Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

IO-Link-interface brengt nieuwe mogelijkheden op het vlak van inductieve positioneringssystemen

2017-12-07

Positioneringssystemen worden gebruikt voor spoelproductie.
Positioning systems are used for spindle production.

Als pionier op het gebied van sensortechnologie streeft Pepperl+Fuchs ernaar haar producten continu te innoveren om haar klanten nieuwe toepassingsmogelijkheden te kunnen bieden. Een recente innovatie zijn de inductieve positioneringssystemen PMI F90 en PMI F112.  Deze systemen beschikken over uitvoerige functies die de weg banen voor moderne Industrie 4.0-toepassingen: Beide sensortypes zijn voorzien van een IO-Link-interface voor klantspecifieke parameterinstellingen, waarmee gebruikers bijkomende statusinformatie kunnen bekijken en evalueren.


Hoge flexibiliteit. Uitgebreide functionaliteit. Diverse toepassingen.

Inductieve positioneringssystemen werken contactloos met behulp van een inductieve sensor en een trillingsdemper. Er is geen behoefte aan een speciale trefplaat—een stalen plaat of machineonderdeel voldoet. Dit spaart werk, tijd en geld.
Positioneringssystemen worden normaal gezien gebruikt in machinebouw, bijv. voor spoelproductie, maar ook in toepassingen in drukkerijen en de papierindustrie of bij de controle van verpakkings- en vulprocessen. De betrouwbare functionaliteit van het positioneringssysteem wordt zelfs onder zware industriële omstandigheden gegarandeerd. Gezien het onafhankelijk is van de afstand, vallen exacte meetresultaten binnen het tolerantiebereik—zelfs bij grote trillingen. Dankzij hun ATEX-certificering voor gebruik in Zone 2/22 of Division 2 kunnen deze positioneringssystemen veilig in explosiegevaarlijke omgevingen worden ingezet.


Het positioneringssysteem PMI F90


De gegevensopslagfunctie garandeert automatisch nieuwe parameterinstellingen bij de vervanging van de sensor.

Beschikbaar in lengtes van 40 mm, 80 mm en 120 mm, onderscheidt het positioneringssysteem PMI F90 zich dankzij zijn uitgebreide functionaliteit. Het kostenefficiënte PMI F90-systeem verzorgt zowel de meet- als de schakelfunctie. Twee dempers kunnen eveneens tegelijkertijd worden gedetecteerd, wat voor een eenvoudige installatie zorgt. Het PMI F90-systeem beschikt over een gegevensopslagfunctie die automatisch nieuwe parameterinstellingen garandeert wanneer de sensor wordt vervangen.

IO-Link in ieders voordeel

Omdat beide positioneringssystemen PMI 90 en PMI F112 over een IO-Link-interface beschikken, is het makkelijk om vast te stellen of het doel zich buiten het meetbereik bevindt, en of de signaalkwaliteit optimaal is. De interface kan volgens de wensen van de klant worden geparametreerd en aan de eisen van de specifieke toepassing worden aangepast. Alle informatie van het activiteitenlogboek kan tijdens de werking worden opgevraagd en alarmsignalen worden automatisch naar de besturingseenheid doorgestuurd. Bijkomende informatie over de status van het apparaat of de actuele werkuren kan via de IO-Link-master worden ingekeken. Dit zorgt voor een constante en betrouwbare diagnostiek op basis van de geleverde conditie-informatie—conditiebewaking—wat gebruikers de gelegenheid geeft om tijdig de noodzakelijke maatregelen te implementeren op het gebied van preventief onderhoud


Overzicht

  • IO-Link-interface voor klantspecifieke parameterinstellingen
  • Gelijktijdige detectie van twee dempers
  • Kosten- en tijdbesparend—geen behoefte aan speciale trefplaat
  • ATEX-versies voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen (Zone 2/22, Div. 2)
  • Beschikbaar in verschillende modellen en lengtes

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging