távolságmérést kínál mikrométeres tartományban. Ez megbízható érzékelést biztosít még a rendkívül kicsi magasságeltérések esetében is. Kompakt méretének köszönhetően mérési magja még a legkisebb érzékelőbe is beépíthető. Két kapcsolókimenet, független kapcsolási pontok, többféle működési mód és IO-Link a maximális rugalmasság érdekében.


R100 sorozat rövid áttekintése

  • Folyamatoptimalizálás és hatékonyságnövelés sokoldalú, állítható érzékelőkkel
  • Két érzékelő egyben – érzékelők két kapcsolási ponttal a Multi Pixel technológiának köszönhetően
  • Megbízható, precíz és zavarjelekkel szemben immunis távolságmérés
  • Maximális rugalmasság IO-Linkkel
  • Lecsökkent költségek a beszerzés és a logisztika területén

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…