Rugged Design.

Wide operating temperature.

Modular configuration.

Remote Monitor VisuNet IXD for Outdoor Applications in Zone 1/21

Reliable Performance in Harsh Environments

The VisuNet IXD remote monitor, latest lightweight technology from Pepperl+Fuchs, is extremely robust and comes in a modular design. Whether the application requires a thin client or PC-based HMI, the VisuNet IXD is certified for Zone 1/21 and is optimized for outdoor applications that require an extremely rugged panel PC or thin client with a wide range of interfaces. The VisuNet RM Shell firmware and the user friendly software tool VisuNet Control Center offer optimized field maintainability. 

Betrouwbare werking in zware industriële omgevingen

Hoge helderheid

Ontworpen voor gebruik in outdoortoepassingen, beschikt de VisuNet IXD over een display met een hoge helderheid en een optisch gebonden touchscreen dat weerspiegelingen beperkt, lichtdoorlaatbaarheid verhoogt en een betere beeldkwaliteit toelaat voor een optimale zichtbaarheid bij fel licht. Een optioneel zonwerend scherm beschermt de unit tegen direct zonlicht.

Robuustheid

Het projecterende, capacitieve multi-touchscreen is voorzien van veiligheidsglas, waardoor de VisuNet IXD veel robuuster is dan standaard werkstations. Alle componenten van de display-unit zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium en gepoedercoat. De VisuNet IXD is bestand tegen temperaturen van -20 tot +60 °C en is wereldwijd gecertificeerd voor gebruik in Ex-omgevingen (IECEx/ATEX Zone 1/21).

Modulair design

Een belangrijk voordeel van de VisuNet IXD is zijn modulair design. De unit bestaat uit een display, power supply en computer en laat operators toe componenten afzonderlijk te vervangen in geval van defect. Dit vereenvoudigt onderhoud on site en beperkt de kosten verbonden aan stilstanden.

Flexibele installatie

Dankzij zijn gewicht van slechts 23 kg, kan de VisuNet IXD makkelijk in verschillende toepassingen worden ingezet zonder behoefte aan een dure, solide sokkel. Er bestaan verschillende montage-opties: Muurbevestiging via beugels en bevestigingsplaat, montage op een sokkel, VESA- of panelmontage vereenvoudigen allemaal de installatie en verhogen de installatieflexibiliteit.

360° verkenning

Veiligheid en betrouwbaarheid onder alle omstandigheden

Boorplatformen
Processystemen op boorplatformen zijn automatiseringseilanden die extreem uitdagende gebruikseisen stellen aan materieel en personeel. Terwijl de meeste controleprocessen in de controlekamer plaatsvinden, worden gegevens ook via robuuste werkstations vanop afstand vergaard en gecontroleerd. Zo wordt feedback betreffende druk, temperatuur, gesteentelagen of diepte rechtstreeks via de VisuNet IXD door de operators gelezen en geëvalueerd. Trillingen of grote temperatuurschommelingen in het temperatuurbereik van -20 °C tot +60 °C beïnvloeden de werking en levensduur van de VisuNet IXD niet. De gepoedercoate, aluminium behuizing - speciaal ontworpen voor deze toepassing - is bestand tegen waternevel en spatwater, en voorkomt zo roestvorming op het boorplatform.
Raffinaderijen
Brandstof is vandaag de dag onmisbaar in onze maatschappij. Ze wordt geproduceerd in raffinaderijen met behulp van uitvoerige, chemische en fysieke processen die ondersteund en gecontroleerd worden door digitale technologieën. Deze controle vindt in realtime plaats in centrale controlekamers, maar ook ter plekke door operators met behulp van modulaire HMI-pc’s of thin clients, zoals de VisuNet IXD, die gecertificeerd zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Temperaturen tot 60 °C, uitdagende omgevingsomstandigheden en directe zonnestraling zijn geen ongewone gebruiksomstandigheden in petrochemische installaties. Een optioneel, instelbaar zonwerend scherm en 1000 Nit-display met hoge resolutie zorgen voor optimale zichtbaarheid, ongeacht de omgevingsomstandigheden. In de installatie worden emissiewaarden, temperatuur, densiteit, druk, zuurtegraad en debiet gemonitord door sensoren en weergegeven door individuele softwarepakketten via de VisuNet IXD.
Eén apparaat—Talloze mogelijkheden
Een belangrijk voordeel van de VisuNet IXD is zijn modulair design. De unit bestaat uit een display, power supply en computer en laat operators toe componenten afzonderlijk te vervangen in geval van defect. Dit vereenvoudigt onderhoud in situ en beperkt de kosten verbonden aan stilstanden. In tegenstelling tot andere Zone 1/21-oplossingen die omslachtig en zwaar zijn, is de VisuNet IXD met zijn 23 kg de lichtste binnen de industrie. Dit vereenvoudigt de montage in tal van toepassingen. Verschillende montage-opties zijn beschikbaar naargelang de toepassing: Muurbevestiging via beugels, bevestigingsplaat, montage op een sokkel, VESA- of panelmontage vereenvoudigen allemaal de installatie en verhogen de installatieflexibiliteit. Een optioneel zonnescherm beschermt de unit tegen direct zonlicht en kan ook als mechanische beveiliging worden ingezet wanneer de unit niet in gebruik is.

Eenvoudige configuratie dankzij RM Shell 5

Elke VisuNet IXD Remote Monitor beschikt over VisuNet RM Shell 5, de nieuwste firmwaregeneratie voor onze thin client-oplossingen. VisuNet RM Shell 5-firmware voor verschillende besturingssystemen werd vooraf geïnstalleerd en geconfigureerd. Hierdoor zijn de thin clients van Pepperl+Fuchs al snel klaar voor gebruik. De meest recente RM Shell-generatie is gebaseerd op Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, dat langdurige veiligheidsupdates van Microsoft omvat. Bovendien beschikt RM Shell 5 over ingebouwde veiligheidsmechanismen die het systeem op betrouwbare wijze beschermen tegen malware en virussen.

VisuNet RM Shell 5 – De nieuwe firmwaregeneratie

RM Shell 5-firmware is beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat van Pepperl+Fuchs. Ze maakt een volledige thin client-oplossing voor procesindustrieën mogelijk—van BTC’s in de controlekamer tot Remote Monitors als VisuNet IXD's in Zone 1/21. En dankzij de VisuNet Control Center-software kunnen operators alle toestellen makkelijk vanuit één centraal punt configureren, controleren en op efficiënte wijze beheren.

Highlights van de VisuNet RM Shell 5  

Configuratie en set-up binnen enkele minuten
Gebaseerd op Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB
Ingebouwde veiligheidsmechanismen voor risicobeperking
VisuNet Control Center-software voor een efficiënt, gecentraliseerd systeembeheer
Beschikbaar voor elk VisuNet-apparaat uit Pepperl+Fuchs’ portfolio

Contact Us