De R. Trebs- en A. Titov-olievelden zijn enkele van de grootste onshore-olievelden in de Russische Federatie met een geschatte oliereserve van ongeveer 1 miljard vaten. De olievelden beslaan een oppervlakte van 2.151 vierkante kilometer en de totale productiecapaciteit wordt geschat op 140,06 miljard metrische ton. Hier in het noordoostelijke deel van het Autonome Nenets District in de Russische Federatie is olie-exploratie in het bijzonder uitdagend wegens de extreem koude noordpooltemperaturen.
Trebs en Titov vereisten een digitale infrastructuur die een betrouwbare communicatie tussen alle automatiseringscomponenten binnen het navolgende olie-exploratieproces kon verzekeren. Gezien temperaturen in dit deel van de Russische Federatie zelden boven het vriespunt uitstijgen - zelfs in de zomermaanden - moet de gebruikte automatiseringstechnologie hier bestand zijn tegen extreem koude temperaturen.
Om de perfecte oplossing te kunnen bieden, verwierf Pepperl+Fuchs Russia een klantspecifieke, lage-temperatuurcertificatie voor FieldConnex® FieldBarriers en segmentbeschermers. Om deze certificatie te behalen, werden de behuizingen, schroeven, eindpluggen en ontluchtingspluggen uit metaal vervaardigd en werden de behuizingen met silicone afgedicht in plaats van met neopreen. Terwijl standaard labels slechts bestand zijn tot –40 °C, kunnen de gegraveerde, roestvrijstalen naamplaatjes die op deze FieldConnex®-apparatuur worden geschroefd of geklonken temperaturen tot –53 °C weerstaan.
De FieldConnex®-portfolio is bestand tegen zware industriële omgevingen en functioneert in extreme temperaturen tot –53 °C. Een eenvoudige installatie is een ander waardevol attribuut—vooral in uitdagende omgevingsomstandigheden. Bijgevolg is er weinig nood aan ingewikkelde en dure testprocedures. Toegang vanop afstand verleent gebruikers niet enkel toegang tot diagnostische en configuratiegegevens, maar ook tot meetresultaten en apparaatstatus. Operators kunnen instellingen vanop afstand opvragen en aanpassen zonder de veiligheid en warmte van de controlekamer te moeten verlaten. Bovendien laat de toegang vanop afstand een proactief onderhoud toe, zodat interventies ter plekke tot een absoluut minimum worden beperkt.