Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

ENI90 sorozatú inkrementális forgó jeladók – egyedülálló pontosság BlueBeam technológiával

2022-05-16

ENI90 rotary encoder
ENI90 forgó jeladó beépített BlueBeam technológiával

Az aszinkron motorok vagy generátorok nagy pontosságú fordulatszám-szabályozást igényelnek. Az ilyen alkalmazásokhoz a Pepperl+Fuchs az ENI90 sorozattal bővítette ki átmenő furatos forgó jeladóinak portfólióját. A beépített BlueBeam technológiával rendelkező kompakt és robusztus inkrementális forgó jeladók maximális pontosságot biztosítanak bármilyen megszokott vagy nagy igénybevételű alkalmazáshoz, és az erős ütésállóság miatt akár 6 000 ford/perc fordulatszámot is képesek elviselni. A sebesség szabályozásához a szkennelést kék LED-fénnyel végzik. Az infravörös fényhez képest ezzel a jelenlegi legmagasabb jelminőség, a legjobb hatékonyság és rendkívül nagy felbontás érhető el.

Az ENI90 termékcsalád három különböző változatban kapható, tartozékok átfogó választékával, hogy az alkalmazások széles köréhez megfelelő legyen.


Három változat a maximális alkalmazási rugalmassághoz

Az ENI90 forgó jeladók portfóliója három különböző változatot tartalmaz egyedi konfigurációs opciókkal:

Az ENI90IL sorozat gazdaságos forgó jeladó megoldást kínál a felhasználók számára, és ideális a normál alkalmazásokhoz.

Az ENI90PL forgó jeladókat például villanymotorokon és generátorokon használhatók, vagy olyan alkalmazásokban, ahol pontos sebesség-meghatározásra van szükség. Még a kihívást jelentő környezeti körülmények között is bizonyítják pontosságukat: A forgó jeladók szigetelt hajtótengelye nagy, akár 2 kV-os szigetelési feszültséget nyújt, valamint nagyfokú ütés- és rezgésállósággal és EMC áramkörvédelemmel rendelkeznek, amely biztosítja a rendszer maximális üzemképességét.

Robusztus, nagy teljesítményű forgó jeladóként az ENI90HD még a legnagyobb kihívást jelentő környezeti és üzemeltetési körülmények között is maximális teljesítményt nyújt. A robusztus kialakítás, a nagy mechanikai terhelhetőség és az akár 2,5 kV-os maximális szigetelési feszültség kombinációja hosszú távú, megbízható működést biztosít az acélművekben, beleértve az emelési és szállítási technológiát is. Az ENI90HO forgó jeladót a nagy teljesítményű forgó jeladó nyílt tengeriváltozatát kifejezetten tengeri alkalmazásokhoz tervezték, pl. olajfúrótornyokon, kikötői létesítményekben vagy tengeri szélerőművekben történő használatra.A robusztus ENI90HD nagy teljesítményű forgó jeladó sorozatot acélművekben használják a megbízható működés biztosítására.

Rugalmas felszerelhetőség és tartozékok széles választéka

Az ENI90 család mindhárom változata nagy szerelési rugalmasságot kínál a 60°-os lépésekben kialakított szabványos menetfuratoknak köszönhetően. A forgó jeladóknak az alkalmazáshoz való csatlakoztatására szolgáló forgókarok, rugók és tartólemezek, szigetelőbetétek kábelhüvelyekhez és földelő készletek széles választéka bővíti az ENI90 sorozat felhasználási körét, és megkönnyíti az alkalmazásba való beépítést.


Az ENI90 forgó jeladó termékcsalád fő jellemzői

  • A BlueBeam technológia egyedülálló precizitást biztosít – akár normál, akár nagy igénybevételű alkalmazásokban
  • Forgó jeladó sorozat robusztus, kompakt házzal és magas szintű környezeti védelemmel a nagy igénybevételt jelentő ipari környezetekben való használathoz
  • A magasszintű ütés- és rezgésállóságnak köszönhetően akár 6 000 ford/perc fordulatszámon is tartós
  • Maximális szerelési rugalmasság a 60°-os lépésekben kialakított furatoknak és a tartozékok széles választékának köszönhetően

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.