Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A különleges alkalmazásokra vonatkozó normatív követelmények


Az induktív érzékelők úgy is tervezhetők, hogy megfeleljenek a speciális területeken való használat előfeltételeinek.


Fokozott biztonsági követelményeket kielégítő gyárak

A lényegesen megnövekedett biztonsági követelményeket az üzemre jellemző bizonyos biztonsági kockázatok okozhatják – például a keretet az európai jog is előírhatja. Ez a helyzet a 2014/34/EU irányelv és a Gépekről szóló irányelv esetén is. A biztonsági követelmények az egyes országok egyedi követelményein is alapulhatnak, mint például a China Compulsory Certification tanúsítvány (CCC), a kanadai Canadian Standards Association szabványügyi szervezet (CSA) vagy az amerikai Underwriters Laboratories Inc. vállalat (UL). Bizonyos környezetben való használatra szánt termékek esetében a termékeket az adott alkalmazási területekre jóvá kell hagyni. Az induktív érzékelők rendelkeznek CCC, CSA vagy UL jóváhagyással.

Robbanásveszélyes területek

Az induktív érzékelők robbanásveszélyes területeken is használhatók, ha ATEX vagy IECEx jóváhagyással rendelkeznek. Ezek a következő típusok:

  • Ga – Gc berendezésvédelmi szint érzékelők gázveszélyes területekre, 0. – 2. zóna,
  • Da – Dc berendezésvédelmi szint érzékelők porveszélyes területekre, 20. – 22. zóna, vagy
  • Ma vagy Mb berendezésvédelmi szint: bányászati felhasználásra (2014/34/EU I. csoport)

Az alkatrészeket ennek megfelelően kell megjelölni.

Biztonsági integritás és teljesítményszint

Egy adott üzem biztonsági hurkában a biztonság integritásának biztosítása érdekében az IEC 61508 (funkcionálisan biztonságos) és a 2006/42/EC szerinti teljesítményszint (PL d) szerinti speciális induktív biztonsági érzékelők használhatók. Megfelelő tervezés és az üzem biztonsági hurkában történő megfelelő integrálás révén akár SIL 2 biztonsági integritási szint vagy PL d teljesítményszint is elérhető. Ha két biztonsági érzékelő redundáns, akár az SIL 3/PL e szint is elérhető.

Az NSB* és NSN* sorozatú Pepperl+Fuchs érzékelők ideálisak ehhez az alkalmazáshoz.


Járművek (mobil berendezések)

Az induktív érzékelők úgy is tervezhetők, hogy megkapják a szükséges E1 típusjóváhagyást, ami előfeltétele a közúti járművekbe történő beszerelésnek.

 


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

Tekintse meg a Pepperl+Fuchs induktív érzékelőinek választékát.

Induktív biztonsági érzékelők, SIL 2 PL d

Tudjon meg többet az SIL 2/PL d tanúsítvánnyal rendelkező induktív biztonsági érzékelőkről.