Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

R1000-Afstandssensor met Pulse Ranging Technology voor een Tot Op De Millimeter Nauwkeurige Positionering

2021-10-22

R1000 distance sensor
R1000-Afstandssensor voor dynamische toepassingen

Dynamische toepassingen zoals afstandsmeting en positionering in automatische magazijnsystemen of shuttles vereisen een hoge mate van nauwkeurigheid. De nieuwe R1000-afstandssensor met Pulse Ranging Technology (PRT) is geschikt voor ultraprecieze afstandsmeting. Voor deze toepassing werd de lichtspot daarom zo ontworpen dat de sensor makkelijk kan compenseren voor mechanische invloeden zoals trillingen en schokken. Dankzij zijn compacte behuizing kan de sensor eenvoudig in toepassingen met beperkte installatieruimte worden geïntegreerd. De rode zenderdiode als uitlijningshulpmiddel voor de optische sensor en het ingebouwde scherm garanderen een gebruikersvriendelijke indienstname en diagnostiek.


Precisie, Zelfs op Grote Afstand

De R1000 biedt een nauwkeurigheid van < 1 mm over het volledige meetbereik, wat een optimale positionering garandeert. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde Pulse Ranging Technology (PRT). Deze wordt actueel beschouwd als zijnde de meest nauwkeurige methode voor afstandsmeting in industriële omgevingen en beschikt over uitstekende meetkarakteristieken voor zware industriële toepassingen: PRT zorgt voor een contactloze positiebepaling, zelfs over grote afstanden, zodat geen bijkomende maatregelen voor een exacte positionering nodig zijn. De apparaten van de R1000-serie zijn dan ook ideaal voor veeleisende toepassingen die een tot op de millimeter nauwkeurig positionering vereisen. De sensor is bovendien ongevoelig tot omgevingslicht, vuil of stof, wat een brede waaier van toepassingsmogelijkheden opent.


Bijkomend Apparaat voor Fijnafstelling

De R1000-afstandssensor beschikt over een optioneel accessoire voor fijnafstelling. Dit garandeert ook bij lange afstanden uiterst nauwkeurige meetwaarden.

Uitermate Plaatsbesparend en Robuust

Met meetbereiken tot 150 m en apparaatafmetingen van 55 x 116 x 81 mm, past deze unieke, performante sensor zelfs in ultrakleine machines of hijstoepassingen. Gezien de R1000 als standaard over metalen schroefdraadgaten beschikt, kan de montage direct worden uitgevoerd bij korte meetafstanden. Optionele montagehulpmiddelen voor langeafstandsaanpassingen zijn beschikbaar.

De compacte behuizing is ontworpen rond een robuust, metalen frame, waardoor de serie geschikt is voor gebruik in zware, industriële omgevingen. De laser is van laserklasse 1, vormt geen risico op oogletsel, en is te allen tijde veilig in gebruik zonder dat extra beschermingsmaatregelen vereist zijn.


Highlights van de R1000-Afstandssensor

  • Compacte en robuuste behuizing voor gebruik in beperkte installatieruimtes
  • Boorgaten met metalen schroefdraad voor een rechtstreekse montage bij korte meetafstanden, optionele montagehulpmiddelen voor langeafstandsaanpassingen
  • Pulse Ranging Technology voor een ultraprecieze afstandsmeting en positionering
  • Bestand tegen omgevingsinvloeden zoals omgevingslicht, vervuiling of stof
  • Oogveilige laser van laserklasse 1

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.