Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Smart Sensor Profile Edition 2—Finding a Common Denominator in IO-Link

2019-01-09

IO-Link Image

Even though there is a wide variety of IO-Link sensors currently available, like those offered by Pepperl+Fuchs, they share many functional similarities (identification, diagnosis, process data variables, switching signal channel, teach-in). Smart Sensor Profiles make use of these similarities. The second edition of these profiles makes it possible to better control the diverse components so IO-Link sensors can be integrated faster and more flexibly than ever before.


Három további érzékelőtípus

Az érzékelőprofilok kínálatának legutóbbi kibővítése elterjedtségük miatt a következő technológiákon átívelő érzékelőosztályokat foglalja magában:

  • Fix kapcsolóérzékelők(FSS) – bináris érzékelők megszabott kapcsolási ponttal
  • Állítható kapcsolóérzékelők (AdSS) – bináris érzékelők állítható kapcsolási ponttal
  • Digitális mérőérzékelők (DMS) – mérőérzékelők

Az összes profilkészülék az „általános profil” specifikációit követi, és többnyire kompatibilis az itt meghatározott „azonosítás és diagnosztika” profillal. Ez a profil releváns azonosítási adatokat és általános diagnosztikai információkat tartalmaz a készülék jelenlegi állapotáról. A fent említett profilosztályok kombinálhatók a „jelátalakító letiltása” funkcióval, így az érzékelési funkciót pl. karbantartás céljából folyamatadatok segítségével szabályozottan le lehet állítani. Ezen funkciók mellett a profilkészülékek bővített, gyártóspecifikus funkciókat is képesek biztosítani.


Az IO-Link érzékelők egyszerűbb integrációja és működése

A Smart Sensor profilok második kiadása új előnyöket kínál. A beállítások ugyanazokkal a paraméterekkel végezhetők el, a beállítási értékek ugyanazzal a jelentéssel bírnak, és a folyamatértékek egységesen értelmezhetők. A legfőbb előny az, hogy a különböző profilosztályokat egy megszabott funkcióválaszték jellemzi. Emellett a Smart Sensor profilok valamennyi profilosztályához meg vannak határozva funkciómodulok. A paraméternevek, a beállítható értékek, valamint a diagram az IOOD készülék leírásában szintén egységesen vannak meghatározva.

Az előnyök nyilvánvalóak. A funkciók és a felhasználó felületek hasonlósága megkönnyíti az integrációt és a kezelést.

  • Rugalmasság: A profilkészülékek funkciói felcserélhetők egymással, mozgásteret adva a tervezés során. Így fokozott rugalmasság érhető el a kezelhető kockázatokra vonatkozóan.
  • Időmegtakarítás: Az üzembe helyezés során egységes sablonokkal konfigurálhatók a készülékek és állíthatók be a paraméterek. Ezt a mérnöki eszközben megjelenő paraméterek egységes elnevezése és szerkezete is támogatja.
  • Kisebb erőfeszítés: A referenciaként szolgáló kivitelezések és a szabványosított funkciómodulok elérhetősége által könnyebbé válik az alkalmazói programozók dolga.

The Next Step Towards Standardization


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

IO-Link rendszermegoldások a Pepperl+Fuchs-tól

Nemzetközileg szabványosított, forgalmazókon átívelő nyitott interfészként az IO-Link szerves részét képezi a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásainak. Tudjon meg többet az intelligens kommunikációs technológiáról ...

Ismerje meg átfogó IO-Link portfóliónkat!