Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható navigáció és autonóm járművek az intralogisztika számára

R2300 többrétegű szkenner a 3D-s objektum észleléséhez és az ütközések elkerülésére

Az alkalmazás

A több ezer négyzetméter alapterületű modern logisztikai központok több mint tízezer polcot és több millió árucikket képesek befogadni. Ilyen káosz közepette csak a raktárkezelő rendszer figyeli az egyes árucikkek helyét. A szállítási megrendelés kiválasztásának folyamata szintén teljesen automatizált. A komissiózás megkezdéséhez a raktárkezelő rendszer kiad egy utasítást a megfelelő tárolóállványnak a kirakodó állomásra történő szállítására. Kis járművek, például botok és szállító robotok mozgatják az állványokat, kiemelik az árucikkeket a helyükről, és megbízhatóan szállítják azokat a raktár hátsó részéből a kirakodó állomáshoz. A szükséges árucikket ezután egy alkalmazott eltávolítja, összeszedi és becsomagolja. Majd a bot visszaszállítja az állványt egy üres helyre.


A cél

Az autonóm járművek naponta sok kilométert tesznek meg, és mindig megbízhatóan kell működniük. Ha valaha is kézi beavatkozásra van szükség, az egy teljes tároló terület bezárását jelenti. A botok, állványok és leesett árucikkek ütközésének megakadályozása elengedhetetlen a zökkenőmentes munkafolyamat fenntartásához. Az ebben az árérzékeny piaci szegmensben használt hatalmas autonóm járműparkoknak azonosak az érzékelőkkel szembeni technológiai követelményei. Az eszközöknek kompaktnak kell lenniük, mivel a robotok csak csekély méretű beszerelési helyet tesznek lehetővé. Az érzékelőnek elég robusztusnak kell lennie az ilyen járműveken történő használatra is. Használata során nincs szükség egyéni védőfelszerelés viselésére, de az alkalmazott érzékelők lézerosztálya nem lehet magasabb az 1. lézerosztálynál. Az érzékelési képességnek és a szögfelbontásnak különösen jónak kell lennie. Ezenkívül az érzékelési tartománynak szélesnek kell lennie, és a megbízható mérési eredmények elérése érdekében lehetővé kell tenni a különböző síkokon történő mérést


A megoldás

R2300 fotoelektromos érzékelő
R2300 fotoelektromos érzékelő

Az R2300 többrétegű szkenner tökéletesen megfelel az ilyen járművek követelményeinek, mivel megbízható adatokat szolgáltat az ütközések elkerülésére. A szkenner négy rétegen képes mérni egyszerre, így vízszintesen figyeli a jármű előtti területet egészen a padlóig. A szállítójármű mozgásával kombinálva a szkenner a jármű környezetének térbeli megfigyelését biztosítja, és többször is érzékeli az akadályokat. A kicsi fényfolt és a nagy pontosságú, 0,1 °-os szögfelbontás azt jelenti, hogy a legkisebb szerkezetek és kontúrok is megbízhatóan felismerhetők.

A 3D-s LiDAR érzékelő támogatja az autonóm járművek navigációját is, és magas mintavételi arányának és mérési sűrűségének köszönhetően megbízható ütközéselkerülést tesz lehetővé. A pontos adatokat az Ethernet-interfészen keresztül juttatjuk el az alkalmazásspecifikus használat érdekében. 

 

Műszaki jellemzők:

 • Mérési tartomány: 10 m fehéren (90%), 4 m feketén (10%)
 • Mérési gyakoriság: 50 kHz
 • Szkennelési szög: 100°
 • Szkennelési sebesség: 25/12,5 Hz
 • Szögfelbontás: 0,1°
 • Távolságmérési pontosság: 30 mm (1 szigma)
 • Mérési gyakoriság: max. 4000 pixel szkennelésenként 

Az előnyök

A kompakt házkialakítás biztosítja, hogy a 3D-érzékelő helyet takarítson meg. A készülék könnyen integrálható négy M5-ös menetes furattal és egy dugós csatlakozással. Az üzembe helyezés során az integrált pilótalézer gyors beállítási segítségként működik a négy réteg számára. Az érzékelő háromdimenziós információkat szolgáltat a legegyszerűbb eszközökkel az összetett környezeti feltételek kezeléséhez. Az R2300 több alkalmazás – ütközések elkerülése és navigáció – megoldása egyetlen eszközön.


Rövid áttekintés

 • Költséghatékony és megbízható szkenner, tárgyak észleléséhez a 3D térben
 • Széles érzékelési tartomány négy szkennelési síkon az ütközések elkerülése és a navigáció érdekében
 • A pontos fényfolt és a nagy szögfelbontás miatt érzékeli a kis szerkezeteket és kontúrokat
 • Magas mintavételi arány és mérési sűrűség
 • Pontos adatok a-specifikus alkalmazáshasználatra

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.