Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

MotionScan—combinatiesensor voor een verhoogde veiligheid van automatische schuifdeuren

2017-04-03

MotionScan—Sensor for automatic sliding doors
MotionScan registreert naderende personen op snelle en betrouwbare wijze.

Luchthavens, winkelcentra, musea,...—op plaatsen waar massa’s mensen door automatische schuifdeuren gaan, moet elk van hen op betrouwbare wijze worden gedetecteerd en beschermd tegen contact met de bewegende deuren. De nieuwe MotionScan-combinatiesensor combineert deze twee functies. Het grote radar-detectieveld registreert het naderen van personen en opent de automatische deur op tijd terwijl de actieve infraroodsensor hen beschermt tegen contact met de sluitende deuren. Het grote infrarood-detectieveld beschermt de contactrand van de deur en zorgt zo voor maximale veiligheid en botsingbeveiliging.MotionScan—De 2-in-1 sensor combineert radardetectie en infraroodtechnologie voor een snelle en veilige opening van automatische schuifdeuren bij intensief voetgangersverkeer. Het 4 x 4 m grote radar-detectieveld registreert naderende personen op betrouwbare wijze.

Betrouwbaar in gelijk welke situatie

MotionScan werkt goed bij verschillende soorten vloeroppervlakken—hetzij sterk glanzend marmer, stenen vloertegels of roosters. Dankzij zijn instelbare beschermings- en detectievelden en zijn maximale installatiehoogte van 3,20 m is de MotionScan uitermate geschikt voor een brede waaier van toepassingen. Om maximale veiligheid en botsingbeveiliging te bieden, worden drie rijen instelbare infraroodzenders gebruikt om een beschermingsveld te creëren vanaf de deur tot op een maximumafstand van 1,10 m. De ingebouwde richtingsgevoeligheid optimaliseert de openingscyclus van de deur, wat het thermische verlies van het gebouw beperkt.Infraroodtechnologie voor veiligheid, radartechnologie voor deuropening

Eenvoud in installatie en gebruik

Met zijn automatische teach-in-functie en installatie-instructies die op de sensor gedrukt staan, verloopt de installatie en indienstname van de MotionScan met het allergrootste gemak. De werkingsmodus is gebruikersvriendelijk en wordt duidelijk weergegeven met behulp van een meerkleurige LED.


De voordelen in een oogopslag

  • 4 x 4 m grote radar-detectievelden en korte reactietijden zorgen voor een vlot voetgangersverkeer
  • Maximale veiligheid dankzij het grote, instelbare infrarood-beschermingsveld
  • Betrouwbare werking bij verschillende soorten vloeroppervlakken
  • Installatie- en gebruikersvriendelijk dankzij automatische teach-in-functie en meerkleurige LED

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.