Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az akkumulátormodulok celláinak teljességének és beigazításának ellenőrzése

A sztereó képérzékelő nagy pontosságú háromdimenziós képeket készít a folyamatban lévő folyamat során

Az alkalmazás

Az akkumulátorcellák meghatározott számú elemét egy akkumulátor-modulba kötik össze. A további feldolgozás előtt ezt az akkumulátormodult ellenőrzik, hogy az összeszerelés helyesen történt-e, és hogy minden elem a megfelelő helyen és a megfelelő pozícióban van-e. A cellákat egyenesen kell beigazítani, és túlnyúlás nélkül kell akkumulátor-modulba rendezni.

A cél

Az összeszerelést a folyamatban lévő folyamat részeként teljesen automatikusan ellenőrizni kell. Az akkumulátormodulok általában szállítószalagon vagy görgős szállítópályán mozognak. Az érzékelőt úgy tervezték, hogy pontosan és megbízhatóan érzékelje az akkumulátorcellák teljességét, és biztosítsa, hogy a modulon belül helyesen legyenek beigazítva. Ennek azonnal és érintkezés nélkül kell megtörténnie.


A megoldás

3D-s képérzékelők
3D-s képérzékelők

A SmartRunner Explorer 3-D sorozat képérzékelője sztereó képalkotási technológiát használ a teljes mérési tartomány nagy felbontású háromdimenziós pontszámítási felhőképének létrehozásához. Ez a szükséges részletességgel jeleníti meg a céltárgyat. Az érzékelő maga dolgozza fel a mérési adatokat a beépített FPGA modulban. Az adatok – például a Z irányból származó optimalizált mélységi adatok – felhasználhatók a cellák teljességének és helyes igazításának ellenőrzésére.

 

Műszaki jellemzők

 • Felbontás: 1300 x 1080 képpont
 • Tárgysebesség: max. 1 m/s
 • Átviteli sebesség: 1 Gbit/s
 • Védettségi szint (IP65/ IP67)
 • Gyors és egyszerű szerelés
 • Robusztus fém ház
 • C# API

Az előnyök

A háromdimenziós érzékelés azt jelenti, hogy ez a minőségellenőrzési lépés egyetlen, teljesen automatizált eljárással elvégezhető. A ViSolution alkalmazásszoftver intuitív felhasználói útmutatást nyújt az üzembe helyezéshez és az élő adatokon alapuló paraméterezéshez. Mindössze néhány kattintás szükséges a két- és háromdimenziós adatok célzott megjelenítéséhez. Az eszközök cseréje a plug-and-play elv szerint történik; nem kell őket újrakalibrálni. A beépített Ethernet Gigabit interfész gyors adatátvitelt biztosít. A készülék 1,4 megapixeles felbontással rendelkezik, így akár 900 mm-es tartományban is nagy pontossággal érzékeli a tárgyakat.


Rövid áttekintés

 • Az akkumulátorcellák teljességének és beigazításának ellenőrzése teljesen automatizált folyamat segítségével
 • A céltárgy nagy felbontású, pontos észlelése három dimenzióban
 • ViSolution alkalmazásszoftver az intuitív üzembe helyezéshez és az élő adatokon alapuló paraméterezéshez
 • A mérési adatok előfeldolgozása az integrált FPGA modulban történik

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Akkumulátorgyártás

Az akkumulátorcellától az akkumulátormodulig és a kész akkumulátorig – fedezze fel az automatizált akkumulátorgyártáshoz szükséges érzékelőmegoldásokat!