Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

FB (Zóna 1)

Please note that due to site maintenance, not all functionalities of the Pepperl+Fuchs website will be available. Thank you for your understanding.

Az új FB távoli I/O green sorozat számos optimalizált funkcióval rendelkezik, például kompaktabb kialakítással, még több csatornával, egyszerűbb kezelhetőséggel, továbbfejlesztett diagnosztikával, globális jóváhagyásokkal és még sok egyébbel. A PROFINET gatewayen keresztül Ethernet-hálózatokhoz is csatlakozik, így még IIoT-alkalmazásokhoz is használható.  

Emellett minden olyan, jól ismert funkciót kínál, amely egy FB távoli I/O állomás esetében elvárható. Az FB távoli I/O állomások a Zóna 1-be tartozó robbanásveszélyes területeken felállíthatók. Moduláris jelválasztó rendszert hoznak létre annak érdekében, hogy a jeleket a terepről a biztonságos területen található vezérlőrendszer felé lehessen továbbítani. Az FB távoli I/O a hagyományos érzékelőket és aktuátorokat a DCS-hez kapcsolja egyetlen szabványosított terepibusz-csatlakozáson keresztül (PROFIBUS, Modbus, Ethernet, stb.).

A dugaszolható bemeneti és kimeneti modulok a működés alatt álló rendszerben munkavégzési engedély nélkül működés közben is cserélhetők. Az egy- és többcsatornás I/O modulok széles köre elérhető – mindez biztosítja a mérnöki munka egyszerűségét és gyári igényekhez való igazíthatóságát.

Az FB távoli I/O rendszer szekrényben van elhelyezve. Standard szekrényopciók: üvegszállal megerősített poliészter (GRP), üvegszálas, rozsdamentes acél. A Pepperl+Fuchs komplett távoli I/O-megoldásokat is kínál. Ezek közé tartoznak a tanúsítványokkal ellátott szekrények beépített rendszerekkel és alkatrészekkel.


PROFINET kommunikációs modul

A Pepperl+Fuchs új, Zóna 2, I-es osztályú, Divízió 2-es, hitelesített távoli I/O PROFINET kommunikációs modulja új kapukat nyit meg a folyamatiparban az Ipar 4.0 alkalmazásai számára.