Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az IO-Linkkel ellátott új 1-es redukciós tényezőjű érzékelők két technológia előnyeit kombinálják

2019-02-22

Reduction factor 1 sensors can switch distances for all types of metals ...
Az 1-es redukciós tényezőjű érzékelők minden fémtípus esetén ugyanazt a kapcsolási távolságot kínálják.

Az üzemtervezőknek sokáig többféle érzékelőt kellett használniuk vagy időigényes újrakonfigurálást kellett végezniük, ha különböző típusú fémekből készült tárgyak érzékelésére volt szükség. A standard induktív érzékelők csak csökkentett kapcsolási távolság mellett képesek a különböző típusú fémek érzékelésére. Ezt a fémenként eltérő redukciós tényezők okozzák. Az 1-es redukciós tényezőjű érzékelők kikerülik ezt a problémát és bármilyen fémtípus esetén ugyanazt a kapcsolási távolságot kínálják. A világ első induktív közelítésérzékelőjének feltalálójaként a Pepperl+Fuchs IO-Linkkel ellátott 1-es redukciós tényezőjű érzékelőkkel bővítette a portfólióját, ezáltal még nagyobb rugalmasságot, valamint extra funkciókat és diagnosztikai lehetőségeket kínálva felhasználói számára.


1-es redukciós tényezőjű érzékelők IO-Linkkel — minden fém esetében megegyező kapcsolási távolság

Az 1-es redukciós tényezőjű érzékelőkből álló sokoldalú kínálatunk új mércét állít fel a megbízhatóság és rugalmasság terén a hegesztési területeken, normál használatnál, vagy olyan alkalmazásokban, amelyek tisztítási műveleteket igényelnek IO-Linkkel vagy anélkül. A Pepperl+Fuchs 1-es redukciós tényezőjű induktív érzékelői IO-Linkkel minden fém esetében megegyező kapcsolási távolságot, valamint új telepítési, diagnosztikai és karbantartási lehetőségeket kínálnak.

 

Megelőző karbantartás könnyedén

Az IO-Linkkel ellátott új 1-es redukciós tényezőjű érzékelők egy vezérlőrendszeren keresztül könnyen konfigurálhatók. Adattároló funkciójuk révén biztosítható az IO-Link master által történő automatikus újrakonfigurálás abban az esetben, ha a készüléket le kell cserélni. Az új érzékelők helytállnak az olyan alkalmazásokban, amelyek mechanikai tűrései standard érzékelők használatakor érzékelési problémákat okoznának. Az IO-Link érzékelők stabilitási riasztása aktiválódik, mihelyt a céltárgy a meghatározott működési távolságon kívülre kerül. Ez a funkció nem csupán az üzembe helyezést könnyíti meg egy beépített LED lámpával, amely villog a kijelölt működési távolság elhagyásakor, hanem lehetővé teszi a megelőző karbantartást is. Egy alkatrész például mechanikai behatások miatt hagyhatja el a kijelölt működési távolságot – ekkor az intelligens érzékelő riaszt, a beépített LED villog, és a jel automatikusan továbbítódik a vezérlőrendszerbe. Az IO-Link és a vezérlőrendszer által gyűjtött adatok így több alkalmazási területen használhatók fel automatizálási és diagnosztikai célokra.

Szükség esetén az 1-es redukciós tényezőjű érzékelők hőmérsékletkijelzőként szolgálhatnak, kimutatva, hogy a meghatározott hőmérsékleti tartományban működnek-e, vagy hogy ki vannak-e téve kritikusan magas hőmérsékletnek. E jelzések lehetővé teszik a hőmérsékletemelkedések korai észlelését, mielőtt az érzékelő vagy a például festőműhelyekben vagy öntödékben található érzékeny rendszerösszetevők károsodnának. A stabilitási riasztás és a hőmérsékletkijelzés által a rendszer folyamatosan közli a leállást megelőző információkat, így még az érzékelő meghibásodása előtt el lehet végezni a karbantartást.Valamennyi 1-es redukciós tényezőjű érzékelő egy előkonfigurált kétszeres működési távolsággal rendelkezik.

Megbízható és költséghatékony még nagy igénybevételt jelentő környezeti feltételek mellett is

Hegesztésálló érzékelőket kínálunk a különösen nagy igénybevételt jelentő ipari környezetekben történő használatra, például a járműipar hegesztőcellás alkalmazásaiban. Robusztus kivitelűek és az elektromos hegesztés során ellenállóak a mágneses mezők interferenciájával, a hegesztési maradványokkal és a más hasonló behatásokkal szemben. Ezzel szemben a rozsdamentes acél változatok ellenállnak az agresszív tisztítószereknek, és ideálisak a sokat követelő alkalmazásokhoz, például az élelmiszeriparban vagy vegyi és gyógyszeripari üzemekben.
Ablak módban az érzékelő kapcsol két kapcsolási pont között, és ellenőrzi, hogy az objektum a kijelölt kapcsolási ablakon belül helyezkedik el, vagy túl közel van az érzékelőhöz és potenciálisan kárt okozhat. Ezenkívül az opcionális kimeneti jelkiterjesztés fokozza az érzékelés megbízhatóságát. Ez az impulzuskiterjesztés különösen hasznos a gyorsan mozgó céltárgyakat magában foglaló alkalmazásoknál.

Egy másik újdonság a normál esetben nyitott és normál esetben zárt állapot, illetve egy standard és egy kétszeres kapcsolási távolság közötti átkapcsolás lehetősége. Valamennyi 1-es redukciós tényezőjű érzékelő egy előkonfigurált kétszeres működési távolsággal rendelkezik. Standard kapcsolási pontot igénylő alkalmazásoknál ezt IO-Linkkel lehet átkapcsolni, így többé nincs szükség két érzékelőre. Ennek köszönhetően, illetve mert a kapcsolási távolság minden fém esetében megegyezik, a felhasználók csökkenteni tudják a beszerzési,adminisztrációs és tárolási költségeiket.


Az IO-Linkkel ellátott új 1-es redukciós tényezőjű érzékelők fő előnyei

  • IO-Linkkel felszerelt komplett megoldás egyetlen forrásból: érzékelők, masterek és infrastruktúra
  • Okos karbantartás a stabilitási riasztás és a hőmérsékletkijelzés révén
  • Rugalmasság – megegyező kapcsolási távolságú érzékelők széles portfóliója a céltárgy anyagától függetlenül
  • Strapabíró, hegesztésálló érzékelők akár IP68/IP69K védelemmel zord ipari környezetekhez

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.