Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Redirect - SmartBridge Interface

A Pepperl+Fuchs SmartBridge® technológiája hidat képez az érzékelők és az Ipar 4.0 között: Egészen idáig egy IO-Link infrastruktúra részét képező terepi eszközök által létrehozott folyamatadatok feldolgozása főként a berendezéskörben történt. Az egyformán értékes paraméterek és állapotadatok, amelyek az eszköz állapotába engedtek betekintését, elérhetetlenek maradtak. Itt jön a képbe a SmartBridge technológia: a SmartBridge interfész a vezérlőegység és az IO-Link-kompatibilis eszköz közé épül be. Fogadja az érzékelőtől vagy működtetőelemektől érkező IO-Link kommunikációt és Bluetooth-on keresztül egy mobileszköznek továbbítja a folyamatadatokat.

Ez az újabb kommunikációs csatorna, egy teljesen új szintre emeli az érzékelők kezelésének könnyebbségét. A Pepperl+Fuchs által kifejlesztett SmartBridge alkalmazás táblagépeken és okostelefonokon megjeleníthetővé alakítja az interfész által továbbított adatokat. Ezzel az állapot- és folyamatadatok vezérlése az „Érints és írj” módszer révén ugyanolyan egyszerű, mint a paraméterek beállítása. Új eszköz észlelése esetén a szükséges illesztőprogramok automatikusan betöltődnek. Ezeken az illesztőprogram-fájlokon keresztül az adott terepi eszköz grafikus formában és jól olvashatóan jelenik meg a rendszerben. A folyamatadatokat egy mikroSD-kártyára is lementheti, hogy azokat később egy asztali számítógépen alaposan kielemezze.

A paraméterek és eszközök adatainak ilyen egyszerű és kényelmes megjelenítése segítséget nyújt a technikusoknak a gépek és gépsorok üzembe helyezése során, valamint karbantartás során leegyszerűsíti a hibaelemzést. A SmartBridge interfész segítségével teljes mértékben kihasználhatja IO-link eszközei előnyeit!