ASi-5

Az AS-Interfész új nemzedéke

Előnyök

Adatsávszélesség

Nagyobb adatsávszélesség

Az adatsávszélesség ciklusonként négyszer nagyobb, az ASi-5 felhasználók slave-enként akár 16 bitet is elérhetnek. A múltban csak 62 slave-et lehetett csatlakoztatni, az ASi-5 révén azonban mostantól akár 96 integrálható.
Rövidebb ciklusidő

Rövidebb ciklusidő

Az ASi-5 az 5 ms-ról 1,2 ms-ra csökkent ciklusidőnek köszönhetően mind a digitális, mind az analóg értékeket sokkal gyorsabban továbbítja, egészen új szintre emelve ezzel a teljesítményt.
Nyitott rendszer

Nyitott rendszer

Az ASi-5 hálózat támogatja más technológiák, például az IO-Link integrációját. A biztonsági eszközök könnyen és megfizethető áron csatlakoztathatók az újonnan kifejlesztett terepi busz rendszerhez.
Fejlett diagnosztikai képesség

Fejlett diagnosztikai képesség

Az üzem rendelkezésre állását egy további diagnosztikai csatorna növeli. A ciklikus folyamatadatok mellett az aciklikus állapotadatok is visszakereshetők, megalapozva ezzel a prediktív karbantartást.

Az AS-Interfész új nemzedéke

Az AS-Interfész a működtetőelem-érzékelő interfész rövidítése, és az érzékelők és működtetőelemek egyszerű és költséghatékony huzalozási technológiáját jelenti. A tápellátás és az adatátvitel egyetlen lapos kábelen keresztül történik, fordított polaritás elleni védelemmel. Az AS-Interfész eszközök piercing technológia segítségével könnyen és a legnagyobb rugalmassággal pozicionálhatók a teljes lapos kábel mentén.

AS-Interfész logó

Egy hét cégből álló fejlesztői közösség dolgozik az AS-interfészek új nemzedékén, amely forradalmasítani fogja a teljesítményt: ASi-5. Ez a generáció figyelembe veszi az Ipar 4.0-át, és a jövőben lehetővé teszi az AS-Interfész és az IO-Link kombinálását.

5 érv az AS-Interfész mellett

1
2
3
4
5

ASi-5 címző

Az ASi-5 egyszerű üzembe helyezése nagyban megkönnyíthető egy címző eszközzel. A Pepperl+Fuchs első ASi-5 termékeként már ki is fejlesztette ezt a szervizeszközt. Az ASi-3 címző eszköz új fejlesztésként szabványos márkás termékként lesz elérhetővé a többi ASi tagvállalat számára.

Az új címző eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül okostelefonhoz vagy táblagéphez csatlakoztatható az alkalmazáson keresztül történő címzéshez. A megfelelő alkalmazás magától értetődő felhasználói felületén keresztül megcímezhető egyetlen slave, vagy az AS-Interfész vonalán található összes eszköz. Az ASi-5 címző eszköz és az ASi-5 slave-ek tápellátása szabványos USB-C interfészen keresztül biztosítható. Az ASi-5 címző eszköz ezáltal optimális támogatást nyújthat a karbantartóknak a jövőbeni karbantartáshoz és javításhoz.

A Pepperl+Fuchs az ASi-5 technológia alapítóinak egyikeként nagy erőkkel dolgozik az átfogó ASi-5 termékportfólió tesztelésén, befejezésén és bevezetésén. Az ASi-5 kiegészíti a meglévő ASi-3 infrastruktúrát, és mindkettő az AS-Interfész azonos lapos kábelén működik. Ennek köszönhetően az ASi-3 termékeket tovább gyártják, és megvásárolhatók lesznek a több éves átmeneti időszak során. Az ASi-tagok ASi-5 fejlesztői közösségén kívüli első termékfejlesztései várhatóan 2020-től fognak megkezdődni.

 ASi-5 címző (bal) és ASi-3 címző (jobb)

ASi-5 címző (bal) és ASi-3 címző (jobb).

As-interfész technológia

Dr. Thomas Sebastiany, a Pepperl+Fuchs rendszerekkel kapcsolatos üzleti egység igazgatója és az ASi konzorcium igazgatósági tagja

A Dr. Thomas Sebastianyval, a Pepperl+Fuchs rendszerekkel kapcsolatos üzleti egység igazgatójával és az ASi konzorcium igazgatósági tagjával készült interjúban bővebb információkhoz juthat az AS-Interfésztechnológia továbbfejlesztésével, az új generáció új funkcióival és előnyeivel, valamint az első ASi-5 eszközök fejlesztésének jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

AS-Interfész logó

A Pepperl+Fuchs egyike volt annak a 11 vállalatnak, amelyek 1990-ben létrehozták az AS-Interfészt és a kezdetektől fogva segítették a fejlesztési folyamat alakítását. A felhasználói szervezet hivatalos weboldala áttekintést nyújt a legfrissebb hírekről, trendekről, fejlesztésekről és alkalmazásokról, és hozzáférést biztosít a lapos, sárga kétvezetékes kábeléről ismert technológiával kapcsolatos, széles körű tudásbázishoz.

Alkalmazások

Közösségi közlekedés
A vasúti műszaki hibák gyakran vezetnek késéshez vagy járattörléshez. A sok műszaki berendezéssel felszerelt, modern vonatokon különösen sok tényező okozhat hibát. A jövőben további diagnosztikai adatok lesznek továbbíthatók az ASi-5-ön keresztül, így a problémák gyorsabban észlelhetők és értékelhetők lesznek. Az ASi-5 révén például a vonat ajtajára szennyeződéseket felismerő fénysorompó szerelhető fel, amely felismeri, ha valaki blokkolja az ajtót, vagy egyszerűen azt, ha a fénysorompó szennyezett. Korábban az AS-interfésszel erre a különbségtételre nem volt lehetőség, az ASi-5 viszont gyorsabb diagnózist tesz lehetővé, és megelőzi a felesleges késedelmet működés közben.
Motorgörgő-vezérlés
Az AS-Interfész szállítórendszereken motorindítók, fénysorompók, jelzőtornyok, biztonsági komponensek és egyéb eszközök nagy távolságokon történő csatlakoztatására használható. A jelenlegi AS-Interfész esetében azonban csak 3 bites kimeneti adatok érhetők el minden motorindítóhoz a bővített címtartományban, így csupán nyolc különböző „parancs” továbbítható, köztük például a motor fordulatszáma. Az ASi-5 révén a jövőben 16 bites kimeneti adatok lesznek elérhetők, ami még finomabb besorolások lesznek lehetségesek. Az ASi-5 használatával a paraméteradatok – például a forgásirány és az indító/megállító rámpa – továbbíthatók lesznek a folyamatadatok részeként. Ezáltal a paraméterezés kellő időben elvégezhető, ami korábban nem volt lehetséges, mert további csatornára volt szükség.
Szállítórendszerek
Az AS-Interfészt a sok IO nagy távolságokon történő, egyszerű csatlakoztathatósága miatt repülőterek csomagszállító rendszereiben használják. Általában QR-kódolvasók vagy RFID-rendszerek nyújtanak információt arról, hogy hová kell szállítani a poggyászt. Az AS-Interfész jelenleg a nagy mennyiség miatt nem képes továbbítani ezeket az adatokat, ezért külön rendszerek szükségesek. Az Asi-5 akár 192 bájt bemeneti és kimeneti adatot képes továbbítani mindössze 5 ms alatt. Ezáltal az RFID-rendszerek vagy a QR-kódolvasók a jövőben integrálhatók lesznek a rendszerbe, így csak egy rendszerre lesz szükség a szállítórendszer azonosításához és vezérléséhez. Ez csökkenti a költségeket és a bonyolultságot.

Kapcsolat

Milyen előnyökkel járna az új ASi-5 technológia az üzemem számára? Pontosan hogyan integrálhatók az IO-Link eszközök egy ASi-5 hálózatba? Szívesen válaszolunk ilyen és hasonló kérdésekre. Csak küldjön nekünk egy üzenetet vagy foglaljon időpontot egy személyes konzultációra egyik szakértőnkkel.