Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az OPC UA kapcsolódási ponttal ellátott IO-Link master lehetővé teszi a biztonságos információcserét a terep és a felhő között

2019-09-11

ICE2/ICE3 Series IO-Link Masters
ICE2/ICE3 sorozatú IO-Link masterek IP20 és IP67 védelmi módokban

Az üzemek, termékek és rendszerek egyre fokozottabb hálózati kapcsolatba kerülnek egymással. Ezért nagy erőfeszítéseket tettünk a gép és gép közötti (M2M) kommunikációs szabványok meghatározására. Az utóbbi években egy ilyen szabvány már létrejött a piacon: Ez az OPC UA. Ez a forgalmazókon átívelő, nyílt architektúra az ipari kommunikációban történő információcserére lett tervezve. Az M2M kommunikáció mellett a technológia támogatja a gépek és a magasabb szintű rendszerek közötti adat- és információcserét az Ipar 4.0 környezetekben. A Pepperl+Fuchs bemutatja a világ első, OPC UA kapcsolódási ponttal ellátott IO-Link masterét, amely egyetlen készülékben egyesíti az architektúra előnyeit.


Biztonságos kommunikáció minden szinten

Az OPC UA (nyílt platformú kommunikációs egységes architektúra) lehetővé teszi a gépek gyártásban részt vevő gépek platformfüggetlen, kölcsönösen átjárható, forgalmazókon átívelő együttműködését, valamint lehetővé teszi a gépek és rendszerek közötti kommunikációt zárt hálózatokban és interneten keresztül egyaránt. Az OPC UA több mint kommunikációs protokoll, mivel az architektúra adatmodelleket és interakciós koncepciókat is tartalmaz. A kapcsolódási pont méretezhető is, ami kis és nagy méretű infrastruktúrákhoz is alkalmassá teszi, továbbá támogatja a mobilkészülékekkel történő használatot.
Az OPC UA szabványokon és irányelveken alapul, amelyeket be kell tartani az OPC UA kommunikáció megfelelő használata érdekében. Így a technológia még hatékonyabbá teszi az üzemi folyamatokat, miközben minden szinten biztosít biztonságos információcserét.


Ideális megoldás a felhő- és PLC alapú rendszerekhez

A Pepperl+Fuchs elsőként integrálta az OPC UA-t az IO-Link masterekbe, és jelenleg a PLC-alapú rendszerekhez és időkritikus alkalmazásokhoz használt ICE1 masterek bővítéseként bevezeti az ICE 2 (EtherNet/IP) és ICE3 (PROFINET) mastersorozatokat. Mindkét új IO-Link mastersorozat OPC UA kapcsolódási ponttal és valós idejű terepibusz-protokollal van ellátva, ami ideális megoldást jelent olyan felhőalapú alkalmazásokhoz, amelyek kevésbé időérzékenyek. A teljesen webalapú, további szoftvereket nem igénylő konfigurációs koncepció példaértékű üzembe helyezést biztosít, valamint optimális megoldást nyújt önálló, nem kiemelkedő PLC-vel dolgozó alkalmazásokhoz. Az összes modulbeállítás különálló fájlként menthető, így a konfiguráció egyszerűen áttölthető az új eszközre (modulklónozás).
Az OPC UA és Ethernet alapú terepibusz-protokollok segítségével történő egyidejű, interferenciamentes kommunikáció szintén lehetővé teszi a hibrid rendszerek használatát. Ezekben az esetekben egy PLC koordinálja az összes időérzékeny alkalmazást és folyamatot, miközben kevesebb időérzékeny, összesített állapotadat kerül a felhőbe. A MultiLink protokoll segítségével a felhasználók egyszerre érhetik el az eszközt a PLC-n és a felhőn keresztül.


Az OPC UA kapcsolódási ponttal ellátott IO-Link Masters fő előnyei

  • Forgalmazókon átívelő, platformfüggetlen információcsere (M2M kommunikáció)

  • Rugalmas megoldás felhőalapú és olyan hibrid rendszerekhez, amelyek PLC és felhő kombinációját használják

  • Teljesen webalapú konfigurációs koncepció alapján történő, felhasználóbarát üzembe helyezés

  • A modulklónozási funkció egyszerű eszközcserét és üzembővítést tesz lehetővé


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Comtrol termékkínálat

A Comtrol Corporation üzletágának felvásárlásával a Pepperl+Fuchs kibővíti a jövőt meghatározó Ipar 4.0 felhőalapú alkalmazásokhoz készült termékkínálatát.