Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Rugalmas gyárkorszerűsítés soros kapcsolódási pontok segítségével

2020-04-28

Soros kapcsolódási pontok soros eszközök modern Ethernet-hálózatokhoz való csatlakoztatásához

Serial gateways from Pepperl+Fuchs Comtrol
Soros kommunikációs modulok soros eszközök modern Ethernet-hálózatokhoz való csatlakoztatásához.

A vonalkódolvasóktól, RFID olvasó/író fejektől és képfeldolgozó rendszerektől a mérlegekig: soros interfészekkel rendelkező eszközöket még mindig sok alkalmazásban használnak. Ugyanakkor elmozdulás tapasztalható a modern, Ethernet-alapú terepi busz rendszerek, például a PROFINET vagy az Ethernet/IP felé. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak szembe kell nézniük a rendszerek összehangolása jelentette kihívással. Annak elkerülése érdekében, hogy az összes soros eszközt egyszerre le kell cserélni, továbbá hogy meg lehessen tartani a bevált megoldásokat, a rendszerek utólag is felszerelhetők soros kommunikációs modulokkal (DeviceMaster®). Ez lehetővé teszi a korszerűsítést, miközben biztosítja a beruházások hosszú távú biztonságát.


Megbízható csatlakozás az Ethernet-alapú rendszerekhez

A Pepperl+Fuchs soros kommunikációs moduljai egyetlen modulban kombinálják az RS-232, RS-422 és RS-485 soros kommunikációs protokollokat. Ez azt jelenti, hogy a piacon elérhető szinte összes soros eszköz rugalmasan csatlakoztatható a soros kommunikációs modulokhoz. Mindez a soros kommunikációs paramétereknek (például átviteli sebesség, paritás vagy szeparátorok) az integrált webszerveren vagy a PortVision® DX szoftveren keresztül történő beállíthatóságának köszönhető. A Pepperl+Fuchs Comtrol által kifejlesztett érzékelési és felügyeleti szoftver lehetővé teszi az eszközök konfigurációjának klónozását, valamint leegyszerűsíti az Ethernet-eszközök üzembe helyezését. A soros adatcsomagok bármikor könnyedén megtekinthetők a webszerveren keresztül.  


Széles körű konfigurációs lehetőségek az alkalmazások széles köréhez


A Pepperl+Fuchs Comtrol soros kommunikációs moduljai különböző összetettségű kommunikációs hálózatok létrehozásában nyújtanak segítséget.

Az összes portbeállítás módosítható, így egyszerre több típusú soros eszköz is csatlakoztatható a soros kommunikációs modulokhoz. A kommunikációs modulok különböző változatokban kaphatók, amelyek különböző mennyiségű portot és csatlakozást tartalmaznak (csavaros sorkapcsok, DB9 vagy RJ45). Az eszköz típusától függően a MODBUS, PROFINET, EtherNet/IP, TCP/IP, EtherNet/IP–MODBUS és a PROFINET–MODBUS protokollok támogatottak. A TCP/IP-eszközökhöz Windows® vagy Linux illesztőprogramok is rendelkezésre állnak, ami azt jelenti, hogy a soros eszközök könnyedén csatlakoztathatók a számítógép alapú rendszerekhez. Az Ethernet/IP–MODBUS és a PROFINET–MODBUS protokollokkal rendelkező átjárók kétirányú kommunikációt tesznek lehetővé az Ethernet/IP vagy PROFINET vezérlők és a MODBUS eszközök között. A bevált eszközök modern Ethernet-alapú terepi busz rendszerekbe történő integrálásával különböző összetettségű kommunikációs hálózatok hozhatók létre.


A soros kommunikációs modulok (DeviceMaster®) előnyei

  • Soros eszközök csatlakoztatása modern Ethernet-hálózatokhoz
  • A módosítható portbeállítások több soros eszköz csatlakoztatását teszik lehetővé
  • A különböző eszköztípusok különböző összetettségű kommunikációs hálózatok létrehozását teszik lehetővé
  • Hosszú távú befektetési biztonság, mivel a bevált soros eszközök továbbra is használhatók

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Comtrol termékkínálat

A Comtrol Corporation üzletágának felvásárlásával a Pepperl+Fuchs kibővíti a jövőt meghatározó Ipar 4.0 felhőalapú alkalmazásokhoz készült termékkínálatát.