Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

German Design Award-díjas 2020-ban a Pepperl+Fuchs márkája, az ecom

2019-11-27

Logo German Design Award 2020
A German Design Award díjait évente adja át a Német Formatervezési Tanács.

A zsűri két olyan terméknek is odaítélte a 2020-as German Design Award díjat, amely a Pepperl+Fuchs-márka ecom nevét viseli: A Smart-Ex® 02 gyújtószikramentes okostelefon és az RSM-Ex 01 gyújtószikramentes távoli hangszóró-mikrofon is elnyerte a nemzetközileg elismert díjat a „Számítógép és kommunikáció” kategóriában. „Nagyon büszkék vagyunk a díjra” – mondta Werner Gebert, az ecom kutatás-fejlesztési osztályának elnökhelyettese. „A tervezési folyamat során az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy a technológiát használhatóvá tegyük a mobilis dolgozó számára. Mobilkészülékeinket úgy alakítottuk ki, hogy azok kiválóan alkalmazkodjanak a veszélyes környezetben elvégzendő feladatokhoz, és megfeleljenek a legszigorúbb ergonómai követelményeknek.

A díjakat évente adja át a branding és formatervezés németországi tekintélyének számító Német Formatervezési Tanács. Az átadóünnepséget 2020. február 7-én fogják megrendezni Frankfurtban.


Smart-Ex® 02 – Ütésálló okostelefon a Zóna 1/21 és a Divízió 1 területekhez

A teljes mértékben általunk kifejlesztett Smart-Ex® 02 öthüvelykes Gorilla® Glass üvegből készült kijelzővel rendelkezik.
A teljes mértékben általunk kifejlesztett Smart-Ex® 02 öthüvelykes Gorilla® Glass üvegből készült kijelzővel rendelkezik.

„A Smart-Ex® 02 egy rendkívül ellenálló és felhasználóbarát gyújtószikramentes Android okostelefon. Kívül keskeny védőtok borítja, így a nagy kijelző teljes egészében, könnyedén használható” – indokolta választását a zsűri.

A Smart-Ex® 02-t kifejezetten zord ipari környezetben és veszélyes, ATEX Zóna 1/21 és Divízió 1 területeken történő használatra fejlesztették ki, így az ideális vegyi üzemek, finomítók és fúróberendezések dolgozói számára. A készülék rendkívül ütésálló; a háza vékony és rendkívül praktikus, vonalai letisztultak. Az ütésálló okostelefon használata igen könnyű: A programozható billentyűk, hangerő-szabályozó és a kamera kioldógombja is ergonomikus kialakítású, elrendezésük pedig kézre áll, így könnyű azokat – akár kesztyű viselése közben is – használni. Néhány billentyű személyre szabható, a dedikált riasztófunkció-gombok pedig vészhelyzet esetén segítik a gyors kommunikációt. A sokoldalú, övcsipeszt, kézpántot, töltőt és dokkolóállomást is magában foglaló rögzítőalap könnyű hordozhatóságot, összeszerelést és töltést tesz lehetővé.


RSM-Ex 01 – Gyújtószikramentes távoli hangszóró-mikrofon Zóna 1/21-hez


Az RSM-Ex 01 zord ipari környezetben és a Zóna 1/21 és Divízió 1 robbanásveszélyes területeken is lehetővé teszi a kommunikációt.

„Az RSM-Ex 01 távoli hangszóró-mikrofon a legújabb technológiával rendelkezik az IoT alkalmazásokkal történő integrációhoz. A kisméretű burkolaton puha barázdák és nagyméretű gombok találhatók, így az biztonsági felszereléssel és -öltözetben is könnyedén hordozható és használható” – értékelte a zsűri.

Az ATEX Zóna 1/21 területre gyártott RSM-Ex 01 IP65/67 értékeléssel és beépített zajcsökkentő funkcióval rendelkezik. Tiszta, magas hangerejű hangjelzést ad (max. 103 dB). A készülék rendkívül ellenálló, ugyanakkor lapos és ergonomikus kialakítású. Felhasználóbarát, és kesztyű viselése közben is könnyű használni. Az új 3,5 mm-es dugó a legkülönfélébb ipari folyamatok során is alkalmazható. Az ellenálló kialakítás mellett a dugó egy biztonsági csavarral okostelefonhoz is köthető, és kompatibilis az aktuális és jövőbeni termékekkel is.


A German Design Awardról

A German Design Awards egy rangos nemzetközi díj, amelyet a Német Formatervezési Tanács ad át. Célja, hogy felmérje, bemutassa és elismerje a design világának egyedi irányzatait. Évente több kiváló jelölt részesül elismerésben a termék- és kommunikációtervezés területén, új árnyalatokkal bővítve a nemzetközi palettát. A 2012-ben elindított German Design Awards az egyik legrangosabb tervezői versenynek számít, amely a szakmai köröket messze meghaladó hírnévvel rendelkezik.


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Smart-Ex® 02 okostelefon

Nagyméretű 5 hüvelykes kijelzője, ergonomikus kialakítása, modern funkciói és optimalizált tartozékai révén a gyújtószikramentes Smart-Ex 02 okostelefon használatával világszerte javíthatók a robbanásveszélyes területeken és kihívást jelentő környezetekben zajló folyamatok.