Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A folyamatipar alkalmazásaival kompatibilis Fieldbus tápegység

Az alkalmazás

A folyamatiparban a FOUNDATION Fieldbus H1 a terepi eszközök nagy telepített bázisát csatlakoztatja a vezérlőrendszerhez. A terepi buszdigitális adatkommunikációt tesz lehetővé a gyár és a vezérlőrendszer között, miközben ellátja a terepi eszközöket árammal.

A vezérlőszekrényekben telepített fieldbus tápegység a kommunikációs rendszer alapját adja. A vezérlőszekrényekkülönös figyelmet igényelnek új gyárak vagy létező gyárak új részeinek megépítésekor, illetve régi vagy hibás modulok cseréjekor.

A szekrény által kínált hely optimális kihasználása, a kompatibilitás, a telepítésbe fektetett munka és a teljesítmény-disszipáció új gyárak és modernizációs projektek esetében egyaránt kulcsfontosságú elemek. A vezérlőszekrények klímaberendezéssel történő ellátása jelentős plusz munkát és karbantartást igényel, amellett, hogy költségesebb és bonyolultabb. A kapcsolószekrényben jelentkező teljesítmény-disszipáció határozza meg, hány szegmens használható.


A cél

Az új gyárak megépítésekor a modulok telepítése során minimálisra csökkenhetők a vezetékezési és tesztelési munkák. A modulok cseréjekor az átalakítási folyamat ideális esetben a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb. Ezenkívül a tápegységnek minél kevesebb helyet kell foglalnia és minél kevesebb hőt kell termelnie.

Fő célok:

 • A vezetékezési és tesztelési munkák minimálisra csökkentése
 • Alacsony teljesítmény disszipáció
 • Egy az egyhez eszközcsere
 • A meglévő csatlakozókábelek azonos formátumban történő használata
 • A telepítési hely optimális kihasználása a kapcsolószekrény újrakonfigurálása nélkül
 • Szabványosított elektromos kompatibilitás

The Solution

Pepperl+Fuchs develops and manufactures FieldConnex® Power Hubs with low space requirements, which feature connectors suitable for the respective process control system. The Power Hubs are suitable for both new installations as well as revamps. A “reversed” version enables mirror-image wiring arrangement in the control cabinet, separating field and control system cables, thus preventing crosstalk and enhancing the reliability and quality of communication. With redundant configuration of the pluggable modules, replacement is possible during system operation without any down time.Best in class engineering separates field- and DCS-cable easily with FieldConnex® power hubs.

Az előnyök

Felújítás esetén a kompatibilitás és kompakt kivitel könnyű és hatékony cserét tesz lehetővé. A tápegység cseréjekor szükséges átalakítási munkaminimális, mivel a vezetékek és a csatlakozások a helyükön maradnak és újra felhasználhatók. A Power Hub teljesítmény disszipációja akár 75%-kal alacsonyabb a hasonló modulokénál. Így vezérlőszekrényenként nagyszámú szegmens telepíthető, a vezérlőteremben kevesebb helyre van szükség, illetve a légkondicionálás csökkenthető vagy elhagyható. A Power Hubok igen hosszú élettartama főként az alacsony teljesítmény disszipációnak köszönhető.

Az ipari gyártású kábelek használata tovább csökkenti a szükséges vezetékmennyiséget, és elhagyhatóvá teszi az ellenőrzési procedúrákat. Mindezek az előnyök a telepítéssel járó munka és az állásidő csökkenését eredményezik, így a teljes birtoklási költség is alacsony.


A FieldConnex Fieldbus Power Hub rövid áttekintése

 • Zökkenőmentes cserefolyamat
 • Az üzem rendelkezésre állása megnövekszik
 • Minimális teljesítmény disszipáció, a hűtőberendezések használata csökkenthető vagy elhagyható
 • Minden vezérlőrendszerrel kompatibilis
 • Helytakarékos telepítési koncepció
 • Fordított verzió is elérhető

 


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

A döntéshozataltól a tervezésig, a telepítésig, az üzembe helyezésig, valamint a működtetésig és karbantartásig: Fedezze fel, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a terepi busz infrastruktúrából ...