Providing versatility. Increasing performance. Maximizing safety.

GR-serie: Nieuwe glasvezelversterkte behuizingsserie

Voordelen

explosion protection icon

Je oplossing voor explosiegevaarlijke omgevingen

De nieuwe GR-behuizingsserie, speciaal ontwikkeld voor op maat gemaakte oplossingen van het type Ex e (verhoogde veiligheid) of Ex i (intrinsieke veiligheid), is verkrijgbaar voor verschillende producten uit ons productassortiment—en komt met een wereldwijde certificatie zodat ze ook in jouw installatie kan worden ingezet.
Behuizingsontwerp van de GR-serie

Weldoordacht ontwerp

Tijdens de ontwerpfase laat de vrije positionering van de DIN-rail, die geen bijkomende montagebasis vereist, je toe een groter aantal bedieningselementen en functies in één van de 13 beschikbare behuizingstypes in te passen.
Geschikt voor temperaturen tot -60 °C.

Uitgebreid temperatuurbereik

De uiterst robuuste GR-serie GRP-behuizingen is bestand tegen temperaturen tot -60 °C. De behuizingen zijn ruim inzetbaar en kunnen in vele toepassingen de plaats van roestvrijstalen behuizingen innemen.
Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid

Weldoordachte features laten montage door één persoon toe, en vereenvoudigen onderhoud en flexibele uitbreidingen—dit spaart tijd en zorgt voor meer gebruiksgemak! 

Eén behuizing, talloze toepassingen—De nieuwe GR-serie

Pepperl+Fuchs heeft pionierswerk verricht met zijn volledige re-design van de GR-serie uit glasvezelversterkt polyester voor op maat gemaakte oplossingen in toepassingen met verhoogde veiligheid (Ex e) en  intrinsieke veiligheid (Ex i). Gebaseerd op een jarenlange ervaring in elektrische explosiebeveiliging, werden vele functies geüpdatet en in een nieuw jasje gestoken—voor een compromisloos gebruik in diverse toepassingen.

Intern raster laat tal van configuraties toe
Elektrische apparaten, inclusief de vereiste installatiecomponenten zoals klemmen en schakelelementen, kunnen individueel en op verschillende hoogte worden gepositioneerd op de 10 mm brede montagerail—zonder nood aan een bijkomende montagebasis. Gebruikers kunnen kiezen uit 13 behuizingstypes met verschillende afmetingen, van 10 x 10 x 7 cm tot 48 x 60 x 24 cm of 36 x 72 x 24 cm.
Geïntegreerde hoekbescherming garandeert blijvende IP-bescherming
Een uniek feature van de behuizing is zijn geïntegreerde hoekbescherming die de afsluitrand beschermt tegen schade, zelfs wanneer open behuizingen worden gestapeld, tijdens installatie, alsook bij herbedrading of onderhoudswerk. Een weldoordacht ontwerp voor een duurzame IP-bescherming.
Toegangspunten voor schroevendraaiers bieden extra gebruiksvriendelijkheid
Toegangspunten voor schroevendraaiers zorgen voor een snelle en eenvoudige opening van het behuizingsdeksel, zelfs wanneer dit na lange tijd stroef beweegt.
Robuuste scharnieren
Robuuste en duurzame scharnieren vereenvoudigen het onderhoud van de installatie aanzienlijk.

1-2-3: Eenvoudige installatie in 3 stappen

Eenvoudige installatie in 3 stappen

Het uniek behuizingsontwerp vereenvoudigt de montage aanzienlijk. Ontkoppelde installatiestappen zorgen ervoor dat zelfs grote en zware behuizingen door één persoon kunnen worden geïnstalleerd: Markeer eerst twee bevestigingspunten (1 & 2). Bevestig de behuizing op deze twee punten. Boor vervolgens nog twee gaten (3). Daarna, enkel nog de schroeven insteken en aandraaien. 

Meesters van extreme temperaturen

GR-serie voor gebruik in zware industriële omgevingen

Dankzij hun uitgebreid temperatuurbereik van -60 °C tot +65 °C zijn de behuizingen geschikt voor toepassingen in zware industriële omgevingen. In tal van toepassingen zijn zij een alternatief voor roestvrijstalen behuizingen, die meestal bij dergelijke lage temperaturen worden ingezet.

Experts in explosiebeveiliging

Neem contact op met onze experts

Als gevestigde partner voor procesautomatiseringstoepassingen is klanttevredenheid voor ons een topprioriteit. Daarom hechten wij enorm veel belang aan een internationale aanwezigheid, zodat we onze ervaring en kennis met onze klanten kunnen delen. Met meer dan 300 lokale vertegenwoordigers, kunnen onze experts je overal ter wereld ondersteunen. In onze Solution Engineering Centers creëren we elke dag nieuwe productoplossingen, die gepland, vervaardigd en gecertificeerd worden in overeenstemming met de toepassingseisen van de klant!

Onze portfolio en de 5-dagen-belofte

Bekijk het interview met Herbert Schober, Executive Vice President EPE & Solutions Global, en ontdek ons uitgebreid productassortiment op het gebied van elektrische componenten en systemen voor explosiebeveiliging. Leer meer over de gebruiksvriendelijke, gecertificeerde klemdozen voor explosiegevaarlijke omgevingen die al in vijf werkdagen klaar zijn voor verzending!

Contact

Heb je vragen over onze behuizingen uit glasvezelversterkt polyester? Of wil je graag meer informatie ontvangen?
Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en stuur ons je boodschap.