Kiaknázható hozzáadott érték.
Kézzelfogható rugalmasság. 
Industry 4.0 lehetőség.

Érzékelők és rendszerek IO-Linkkel

IO-Link: Az intelligens kommunikációs technológia

Az első nemzetközileg szabványosított IO technológia, az IO-Link következetes, kétirányú kommunikációt tesz lehetővé a vezérlőrendszer és a legalacsonyabb érzékelő/működtetőelem szint között szabványos, árnyékolatlan háromeres kábelen keresztül – mind az intelligens IO-Link, mind a szabványos érzékelők esetében. A felhasználók ezzel a jövőbiztos interfésszel átfogó diagnosztikát végezhetnek, vagy működés közben konfigurálhatnak IO-Link eszközöket. A Pepperl+Fuchs végponttól végpontig terjedő IO-Link megoldást kínál, amely számos IO-Link érzékelőt és infrastruktúrát tartalmaz.

Készítse fel gyárát a jövőre. Használja ki a csökkentett üzemeltetési költségek és a terepi szintig átlátható adatcsere előnyeit.

Tudta, hogy...

… Az IO-linken keresztüli kommunikáció zavarmentes?
… Az IO-Link nem igényel árnyékolt kábeleket?
… Az IO-Link akár 32 bájtot is képes továbbítani egy ciklusban?
… Az IO-Link integrálható a meglévő, például terepi busz és Ethernet alapú kommunikációs rendszerekbe?
… Az IO-Link az IO-Link masteren belüli pontos azonosítással megakadályozza az eszközök helytelen cseréjét?

Előnyök

Nemzetközileg szabványosított interfész

Az IO-Link nemzetközi szabványon alapuló, gyártóközi nyitott interfészként szerves részét képezi a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásainak. Az IEC 61131-9 szabványnak megfelelő, és valamennyi, piacon található terepi busszal kompatibilis. A szabványos Smart Sensor profilok gyártótól vagy technológiától függetlenül egyszerűsítik a karbantartást és az üzembe helyezést.

Megnövelt hatékonyság és fenntartható költségcsökkentés

Az IO-Link egyszerű kezelhetőséget és kisebb interfészválasztékot kínál! A hárommagos árnyékolás nélküli kábel segítségével összeköthető az IO-Link master és a tőle akár 20 méter távolságban lévő eszköz. 

Az IO-Link minimálisra csökkenti az állásidőt

Az IO-Link eszközök egyszerűen konfigurálhatók a vezérlőrendszeren keresztül, lokalizációs funkción keresztül azonosíthatók, és szükség szerint karbantarthatók – ez a hozzáadott érték minimálisra csökkenti az állásidőt. Az integrált adattárolási funkció felhasználói előnyeként nő a berendezések rendelkezésre állása, mivel az érzékelő működés közben is cserélhető.

Átláthatóság a legalacsonyabb terepi szintig

Az átláthatóság lehetővé teszi az érzékelő megbízható azonosítását, és hozzáférést biztosít az összes folyamatadathoz, diagnosztikai adathoz és eszközinformációhoz az érzékelő/működtetőelem szintjéig. Ez csökkenti a meghibásodás valószínűségét, miközben optimalizálja a karbantartás-tervezést.

Az IO-Link funkciói

Az adattárolási funkció egyszerűsíti a működés közbeni szenzorcserét
Mivel az összes 1.1 verziójú IO-Link eszköz rendelkezik adattárolási funkcióval, az érzékelők különösen kényelmesen cserélhetők. A folyamatspecifikus eszközparaméterek mentése az eszközön és az IO-Link master eszközön történik, így az érzékelők működés közben cserélhetők anélkül, hogy újra kellene paraméterezni őket.
A megbízható lokalizációs funkció egyszerűsíti a karbantartást
Ha az érzékelő karbantartásra vagy cserére szorul, az integrált lokalizációs funkció képes azonosítani az érzékelőt az üzemben található nagy számú érzékelő között. A vezérlőrendszer egy adott érzékelő-paraméter segítségével megcímzi a keresett érzékelőt, az érzékelő pedig válaszképpen villogó LED-del azonosítja magát. Az üzem egészen az érzékelőig terjedő, nagyobb átláthatósága növeli a folyamatteljesítményt.
Számos diagnosztikai lehetőség segíti a hatékony karbantartást
A diagnosztikai funkciók részét képező hőmérsékletjelzők és óraszámlálók, biztosítják a megbízható állapotfigyelést és a tervezett karbantartást. A gyártóspecifikus eseménykódok a termékspecifikus diagnosztikához nyújtanak információt például a fotoelektromos érzékelők szennyezett lencséiről.
Időálló interfész Sensorik4.0® alkalmazásokhoz
Minden Industry 4.0 alkalmazás alapjául szolgálnak az új alkalmazásokhoz szükséges információkat szolgáltató, átfogó érzékelőadatok. Az IO-Link gyártóközi kommunikációs technológia különböző alkalmazások szabványává vált az elmúlt években. Az Industry 4.0-hez szükséges adatok és információk globális elérhetőségének alapjának is tekinthető. Az IO-Link segítségével még a legegyszerűbb érzékelők és működtetőelemek is képesek a teljes eszközstruktúrára kiterjedően feldolgozni folyamatértékeket, azonosítást és diagnosztikai adatokat.

Komplett IO-Link megoldás egyetlen forrásból

Paraméterezés, üzembe helyezés, karbantartás – hogyan működik?

Az IO-Link konfiguráció és integráció egyszerű az egységes eszközleíró fájlok, a szabványosított IO eszközleírások (IODD-k) és a szoftveres eszközök segítségével történő paraméterbeállítás révén. Az új átláthatóságnak köszönhetően a felhasználók – a prediktív karbantartás alapjaként – átfogó paraméter-beállításokat végezhetnek, és használhatják az eszköz diagnosztikai képességeit.

Pepperl+Fuchs Ethernet IO modulok

Offline paraméterezés
Online paraméterezés
A PACTware

PACTware IO-Link eszközök offline paraméterezéséhez

Az IO-Link érzékelők egyszerűen konfigurálhatók és működtethetők a PACTware gyártóközi és terepibusz-közi működtető szoftver segítségével. Az IO-Link érzékelőkhöz a könnyen elérhető IO eszközleíráson kívül eszközspecifikus DTM-ek (eszköztípus-kezelők) is elérhetők. Grafikus felhasználói felülettel teszik lehetővé az érzékelők kényelmes működtetését.

Az időálló technológia szabványa

Egyszerűsített eszközcsere és karbantartás


A sok hasonló érzékelővel rendelkező alkalmazásoknál – például szállítórendszerek esetén – estenként nehéz felismerni azt, hogy melyik eszközök igényelnek karbantartást. A lokalizációs funkció aktiválását követően villogó LED-ek segítségével gyorsan és egyszerűen megkereshető az érzékelő. A karbantartásra szoruló eszköz megtalálása után az integrált adattároló funkciónak köszönhetően az érzékelők működés közben cserélhetők anélkül, hogy újra kellene paraméterezni őket. Ez jelentősen csökkenti az üzem állásidejét.

Smart Sensor profilok – a szabványosítás következő lépése

Habár a jelenleg kapható, a Pepperl+Fuchs által kínált érzékelőkhöz hasonló IO-Link érzékelők nagyon változatosak, funkcióik sok tekintetben hasonlóak.
A Smart Sensor profilok egyesítik az általános funkciókat, azok beállításait és jelentését, hogy az IO-Link érzékelőket minden eddiginél gyorsabban és rugalmasabban lehessen integrálni.

Gyártási 1 darabos tételnagyságban – paraméterezés működés közben

Különböző termékek sorozatgyártásakor gyakran kell receptúrát módosítani. Az IO-Link a folyamat- és paraméteradatok egyidejű átvitelével lehetővé teszi az érzékelők és működtetőelemek működés közbeni újraparaméterezését – megteremtve ezzel az 1 darabos tételnagyságban történő gyártás alapjait. Ez csökkenti a leállásokat és a leállásokkal járó költségeket.

Kapcsolat

Milyen előnyöket kínál az IO-Link a gyáram számára? Hogyan építhetem be a technológiát a meglévő kommunikációs rendszerembe? Örömmel válaszolunk ezekre, és minden egyéb kérdésére is. Csak küldjön nekünk egy üzenetet, és mi gondoskodunk a személyes konzultációról egyik szakértőnkkel.