Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Investering in Industriële Communicatie

2019-02-18

Acquisition of Comtrol Corporation: Investing in industrial communication

MINNEAPOLIS, Minnesota (Verenigde Staten van Amerika)—1 februari 2019—Pepperl+Fuchs, één van 's werelds toonaangevende leveranciers op het gebied van industriële automatiseringstechnologie, neemt vanaf vandaag de activiteiten van Comtrol Corporation over. Comtrol is een in de VS gevestigde pionier in industriële ethernetcommunicatie en IO-Link-gatewayproducten o.a. bekend voor zijn RocketPort®-productlijn. Comtrols technologieën vervolledigen Pepperl+Fuchs’ portfolio van Sensorik4.0®-sensoroplossingen en interfacetechnologieën, waaronder AS-interface, IO-Link-masters en industriële connectiviteit. Een uitbreiding van het productaanbod voor ethernet- en veldcommunicatie sluit nauw aan op Pepperl+Fuchs’ Industrie 4.0-strategie en zal de onderneming in staat stellen nog meer oplossingen te ontwikkelen die de afstand tussen veldapparatuur en besturingsniveau verkleinen.

Om te garanderen dat bestaande klanten van Comtrol tijdens de overgangsfase zo weinig mogelijk hinder ondervinden, werd een nieuw bedrijf Pepperl+Fuchs Comtrol Inc. opgericht. Pepperl+Fuchs Comtrol Inc. zal in Minneapolis gevestigd blijven. Met de integratie van Pepperl+Fuchs Comtrol Inc. in de Pepperl+Fuchs Groep, zullen Comtrol-klanten voordeel halen uit het wereldwijde bereik van de groep en toegang verkrijgen tot bijkomende automatiseringstechnologieën.

“Een verbeterd IO-Link-productassortiment van Pepperl+Fuchs zal onze klanten helpen de gegevensstroom van veldapparatuur naar besturingssystemen en de cloud te verbeteren. Klanten zullen bij één-en-dezelfde, betrouwbare partner terecht kunnen voor de allernieuwste digitale bedrijfsprocessen,” verklaart Reiner Müller, hoofd van de afdeling Fabrieksautomatisering bij Pepperl+Fuchs.


Meer over Comtrol Corporation


Al meer dan 35 jaar, vervaardigt en levert Comtrol Corporation netwerk- en industriële datacommunicatieproducten van hoge kwaliteit, met een specialisatie in industriële ethernetcommunicatie en apparaatconnectiviteit.  Via dealernetwerken in Noord-Amerika, EMEA, Azië en Latijns-Amerika verkoopt Comtrol haar RocketLinx® ethernet- en Power-over-Ethernet-switches voor zware industriële toepassingen, industriële IO-Link-mastergateways, DeviceMaster® ethernet device servers en gateways, en de RocketPort® multipoort seriële kaarten. Comtrol ontwikkelt oplossingen voor een brede waaier van toepassingen op het gebied van veiligheid, energie, industriële automatisering en transport. Neem voor meer informatie contact op met Comtrol Corporation via het nummer (+1) 763-957-6000 of bezoek de website www.comtrol.com.


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante toepassingen, succesverhalen, interviews en lokaal nieuws.

Comtrol-portfolio

Met de aanwinst van Comtrol Corporation vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio toekomstgerichte Industrie 4.0-oplossingen voor toepassingen gebaseerd op de cloud.