Használható a világ minden táján.
Optimalizált információáramlás.
Megnövelt rugalmasság.

Bullet – WirelessHART adapter

Jellemzők

A tanúsítványok széles választéka globális használatot tesz lehetővé

Tanúsítványok széles választéka, globális használat

A BULLET a piacon kapható egyetlen robbanásbiztos, Ex d házban elhelyezett WirelessHART adapter. A BULLET rendelkezik minden vonatkozó tanúsítvánnyal (ATEX, UL, IECEx és sok más) a világ minden táján való használat érdekében. Egyszerűen csatlakoztassa a BULLET készüléket terepi eszközéhez a hatékony, vezeték nélküli jelátvitelhez.
Multidrop funkció a költséghatékony telepítések érdekében

Multidrop funkció a költséghatékony telepítések érdekében

A BULLET rendelkezik a nagy teljesítményű multidrop funkcióval, amely jelentősen csökkenti a további eszközök WirelessHART hálózathoz történő csatlakoztatásának költségét. Egyetlen BULLET segítségével akár nyolc HART terepi eszköz is multidropolható. Ez különösen akkor hasznos, ha tartályfarmokat és csővezetékeket szeretne felügyelni.
A StepVolt technológia optimalizálja az elérhető hurokteljesítményt

A StepVolt technológia optimalizálja a hurokteljesítményt

A BULLET a 4 mA—20 mA áramhurokból nyeri az energiát a „StepVolt” nevű speciális technológia segítségével. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy 1 V és 2,5 V közötti feszültséget állíthasson be a rendelkezésre álló hurokteljesítmény és a vezeték nélküli kommunikációs sávszélesség optimális kihasználása érdekében.
A robusztus ház egy rendkívül rugalmas eszközt véd

A robusztus ház egy rendkívül rugalmas eszközt véd

A BULLET alumínium Ex d háza teljesen elfedi az antisztatikus kupolával felszerelt antennát. Rendkívül tartós, és -40 °C és +85 °C közötti használatra alkalmas. Használja ki a robusztusság és rugalmasság nyertes kombinációját: csatlakoztassa a BULLET eszközt bármilyen terepi eszközhöz és lássa el vagy normál, vagy napelemhurkos árammal.

Technológiák

StepVolt

A StepVolt technológia optimalizálja az elérhető hurokteljesítményt

A BULLET a 4 mA—20 mA áramhurokból nyeri az energiát a „StepVolt” nevű speciális technológia segítségével. Ez a technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 1 V és 2,5 V közötti feszültséget állíthassanak be a rendelkezésre álló hurokteljesítmény és a vezeték nélküli kommunikációs sávszélesség optimális kihasználása érdekében. A BULLET megbízható teljesítményt nyújt még a legrosszabb, alacsony feszültségű körülmények között is, amikor nagyon kevés a rendelkezésre álló energia – vagy amikor adókészüléket használ nagyon hosszú kábelekkel vagy gyújtószikramentes leválasztóval. Azokban az esetekben, amikor több energia áll rendelkezésre, a BULLET másodpercenként több WirelessHART csomagot biztosít, ami a WirelessHART hálózat összteljesítményének növekedéséhez vezet.


Multidrop

Multidrop funkció a költséghatékony telepítések érdekében

A BULLET egyedülálló jellemzője, hogy képes akár nyolc HART mérőeszköz egyidejű multidrop-kezelésére is egyetlen BULLET segítségével. Ez a digitális multidrop funkció csökkenti a további készülékek meglévő WirelessHART hálózathoz történő hozzáadásának költségét: Nincs szükség csatlakozóeszközökre, speciális vezetékekre, teljesítménykondicionálókra, szegmensterminátorokra vagy a személyzet számára nyújtott további képzésekre. Ez a költséghatékony funkció különösen hasznos számos SCADA alkalmazás esetében, beleértve a tartályfarmok és csővezetékek megfigyelését.

Felhasználási esetek

Szintmérés egy tartályfarmon

Szintmérés a tartályfarmokon

A petrolkémiai anyagokat tartalmazó 23 tartály töltési szintjét megbízható módon figyelni kell. A költségek szempontjából kihívást jelent az új mérőeszközök hozzáadása, mivel a tartályok egymástól távolabb vannak elosztva, és a vezérlőszekrényben igen kevés hely van a kábelek miatt. A BULLET rendkívül költséghatékony megoldást kínál: a multidrop funkció lehetővé teszi a kezelők számára, hogy egy tartályon akár nyolc terepi eszközt is kezeljenek az Ex d WirelessHART adapterek egyikének használatával.

Mivel az üzem már használ 24 V-os tápellátást (pl. világításhoz), az adapter és a terepi eszköz erről a tápellátásról működtethető, és vezeték nélkül továbbíthatnak adatokat a folyamatirányító rendszer felé. A lehető legjobb jelátvitel érdekében a BULLET egységeket póznákon helyezik el, 2 méterrel a tartály fölött.


Kerítésvonal-érzékelés egy vegyi üzemben

Kerítésvonal-érzékelés vegyi üzemekben

Ebben a vegyi üzemi, kültéri alkalmazásban a BULLET a lehetséges gázszivárgás kimutatására szolgál. A kerítésvonal átfogó megfigyelése érdekében az üzemben több „fatörzs” található, amelyek mindegyikére öt BULLET egységet szereltek fel. Minden egyes hordozható oszlop négy gázmérőt tartalmaz a különböző gáztípusok észlelésére, továbbá egy szélsebességet mérő propellert és egy szélirányt mérő elemet. Az összesen hat mért jel négy 4—20 mA-es és két HART jelből áll.

A multidrop funkciónak köszönhetően a két HART eszköz egyetlen BULLET eszközbe van kötve. Mindkét jeltípus (4–20 mA és HART) megbízhatóan és teljesen vezeték nélkül továbbítódik a vezérlőrendszerre a BULLET eszközökön keresztül – még -33 °C-os környezeti hőmérsékleten is. Ebben a beállításban a BULLET eszközök napelemes hurokból nyerik az energiát, mivel minden oszlop akkumulátoros napelemmel van ellátva.

Hordozható gázfelügyelet vegyi üzemben

Hordozható gázfelügyelet vegyi üzemben

A mobil gázérzékelő egységek lehetővé teszik, hogy az ügyfél szinte bárhol észlelje a gázt az üzemben. A mobil gázérzékelő egység egy gázmérőből, egy napelemből és egy kiegészítő tápegységből, egy vezérlődobozból és egy BULLET egységből áll. A BULLET a napelem energiájából nyeri az energiát, és 4 mA—20 mA-es jeleket továbbít a gázmérőtől a vezérlőrendszerhez.

A BULLEThez hasonló WirelessHART eszközök mesh hálózatot építenek: a jeleket az egyik BULLET továbbítja egy másiknak, vagy közvetlenül egy WirelessHART gateway-nek, amely a vezérlőrendszerrel kommunikál. A kezelők így könnyen felépíthetnek egy rendkívül rugalmas kommunikációs struktúrát az üzemen belül.

Hordozható keverőtartályok gyógyszeripari üzemben

Hordozható keverőtartályok gyógyszeripari üzemben

A legkorszerűbb gyógyszeripari alkalmazásoknál rugalmasságra van szükség: itt a hordozható keverőtartályok a gyógyszergyártás megszokott részei, melyek minden lényeges feldolgozási lépést kezelnek – a keveréstől a termék melegítéséig és hűtéséig. Minden hordozható keverőtartály több terepi eszközzel van felszerelve. Összesen két BULLET (melyekből az egyik multidrop módban fut) négy HART adóvevőjelet (szint, PH, hőmérséklet, nyomás) és egy 4—20 mA erősségű jelet (motorfordulatszám-szabályozó) továbbít a WirelessHART gateway-hez, amely a vezérlőrendszerrel kommunikál.

A BULLET a keverő motorjának váltakozó áramú tápellátásából nyeri az energiát, így a vezeték nélküli adatátvitel független az akkumulátorok vagy az extra tápegységek jelentette korlátoktól. A masszív háznak köszönhetően a BULLET remekül ellenáll a szokásos helyi tisztítási (Clean-in-Place, CIP) eljárások jelentette igénybevételnek.

Ismerje meg WirelessHART adaptereinket

Ismerje meg a WirelessHART adapterek legszélesebb választékát a piacon! Sabrina Weiland termékmarketing-menedzser számos adaptertípust bemutat és tanácsot ad, melyik a legmegfelelőbb az Ön alkalmazásához.

Kapcsolat