Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Synergievoordelen voor iedereen—We verwelkomen ecom tot de Pepperl+Fuchs groep

Op 24 oktober 2016 kondigde Pepperl+Fuchs de overname aan van ecom instruments GmbH, de wereldwijde marktleider op het gebied van mobiele, industriële apparatuur voor explosiegevaarlijke omgevingen. Als pionier binnen haar vakgebied ontwikkelt ecom al sinds 1986 oplossingen voor explosiebeveiliging van mobiele apparatuur en heeft de onderneming haar technologische expertise herhaaldelijk bewezen met tal van indrukwekkende innovaties. Ecom was bijvoorbeeld de eerste fabrikant om explosieveilige gsm’s, 4G smartphones en tablets op de markt te brengen.

Vandaag de dag is de onderneming met hoofdkantoor in Assamstadt, Duitsland, een internationale speler die geïntegreerde oplossingen biedt op basis van robuuste, betrouwbare en explosieveilige mobiele hardware, hypermoderne producten (tablets, smartphones, PDA’s, enz.), randapparatuur, intelligente software en apps, alsook wereldwijde ondersteuning.

Naast een uitbreiding van het productassortiment en de expertise op het gebied van elektrische explosiebeveiliging ziet Pepperl+Fuchs nieuwe mogelijkheden voor haar klanten langs de volledige toegevoegde-waardeketen. Bovendien vormen ecoms mobiele apparatuur en oplossingen de ideale basis voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen rondom het complex van Industrie 4.0.


Voorstelling van ecoms productassortiment

Bij ecom vind je alle mobiele apparatuur voor gebruik in industriële omgevingen en zones met potentieel explosiegevaar onder één dak. Via haar vier kernsectoren "Mobile Computing", "Communicatie", "Meet- en kalibratietechniek” en "Looplampen” biedt de onderneming een omvangrijk scala aan innovatieve en beproefde oplossingen. Elke individuele oplossing combineert compromisloze veiligheidsfeatures met maximale functionaliteit en beschikt over de nodige vergunningen en certificaten voor je specifiek toepassingsbereik. Bekijk een uittreksel uit het indrukwekkend productgamma van de technologieleider op het gebied van explosiebeveiliging voor mobiele apparatuur:


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: