A modularitás felfedezése.

A megbízhatóság megtapasztalása.

Maximális teljesítmény.

A VisuNet GXP a Zóna 1/21 és a Zóna 2/22 területekre készült

Zóna 1/21 és Zóna 2/22 területekre tervezve: VisuNet GXP

Moduláris rendszer

Moduláris rendszer

A VisuNet GXP modularitása gyors, egyszerű összeszerelést és a kulcsalkatrész-cserét tesz lehetővé a helyszínen. A kijelzőegység két méretben kapható, a számítógép és a tápegység könnyen telepíthető vagy cserélhető. Ez megkönnyíti a karbantartást, illetve javítja a HMI-rendszer és a gyártási folyamat elérhetőségét. 
Kisméretű kialakítás

Kisméretű kialakítás

Az üzemben elérhető helytől függően a VisuNet GXP sorozatnál kétféle kijelzőméret közül választhat. Mindkét, a 19”-os (48 cm) és a 21,5”-os (55 cm) változat is résmentes felületet biztosít teljesen rozsdamentes acél kialakítással, így a folyadékok, a szennyeződések és a baktériumok nem gyűlhetnek fel. Így a VisuNet GXP sorozat megfelel a GMP irányelvek higiéniai követelményeinek.
Kis súlyú kialakítás

Kis súly

A Zóna 1/21 egyéb HMI megoldásaitól eltérően a VisuNet GXP távoli monitor igazán kis súlyú. A kevesebb, mint 23 kg-os súlynak köszönhetően rendkívül rugalmas rögzíthetőséget tesz lehetővé. A sztenderd paneles rögzítés mellett számos egyéb lehetőség is elérhető, például a talapzati rögzítés, a fali konzolos és mennyezeti rögzítés.
RM Shell 5

RM Shell 5

A legújabb, RM Shell 5 vékony kliens firmware-generációs VisuNet GXP egyszerűen konfigurálható és csatlakoztatható szabványos Ethernet-kapcsolaton keresztül a folyamatvezérlő rendszerhez a Zóna 1/21 terület felől a biztonságos terület felé. Az új, központosított VisuNet Control Center kezelőszoftverrel kombinálva a megoldás az Ipar 4.0 előnyeit kínálja a Zóna 1/21 és a Zóna 2/22 területekre.

Kompakt, moduláris és könnyen karbantartható

Válassza ki az összetevőket
A VisuNet GXP rendszer modularitása az egyik legfontosabb előnye. A rendszer egy kijelzőből, egy tápegységből és egy számítógépes egységből áll, amelyek különböző változatokban kaphatók. Amikor egy összetevő új generációja válik elérhetővé, a felhasználók maguk is kicserélhetik azt, hogy naprakészen tartsák a rendszerüket. Ez leegyszerűsíti a karbantartást, illetve javítja a HMI-rendszer és az általa támogatott folyamatok elérhetőségét.
Kétkijelzős változat
A VisuNet GXP két méretben kapható, tökéletesen illeszkedik az Ön egyéni igényeihez és a rendelkezésre álló helyhez. Válassza ki az igényeinek megfelelő méretet: A 21,5”-os (55 cm-es) Full HD verzió a mai folyamatvezérlő rendszerek által használt legmodernebb szélesképernyős felbontást is támogatja. Az új, kompakt, 19”-os (48 cm-es) verzió az XSGA képernyőfelbontást alkalmazza, amelyet számos folyamatvezérlő rendszerben még mindig használnak. A két elérhető opció révén a saját folyamatvezérlési vagy SCADA projektjéhez legmegfelelőbb képernyőméretet választhatja ki.
Távoli monitor vagy számítógép
A VisuNet GXP távoli monitorként vagy számítógépként is használható. A távoli monitorok egy innovatív, vékony kliensegységgel rendelkeznek, és veszélyes területeken jelenítik meg a gazdaszámítógép képernyőjét. Ha önálló számítógépre van szüksége, a VisuNet GXP egy nagy teljesítményű számítógépes egységgel is rendelkezik.
Tápegység
A VisuNet GXP egy strapabíró tápegységet tartalmaz. Az alkalmazások széles körének lefedéséhez DC (18–36 V DC) és AC (115/230 V AC) változatban is elérhető. A tápegység egy önálló egység, így falra szerelhető, de a gépházba vagy közvetlenül a számítógépegységre is telepíthető.

Vékony kliens megoldás RM Shell 5-tel

A VisuNet GXP távoli monitorok a legújabb VisuNet RM Shell 5 firmware-rel rendelkeznek. A hagyományos Ethernet hálózati technológia segítségével a robbanásveszélyes területeken egyszerű hozzáférést és vezérlést biztosít a folyamatvezérlő rendszerekhez. A legújabb frissítés támogatja a legújabb távoli protokoll verziókat is, mint amilyen az RDP 10, VNC, NetC@P és Citrix.
 

A legújabb RM Shell 5 firmware

 

Biztonságos és megbízható

Az RM Shell 5 Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise operációs rendszeren fut. A hosszú távú karbantartási csatorna (LTSC) által a Windows új verziója a biztonsági frissítések hosszú távú elérhetőségét kínálja, mindenkor garantálva a rendszer biztonságát. Az RM Shell biztonsági funkciói (például a jelszóval védett hozzáférés és a felhasználói szerepkörök definiálása) tovább növelik a biztonságot.

Innovatív központosított kezelés

Az RM Shell 5 az innovatív VisuNet Control Center szoftverrel kombinálva hatékony megoldást kínál a VisuNet távoli monitorok és vékony kliensek jövőbe mutató távoli kezelésére. A központosított kezelési funkciók révén lehetővé válik a távoli monitorok és vékony kliensek felhasználók általi konfigurációja, karbantartása és felügyelete. A rendszergazdáknak többé nem kell a gyárba menniük a távoli HMI egységek konfigurálásához – mostantól mindent egy központból tudnak intézni.

Nagy teljesítményű számítógépegység

A VisuNet GXP 2020-as változatban a számítógépegységek nagy teljesítményű Intel® Apollo Lake processzorokkal rendelkeznek. A VisuNet GXP számítógépek nyílt Microsoft® Windows® operációs rendszeren alapulnak, amely nagyobb számítási teljesítményt és szoftverrugalmasságot biztosít. Használatával a felhasználók egyedi szoftvercsomagokat telepíthetnek alkalmazások ipari és veszélyes területeken történő megjelenítése céljából.

A számítógépegység különböző interfészeket kínál.

 

Különböző interfészek

A különböző elérhető interfészekkel a GXP számítógépegység közvetlenül csatlakoztatható egy vezérlőrendszerhez vagy más perifériás eszközökhöz, így csökkentve a kábelezéshez szükséges időt és pénzt. Minden felhasználó megtalálhatja az alkalmazásához megfelelő interfészt – legyen az RS-232, RS-485 vagy Ethernet típusú. A további rendelkezésre álló perifériák megkönnyítik a telepítési folyamatot. Az opcionális optikai interfészek például nagyobb távolság esetén is megbízható kapcsolatot biztosítanak. Az optikai interfész nagy előnye, hogy olyan szabványos IT optikai kapcsolókhoz is csatlakoztatható, amelyek nem rendelkeznek „optikailag gyújtószikramentes” (Ex op is) minősítéssel, így még akár 1/21-es zónabesorolású területeken is használhatók.

21,5” kijelző Full HD képernyővel

A 21,5”-os (55 cm-es) kijelzőFull HD felbontással (1920 x 1080) rendelkezik, így megfelel az általános széles képernyős formátumnak, így garantáltan kompatibilis a modern, szélesképernyős kezelői munkaállomásokhoz tervezett folyamatképek képarányával és felbontásával. Az edzett védőüveg óvja a többérintéses érzékelőt, amely még kesztyűben is érintésoptimalizált felhasználói felületet biztosít. Az erős, hézagmentes és karcálló biztonsági üveg könnyen tisztítható és teljes mértékben megfelel a Zóna 1/21 és Zóna 2/22 területek által támasztott magas követelményeknek.

VisuNet GXP 21,5” méretű kijelző

Kompakt, 19”-os kijelző

A VisuNet GXP termékcsalád legújabb kijelzőegysége kompakt házban, 19” (48 cm) változatban, 5:4 formátumban kapható. Ez nem csupán helytakarékos, de a korábbi, VisuNet EX1 terméksorozattal is kompatibilis. Így a felhasználók drop-in cserével könnyedén elvégezhetik a meglévő telepítések utólagos beépítését, sőt, továbbra is használhatják a már meglévő billentyűzetüket vagy vonalkódolvasójukat. A nagyobb, 21,5"-os verzióhoz hasonlóan a 19"-os kijelzőegység kapacitív többérintéses érzékelővel van felszerelve, ami érintésoptimalizált felhasználói felületet tesz lehetővé. 

VisuNet GXP 19” méretű kijelző

Megfelel az Ipar 4.0 követelményeinek

A Pepperl+Fuchs az Ipar 4.0 fogalmát a gyártórendszerek teljes hálózataként határozza meg. Ezeket a rendszereket a gyártási folyamaton belüli adatcsere jellemzi, ugyanakkor rendelkeznek vállalati határokon túlmutató, magasabb szintű információs rendszerekkel is. Az összes automatizálási komponens hálózatba kapcsolása olyan új technológiákat igényel, amelyek lehetővé teszik a gyártórendszer adatainak közvetlen vízszintes és függőleges elérését – egészen a robbanásveszélyes területeken működő terepi készülékekig. Ez azt jelenti, hogy kommunikáció történik a folyamatlánc során és az olyan magasabb szintű információs rendszerekben, mint a MES vagy az ERP, és ezzel egyidejűleg biztosított a közvetlen hozzáférés egészen a terepi szintig.

Az innovatív VisuNet RM Shell 5 firmware-rel rendelkező új Pepperl+Fuchs VisuNet GXP lehetővé teszi az Ipar 4.0 képességeinek megzabolázását. Az intelligens ember-gép interfész rendszer most először teszi lehetővé a kommunikációt a gyártási folyamaton belül, és közvetlen hozzáférést biztosít az érzékelőhöz minden hierarchikus szinten, még a robbanásveszélyes területeken is.

Ex védelem 4.0

Kapcsolat

Kérdése van a VisuNet GXP termékcsaláddal kapcsolatban, vagy további információkra van szüksége? Örömmel segítünk! Egyszerűen töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és küldjön nekünk üzenetet.