Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Flexibele fabrieksmodernisering met seriële gateways

2020-04-28

Seriële gateways voor de verbinding van seriële apparaten met moderne ethernetnetwerken

Serial gateways from Pepperl+Fuchs Comtrol
Seriële gateways verbinden seriële apparaten met moderne ethernetnetwerken.

Van barcodescanners, RFID-lees-/schrijfkoppen en vision systems tot weegschalen: apparaten met seriële interfaces vindt men terug in tal van industriële toepassingen. Vandaag de dag bestaat er echter een trend naar moderne veldbussystemen op basis van ethernet, zoals PROFINET en EtherNet/IP. Gebruikers zien zich dan ook vaak geconfronteerd met de uitdaging om de beste manier te vinden om hun systemen te harmoniseren. Om de vervanging van alle seriële apparaten tegelijk te vermijden en op beproefde oplossingen terug te vallen, kunnen systemen worden geretrofit met seriële gateways (DeviceMaster®). Dit biedt zowel modernisering als duurzame investeringsgaranties.


Betrouwbare verbinding met ethernetsystemen

Pepperl+Fuchs’ seriële gateways combineren de seriële communicatieprotocollen RS-232, RS-422 en RS-485 in één gateway. Dit betekent dat vrijwel alle seriële apparaten op de markt op flexibele wijze kunnen worden verbonden met de seriële gateways. Dit is mogelijk dankzij de verstelbare seriële communicatieparameters, inclusief baudsnelheid, pariteit en scheidingstekens, via de ingebouwde webserver of de PortVision® DX-software. De detectie- en managementsoftware ontwikkeld door Pepperl+Fuchs’ Comtrol-merk laat toe apparaatconfiguraties te klonen en vereenvoudigt de indienstname van apparatuur via ethernet. Seriële gegevenspakketten kunnen te allen tijde via de webserver worden gelezen.  


Uitgebreide configuratieopties voor een brede waaier van toepassingen


Seriële gateways van Pepperl+Fuchs’ dochteronderneming Comtrol helpen communicatienetwerken van variërende complexiteit te creëren.

Alle poortinstellingen kunnen worden aangepast, wat toelaat verschillende soorten seriële apparaten tegelijk te verbinden met de seriële gateways. De gateways zijn beschikbaar in verschillende versies met een verschillend aantal poorten en aansluitingen (schroefaansluiting, DB9 of RJ45). Afhankelijk van het apparaattype, worden de volgende protocollen ondersteund: MODBUS, PROFINET, EtherNet/IP, TCP/IP, EtherNet/IP-to-MODBUS en PROFINET-to-MODBUS. Windows®- of Linux-drivers zijn eveneens beschikbaar voor TCP/IP-apparatuur, wat betekent dat seriële apparaten eenvoudig kunnen worden verbonden met computergestuurde systemen. Gateways met EtherNet/IP-to-MODBUS- en PROFINET-to-MODBUS-protocollen maken een bidirectionele communicatie tussen EtherNet/IP- of PROFINET-controllers en MODBUS-apparaten mogelijk. Door beproefde apparaten in moderne veldbussystemen op basis van ethernet te integreren, kunnen communicatienetwerken van variërende complexiteit worden gecreëerd.


Highlights van de seriële gateways (DeviceMaster®)

  • Verbinding van seriële apparaten met moderne ethernetnetwerken.
  • Verstelbare poortinstellingen laten aansluiting van verschillende seriële apparaten toe
  • Verschillende apparaattypes dragen bij tot de creatie van communicatienetwerken van variërende complexiteit
  • Duurzame investeringsgarantie gezien beproefde seriële apparatuur kan blijven worden ingezet

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Comtrol-portfolio

Met de aanwinst van Comtrol Corporation vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio toekomstgerichte Industrie 4.0-oplossingen voor toepassingen gebaseerd op de cloud.