Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az Ethernet fejlett fizikai réteg

Technológia a IIoT számára a feldolgozóüzemek területén

Az ipari tárgyak internete (IIoT) és az Industry 4.0 képviseli az ipari kommunikáció jövőjét. Ezek megvalósításához azonban gyors, megbízható kommunikációra van szükség a terepi szinttől kezdve a mobil, felhőalapú alkalmazásokig.

Manapság a helyszíni eszközök és érzékelők a feldolgozóüzemekben nagy mennyiségű adatot szolgáltatnak, amelyeket az IIoT szellemében lehetne gyűjteni, feldolgozni és elemezni, de ezek nagy része felhasználatlan marad. Az Ethernet lehetővé teszi ezen adatok gyors továbbítását és a zökkenőmentes kommunikációt a terepi eszközök, a folyamatirányító rendszer és a felhő között. Ezért az Ethernet a gyári automatizálás kommunikációs szabványává vált.


Vezető vállalatokkal és szövetségekkel együttműködve a Pepperl+Fuchs az Ethernet fejlett fizikai rétegen (Ethernet-APL) keresztül most megalapozza a folyamat jövőbeli IoT-alkalmazásait. Megfelel a feldolgozóüzemek összes központi követelményének, mint például a hosszú kétvezetékes kábelek vezetésének és a kétirányú átjárhatóságnak. A modern Ethernet-technológiát most először alkalmazzák veszélyes területeken akár a 0. zóna/1. osztály, 1. div.-ig.


Tekintse meg az előzetest és ismerje meg az úttörő Ethernet-APL technológiát

Négy szempontot kell pontosan meghatározni egy teljesen nyitott infrastruktúra létrehozásához, amely biztosítja a felhasználók által az Ethernet-től elvárt interoperabilitást. Először is azIEEE 802.3 cg meghatározza az adatátvitelt10BASE-T1L-ként. Az Ethernet-APL portprofil specifikációja másodikként meghatározza az áramellátást, a csatlakozásokat, kábeleket és kiegészítőket, például a túlfeszültség-védelmet. A port profilját egy IEC szabványban teszik közzé. A gyújtószikramentes védelem a negyedik szempont, ahol a robbanásvédelem jól ismert szabványának új fejezete ugyanazt az egyszerű megközelítést határozza meg a tervezéshez és az érvényesítéshez, amelyet a felhasználók a FISCO-val értékelnek, lásd: IEC TS60079-47, 2-WISE.


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

A legújabb FieldConnex® innováció, a DIN-sínre szerelhető Ethernet-APL sínes terepi switch az első olyan termék, amely Ethernet-APL-en keresztül közvetlen, gyors és akadálymentes hozzáférést biztosít a feldolgozóüzem terepi eszközeihez. Bővebben...

Az Ethernet-APL lehetővé teszi a folyamatos adatátvitelt a hierarchia összes szintjén. Részletesen az úttörő technológiáról…

A döntéshozataltól a tervezésig, a telepítésig, az üzembe helyezésig, valamint a működtetésig és karbantartásig: Fedezze fel, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a terepi busz infrastruktúrából ...