Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Sensorik4.0®

Pepperl+Fuchs ontwikkelt producten en technologieën voor de vierde industriële revolutie die data beschikbaar maken in het “Internet of Things” en het concept van intelligente objecten en onderling verbonden productieplants ondersteunen. We evolueren naar een nieuwe generatie van sensoren: Sensorik4.0.

Volg de visuele rondleiding en bekijk enkele van de technologieën die de basis vormen voor Sensorik4.0.

 

Contact us NOW
en leer meer over Sensorik4.0!
Slim afvalmanagement met ultrasone sensoren

Innovatieve ultrasoontechnologie gebruikt door mobieleautomatiseringsexpert MOBA garandeert intelligente vuilnisophaal. Een afstandsmetende, ultrasone sensor, die in de afvalcontainer wordt gemonteerd, meet het vulniveau in de container. De data van alle containers worden ter beschikking gesteld via webtechnologieën, wat een optimale planning van de routes van de vuilophaaldienst mogelijk maakt wat op zijn beurt kosten spaart en milieuvervuiling beperkt.

Intelligente objectidentificatie met RFID

RFID behoort tot de belangrijkste technologieën op het gebied van intelligente objecten, en is ideaal voor Industrie 4.0. De contactloze identificatie tijdens de individuele productiefasen garandeert maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid. Onze robuuste UHF lees-/schrijfkop F190 kan worden ingezet in uitdagende werkomgevingen, en data kunnen worden ingelezen en toegevoegd aan objecten. Dit leidt tot dynamische structuren en flexibiliteit in alle sectoren van de productie.

Data beschikbaar maken met overbruggingstechnologieën

De beschikbaarheid van data in het „Internet of Things” speelt een cruciale rol in Industrie 4.0. Pepperl+Fuchs ontwikkelde verschillende concepten die de link leggen tussen de sensor en de cloud—wat communicatie vereenvoudigt en versnelt. Deze overbruggingstechnologieën omvatten WirelessHART, Ethernet voor procesautomatisering en SmartBridge®.

Intelligente objectidentificatie met SpinScan3D

Industrie 4.0 en het toenemend gebruik van robotica in de fabrieksproductie vereist een intelligente herkenning en opsplitsing van objecten. De technologie van het SpinScan3D-concept levert driedimensionale ruimtelijke metingen van objecten, wat een nauwkeurige objectidentificatie toelaat en een bewerking door robots mogelijk maakt.

Het beste van twee sensorwerelden met MultiScan3D

In het MultiScan3D-concept worden uiterst nauwkeurige metingen gecombineerd met grootschalige objectscans. Hoge en lage resolutieopnames worden samengevoegd tot een enkele grote beeldopname. Dit geeft een exact beeld van objecten, tot in de kleinste details.

Driedimensionale momentopnames met SpaceScan3D

De SpaceScan3D, die een combinatie is van drie sensoren, maakt het mogelijk om grote objecten of ruimtes in 3D te scannen zonder enige onregelmatigheden (undercuts). Werkomgevingen kunnen nauwkeurig worden gescand, wat de deur open zet voor toepassingen zoals autonome voertuignavigatie.