Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Industriële communicatieportfolio blijft groeien

2019-06-17

Smalle ethernet IO-modules en krachtige IO-hubs vervolledigen het gamma gestandaardiseerde veldbusmodules

I/O Hub with IO-Link interface and Ethernet IO Module with IO-Link Master
Smalle ethernet IO-modules en krachtige IO-hubs kunnen makkelijk in een intelligent IO-Link-systeem worden geïntegreerd.

Ethernet IO-modules met ingebouwde IO-Link-master maken communicatie, diagnosestelling en parametrering van controlekamer tot sensorniveau mogelijk. IO-hubs kunnen eveneens worden verbonden met een IO-Link-master die toelaat binaire sensoren en signaalgevers op flexibele wijze te integreren in een intelligent IO-Link-systeem.

Om aan de gestelde eisen van een brede waaier van toepassingen en omgevingsomstandigheden te voldoen, ontwikkelde Pepperl+Fuchs twee nieuwe producten op het gebied van industriële communicatie: ethernet IO-modules in een smal behuizingsontwerp en zeer performante IO-hubs. Deze vervolledigen de portfolio van gestandaardiseerde veldbusmodules door een weg te banen voor een transparante gegevensuitwisseling via IO-Link en gebruikers meer vrijheid te bieden in systeemplanning.


Smalle ethernet IO-modules voor beperkte installatieruimte

Ontworpen voor toepassingen met beperkte installatieruimte, zijn de nieuwe ethernet IO-modules met IO-Link-masterslechts 30 mm breed. De ingebouwde 16 A-stekker met L-codering levert meer vermogen dan traditionele stekkers, zodat het mogelijk is verschillende modules te verbinden en de bedradingstijd te minimaliseren.

Zoals hun 60 mm brede voorgangers, zijn de nieuwe modules uiterst robuust en ontworpen voor koude starten bij temperaturen zo laag als -40 °C. De ethernet IO-modules beschikken over een IP-graad van IP69 en een duurzame, gegoten behuizing uit metaal die de best mogelijke gebruiksomstandigheden biedt voor uitdagende omgevingen.


Zeer goed presterende IO-hubs met zes uitgangen

IO-hubs ondersteunen een gemengd gebruik van IO-Link-apparatuur en standaard binaire sensoren/signaalgevers in één IO-Link-systeem. Hierdoor behoren technologische beperkingen tot het verleden en genieten gebruikers van absolute vrijheid bij het plannen van hun installatie.

Gecombineerd met de IO-Link-master met 8 kanalen, maken IO-hubs niet enkel een overdracht van een totaal van 128 digitale I/O’s naar het overkoepelend besturingssysteem mogelijk; het nieuwe product beschikt ook over uitgangen die met waarschuwings- en controlelampjes of andere toestellen kunnen worden verbonden. De nieuwe IO-hubs zijn, naargelang de toepassing, verkrijgbaar als 16DIO-versie met 16 instelbare in- en uitgangen of met tien ingangen en zes uitgangen. De IO-hubs van Pepperl+Fuchs beschikken over een robuuste, gegoten behuizing uit metaal en een uitgebreid temperatuurbereik, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in zware industriële omgevingen.


Highlights van de ethernet IO-modules en IO-hubs

  • Ethernet IO-modules met geïntegreerde IO-Link-master en smal design (slechts 30 mm breed)
  • IO-hubs met IO-Link-interface voor eenvoudige aansluiting van max. 128 digitale I/O’s op een besturingssysteem
  • Robuuste, gegoten behuizing uit metaal voor gebruik in zware industriële omgevingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Leer meer over de intelligente communicatietechnologie...